Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

inmax 

všechny recenze uživatele

April byla sexy, Leonardo statečný vůdce, Michelangello žrout pizzy, Donatello vědec a Rafael hláškař a rebel :D Tohle zpracování Turtles mi přijde nejlepší, prostě klasika s úžasnou zpívanou znělkou. Želvy ninja jsou mé dětství, dodnes mám schované všechny české komiksy a téměř kompletní samolepkové album :) Dnes jsem sehnal DVD s prvními pěti díly a je to nářez jako před lety :) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" mého dětství. Sledoval jsem to jak v TV tak každou chvíli na VHS. Ješte teď mám dvě VHS zachovalé a když přijede na návštěvu můj malinkej bratránek, je tohle vynikající volba před spaním. Trhač byl super záporák. ale musím se přiznat, že nejhorší postavou je Tříska, toho sem v lásce nikdy neměl... :-/ ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tyhle zmutovaný želvy jsem měl rád. Krank s Trhačem a jejich poskoci ,,roxtýdy a bíbop,, haha...elitní to skupinka :-D Ty epizody byly super.Nedávno to opakovali na Barrandově a visel jsem u toho,jak za mlada. Prostě ty záležitosti z dětství mají velkou emocionální hodnotu a krom toho byly ještě kvalitní....ty dementní Teleblbís nebo Pokémoni,to už ani ty děti nemůže bavit--->100% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno