Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (194)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny měla politiku, mystérium, všechny třídy, rozmanité lokace, draky a občas i humor. Targaryanská sága jsou jen mocenské šachy na pozadí disfunkční rodiny. Popřípadě disfunkční rodina na pozadí mocenských šachů, podle toho, čemu jste více nakloněni. Od jiných rodových ság ji dělí občas nějaký ten drak. A stejná znělka jako GoT, seriously? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zmlsán GOŤáky musím konstatovat, že největší chybou nového "tvůrčího" týmu patrně bylo přizvání Marťase, aby do toho mohl kafrat po všech stránkách, včetně realizace. Je zřetelně vidět, že ten hned svou až psychotickou grafomanii plynule přetavil v psychotickou vizuálmanii a kompletně procpal každý svůj knižní prd až před kameru. Výsledkem jsou sáhodlouhými vatoscénami děsivě natahovavané trampoty jedné degenerace škaredých albínských downů a narychlo progresivně vypěstované kvótové rasy blonďatých negrů, o níž předtím dozajista neslyšel ani sám Marťas, během jejichž působení se kromě pár unylých telenovelových intrik de fuckto nic zvláštního, šokantního, epického ani extra zábavného nestalo. Soudný scénárista by tohle dění - nedění celé první řady s přehledem shrnul maximálně do dvou epizod a začal rovnou tou desátou, která alespoň trochu vykazovala nějakou tu aktivitu s přísliby snad záživnější a svižnější druhé řady. Pokud ale nechají toho nesoudného, egoistického tlusťocha nadále rozhodovat, nebo jej řádně nenapajcují nějakými účinnými zesvižňotiky, obávám se, že tři čtvrtiny hrací doby následujícího děje budou ti incestní melaninoví retardéři zase jen tak nekonečně čumět z útesů do mlhy, žvanit o nepodstatných pičovinách, nudně se piplat ve 3D modelech Západozemí a s gustem se v jednom kuse účastnit nějakých úmorně protahovaných pohřbů, svateb a korunovací, až prostě opět vymřou nudou. Ale určitě rádoby epicky! ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Jaj..doslova jsem to protrpel vubec me to nesedlo..hlavne nejvetsi zrada byl ten posun v case, kdy vymenili uplne hlavni herecku, ty ostatni vypadali uplne stejne jenom..herecka si nebyla vubec podobna a nevedel jsem co se to deje tvle a myslel jsem, ze jsem pustil omylem jinej dil...deti velky tvle zmatek kdo jde kdo..nuda, furt se jenom kyda o nicem tvle..by se dalo stihnou za 3dily tohle tyvole..mas tam draky tak je kurva pouzivej - jedna jedina scena tvle..zadny boje nic..ja fakt nevim jakmtohle hodnotit..vypada to dobre, ale je to uplne k hovnu...davam 3/5 z litosti tvle a doufam, ze si polepsi...teda Hra o Trun slapa hned od zacatku jakmile vykop toho zmrd z veze a slapalo to tvle..tohle bylo uplne k hovnu.. 😞 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„Z MÉ KRVE POVSTANE PRINC, KTERÝ BYL PŘISLÍBEN A JEHO BUDE PÍSEŇ OHNĚ A LEDU…“   Vobčas drsný, krvavý a skoro furt dramatický…Ovšem proti novýmu „Pánovi prstenů“ je to mnohem zajímavější i hezčí kousek (asi i díky předloze). Ale bacha! Jde spíš o takový cvičení, jak se dělá politika, takže se většina děje odehrává „uvnitř“. Jistě, ocenil bych víc akce, ale já mám ty politický dramata celkem rád. Když maj vo čem vykládat….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Oheň a krev“, kterou v roce 2018 napsal George R.R. Martin, neznám. 2.) Chci se stát odborníkem na „ošklivý“ hry.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Skôr než fantasy dostanete predovšetkým historické politické pletky. V podstate ako Star Wars I-III, kde prevládajú reči nad činmi. A čo porovnanie s Hrou o trůny? Podrazy tu nie sú tak nečakané. Majú vždy hlavne pragmatický význam. Nedá sa tu vytvoriť výrazný vzťah k postavám, teda zatiaľ absentuje ten strach, či sa postava dožije ďalšieho dielu. Môžu za to dve veci. Výrazné časové skoky a na to naviazané výmeny hercov, a potom hlavne skutočnosť, že herci nedokážu postavám dostať charizma ako tomu bolo u Hry o trůny. Obstála by jedine tak dvojica Daemon a Rhaenyra Targaryen. Vadí predovšetkým nevýrazné obsadenie zatiaľ kľúčových "negatívnych" postáv, ako je napríklad Alicent Hightower. Samozrejme sa ponúkajú prirovnania v štýle, no jasne, to je kópia toho a toho z Hry. Napríklad Lary Strong je ako keby Lord Varys. Najviac fungujú vzťahy medzi detskými postavami. Prirodzené, logické, vypointované. Dospelí im určili hierarchiu a tým pádom aj stupeň nevraživosti. Ten očakávaný kolobeh vrážd a podrazov sa začne rozbiehať až v druhej polovici, ale ani to nijako extrémne. No a draci z názvu? Tak ich akciu si užijete až v úplne poslednom diely, ako prísľub niečoho epickejšieho. Teším sa na ďalšiu sériu? Áno, potenciál tam určite je. Prvú sériu beriem ako zoznamovaciu, oťukávaciu a budem veriť, že od druhej viac pritlačia na akčný/vražedný pedál. LGBT agitka mi nevadí, sem to sedí. Incestu je tu viac než dosť. Škoda len tých nie úplne vyvážených procesov starnutia pre všetky postavy. Druhá séria rozhodne, tam už nebude priestor na zhovievavosť. ()

Galerie (692)

Zajímavosti (40)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • V seriálu je používán termín „Sedm království“, i když oficiálně jich je během událostí seriálu pouze 6. Dorne je totiž stále nezávislé království a součástí Sedmi království se oficiálně stane až v roce 187, zatímco seriál sleduje události mezi lety 112 až 132. O chybu se však nejedná, jelikož všichni Targaryenští králové si Dorne přivlastňovali dlouho předtím. (NiWi)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama