Reklama

Reklama

Vynikající psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) má za sebou traumatizující zážitek. Bývalý pacient se vloupal do jeho domu a dříve než sám spáchal sebevraždu, pokusil se ho zastřelit. Šlo zřejmě o trest za to, že mu nedokázal správným způsobem pomoci. Příští podzim. Doktor Crowe se pohroužil do práce a více než své manželce, trpící vzrůstajícím odcizením, se věnuje novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vidí v těch nejneočekávanějších chvílích duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti. Oběšenci, sebevražedkyně, chlapec s hlavou prostřelenou brokovnicí Proč se zjevují obyčejnému osmiletému chlapci z Philadelphie? Chtějí ho děsit nebo snad potřebují jeho pomoc? Doktor je racionální skeptik, ale tragické zkušenosti s podobně postiženým pacientem z loňského roku ho varují před unáhlenými standardními závěry. Ostatně to, že osmiletý Cole Sear skutečně vidí reálně existující duchy, není to největší překvapení, které na Malcolma Crowea čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 323)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me nejlepsi film od Shyamalana, latku nasazenou timhle filmem uz asi nikdy neprekona. Shyamalan postupne buduje atmosferu, ktera je zvlast v druhy polovine docela mraziva a i kdyz nikam nespecha, tak je film po celou dobu napinavej. Velkou zasluhu na tom maj hlavne vynikajici tajemna hudba, scenar a herecke vykony jak Bruce Willise, tak i Haley Joel Osmenta (jakkoliv ho nemam rad, tohle proste zahral vyborne). Jen mi prislo, ze Shyamalan tam ve svy maly rolicce doktora je jak pest na oko. Ale jinak se tohle Shyamalanovi skutecne povedlo - bezchybna rezie a vynikajici kamera. Jedinou vadu bych videl v zaverecny pointe, na poprvy vas dostane a je fakt hardcore, jenze kdyz se na to divate podruhy, potreti, tak uz to takovej ucinek nema. Na druhou stranu se Shyamalanovi musi nechat, ze kdyz uz clovek zna pointu a kouka se na film, vsechno presne sedi, nikde neni zadnej zadrhel, proste je scenar domyslenej fakt do detailu. A taky tam klidne moh hodit vic duchu, jak Haley rika, vida je kazdej den ("Vidim mrtve lidi." "Jak casto?" "Kazdej den."), jenze nich uvidime myslim 7. Skvelej film, jasnejch 5*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Revoluční film, skvělé herecké výkony, opravdu netradiční scénář a hromada napětí. Po prvním shlédnutí musíte film vidět velice brzy znovu, abyste si všimli, jak dokonale a do nejmenších detailů je příběh propracovaný a že se vším, co vám prozradí pointa, bylo počítáno a říkáte si jen "proč mi tohle sakra nedošlo". ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Psycholog Malcom Crowe sotva promluví se svojí ženou. Jsou si cizí. A jednou potká malýho kluka. A jak to celý skončí? TO NEVÍM!!... Věříte, že jsou lidi, kteří neznaj Šestej smysl? To já už ho viděl ...., a i když nejlíp funguje ,,poprvý", tak stejně při některejch scénách ani nedejchám (když jsou tam, když se zlobí, když se ochladí). Co nedejchám! Běhá mně dědek Mráz po zádech, a není to jen takový to šimrání vzadu za krkem. Film skončí a je mi mnohem lépe... Dobrou noc MALCOME! Už musím jít a doufám, že za vámi dlouho nepřijdu... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Závidím těm, co to uvidí poprvé a nikdo jim nevykecá pointu. Věděl jsem, že se na konci něco chystá a stejně mě dostal. Navíc je výborný celý film - výborná atmosféra, skvělí herci (především Osment, Oscara jsem mu přál víc než Cainovi za Pravidla moštárny), přesně padnoucí hudba od JNHowarda. Kromě závěru pro mě ještě nezapomenutelná scéna s domácím videem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co mám od snímku čekat, snad jen, že to bude něco s prvky Oka a Shyamalanovou velice zvláštní režií (zážitek z Vesnice je pořád čerstvý). Osment i Willis (od kterého jsem se btw dočkal kupodivu výtečného hereckého výkonu a ne jen drsných řečiček) byli velice přesvědčiví, jejich role jsem jim fakt hltal. Atmosféru to mělo výbornou-napínavou, mrazivou, mysteriózní. Čekal jsem, že v okamžiku, kdy se syn s matkou objímají v autě, tak se obraz přenese k Malcolmovi šeptajícímu dojemné slovíčka spící manželce a pak nastoupí závěrečné titulky (čímž by mě film utvrdil v nižším hodnocení a vůbec pohledu na právě viděné dílo), ale...ten konec jsem zprvu ani dobře nepochopil (a pořád se ptal, kdo z těch 2 je vlastně mrtvej?!), každopádně byl VÍCE než překvapivý a musím říct, že mi stály všechny chlupy v pozoru a cejtil jsem jak mi leze mráz po zádech (to už se mi u žádného filmu pěkně dlouho nestalo). Na vychutnání promyšleného scénaře bych se na film musel asi znovu podívat, ale stejně mi zde několik věcí nesedí (navíc mi vadí fakt, že poté co Malcolma postřelil ten jeho pacient, tak to střihli-kdyby to neudělali, tak by samozřejmě snímek ztratil svoje kouzlo a pointu, ale stejně je to od nich nechutnej podraz ;-)). Moje aktuální hodnocení nejspíš nebude konečné, leč teď jsou to 4*. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • V Španielsku film v dabovanej verzii vyvolal neúmyselným spôsobom pobavenie. Keď Vincent Grey (Donnie Wahlberg) kričí Malcolmovi (Bruce Willis) „Sklamal si ma!“, v dabingu kričí správne „¡Tú me fallaste!“, no niektorí ľudia to počuli alebo pochopili zle ako „¡Tú me follaste!“, čo vyvolalo smiech divákov, pretože to znamená: „Ty si ma pretiahol.“ (Arsenal83)
  • Herečka Toni Collette (Lynn Sear) řekla médiím, že se během natáčení neustále budila uprostřed noci a na hodinách byl vždy čas složený ze stejných čísel – 1:11 nebo 3:33. (pornogrind)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

20.09.2009

Clint a Matt si zjevně padli do oka. V prosinci má premiéru jejich společný „jihoafrický“ projekt Invictus, ve kterém si Morgan Freeman zahraje Nelsona Mandelu a Matt Damon kapitána ragbyového týmu.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno