Reklama

Reklama

Traffic - Nadvláda gangů

  • USA Traffic (více)
Trailer
USA / Německo, 2000, 147 min (Alternativní 141 min)

Obsahy(1)

Kriminální snímek známého režiséra Stevena Soderbergha vznikl na motivy britského televizního seriálu Traffik z roku 1989. Film se ovšem odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Javier Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních drogových gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že její manžel je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika… (Česká televize)

(více)

Recenze (477)

Arakkis 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařený všestraný pohled na drogovou problematiku Spojených států a Mexika... Téměř by se dalo říci, že je to jakýsi dokument o obchodu s drogami od výrobce až po konzumenta... Super scénář, režije i herecké výkony... Opravdu stojí za shlédnutí... ()

Vinczent 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečná sonda na oběh drog přes všechny fronty. Od dealerů,kartelů přes protidrogové oddělení a 2 mexický policajty až na konečné spotřebitele. Těžko už někdo natočí objektivnější film o drogách jako takových,které jsou prostě všude kolem nás. Výpravné mozaikovité drama přeplněné výbornými herci vás donutí se trošku zamyslet nad tím jak lze drogy vnímat.Jako zboží, jako zábavu nebo živobytí? shlédněte.... ()

jirina55 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré herecké obsazení. Těžko pochopitelné příběhy, prolínající se jen ve velmi úzkém kontaktu, točící se kolem jakýchsi drog. Kdybych byl na drogách, možná pochopím víc. Film na nic nepoukazuje a ani nic neřeší. Čekal jsem spíš další ze serie povedených Douglasvských snímků, leč tenhle mezi ně dle mého nepatří... ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Svět drog je téměř vždy vděčným tématem filmařů. Teď nemám na mysli ty "povolené" drogy jako třeba cigára a alkohol, ale ty, co většina vlád na této planetě svým obyvatelům nepovoluje nebo zakazuje. Přímo skvěle se příběhu "Traffic - nadvláda gangů" chopil americký režisér Steven Soderbergh a jednotlivé příběhy v něm umocnil na míru šitou hudbou Cliffem Martinezem, barevným laděním záběrů i tou tenkou, všudypřítomnou linií, drogami. Film se nám snaží sdělit, že boj s drogami není vždy přímočarý a není vždy vítězný. Drogy tu byly a budou, protože lidem v daný moment přinášejí radost a pohodu. Drogy se, bohužel (nebo bohudík?) nedají vymýtit nebo zakázat. A tam, kde jsou drogy, jsou i boháči i mrtvoly, protože (jak všichni víme) jde o obrovský byznys. A dostáváme se in medias res, a sice, že to celé je jen o majetku a o moci! Ve filmu mě velice nadchl výkon Benicia Del Toro, který je vskutku umělcem skoro každé své role. Mám tenhle film rád, a proto ho mám ve své DVD - sbírce. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ešte zaujímavejšie zvraty, pútavá atmosféra...keby sa dalo dať 4 a 1/2, tak by som dal, ale 5 hviezdičiek dávam iba srdcovkám a takéto filmy k mojim srdcovkám nepatria. :-( ()

1990Jirik 

všechny recenze uživatele

Miluji Filmy o drogových problémech, Miluji Benicia Del Tora...A miluji Traffic... Tento film je jiný než většina ostatních ukazuje dorogovou problematiku mnohem hlouběji ukazoval válku s dorgami jak u běžných lidí tak i u policistů a překupníku.. Perfektní prolínaní dějových linií do sebe... Kamera z USA s namodralou barvou a z Mexika s nažloutlou mi absolutně nevadila ba naopak jakoby to prostředí dotvářela.. Byl jsem nadšený při prvním shlednutí tohoto snímku a budu nadšený i při příštím.. Skvělý film! ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Okamžitě po shlédnutí jsem neměl nejlepší pocit. Ale s odstupem několika dní musím říct, že se mi film líbil. Ruční kamera mu dodávala na autentičnopsti a mysklím, že si ho budu pamatovat ještě dlouho. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velmi úmorný film, tak úmorný jako je úmorný boj proti drogám. Úmorný ovšem v případě tohoto filmu neznamená, že je nudný. Ba naopak, dívá se na drogy opravdu ze všech stran, ale styl vyprávění je neuvěřitelně pomalý. Takže námět zajímavý, skvěle zahrané, ale že bych to musel vidět víckrát... Všiml jsem si, že tu někteří tvrdí, že tohle dílo mělo v r. 2000 dostat Oskara místo Gladiatora, já si to nemyslim a nejen proto, že na Gladiatora se rád podívám víckrát. Gladiator má více filmových atributů, který ho dělají pro diváka zajímavějším. Traffic je výborný, ale ne oskarový. Maximálně za scénář ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Příběh dcery-feťačky šéfa úřadu proti drogám byl skutečně silný, ale celkově Traffic působí hodně nevyváženě. Del Toro (všemi vychvalovaný) mě nijak extra nezaujal, barevné tónování záběrů a la undergroundový artový snímky mi přišlo jako póza. Tohle má k undergroundu daleko. Hlavní téma filmu - nemožnost zničit drogový trh, jenom ho částečně omezit je dobré, ale tak celkově mám z výsledku jenom lehce nadprůměrný pocit, o žádný masterpiece, který se do vás zakousne a vyflusne vás roztrhanýho se nejedná. ()

oli1va 

všechny recenze uživatele

Drogy tu byly, jsou a budou. Jaká je šance na úspěch ve snaze eliminovat je z lidské společnosti a kolik úsílí musí člověk vynaložit na přetrhání vlákna jedné organizace, aby místo po ní převzaly další tři. Z počátku tři příběhy, které začínají jako samostatné epizody se na konci protnou do fungujícího celku. Líbily se mi filtry, kterými režisér rozlišoval jednotlivé části filmu. 4,5* ()

FidoKuba 

všechny recenze uživatele

Traffic mě ničím obzvláště nenadchl. Já nevím asi je to tím, že je rok 2012 a mě to příjde jako normální film s několika příběhy. Herci se nijak nevyznamenali. 100 lidí 100 názorů. Za mě 65% a ukamenujte mě! ()

LuccaS27 

všechny recenze uživatele

Problematika drog v neodlehčeném, tvrdě syrovém a brutálně vymazleném snímku na psychiku hrající a na nervy drásající. Těžkotonážní drama, parádní mistrovská podívaná pro náročného diváka. Jednoznačně nejlepší počin Steveho. Bravo! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Film oceněný čtyřmi Oscary a nominovaný na pět umožní nahlédnout pod pokličku, strhujícím průřezem americkým světem drog, od nejvyšších postů až po úplné pěšáky na obou stranách barikády. O excelentní zážitek se postaral Steven Soderbergh. Perfektní scénář, přesvědčivé herecké výkony v podání takových es, jako jsou : M. Douglas, D. Cheadle, B. D. Toro, C. Zeta-Jones.. atd.. bylo výbornou podívanou. ***** ()

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

Takze dalsi z top filmov ktory mi z neakeho dovodu unikal je zamnou. Velmi dobry film iduci si svojou cestou. V podstate sa tam nic nedialo / rozumej ziadne akcne sceny, prestrelky a pod. / a aj napriek tomu sa nestalo a na minutu aby som sa nudil. Veril som vacsine scen a myslim si / a o niektorych veciach viem / ze to presne takto chodi. Az na Douglasa. Takto postaveny clovek/karierista by sa v zivote nevzdal svojej pozicie ale tak sila rodiny odprezentovana musi byt. Inak v pohode a som rad ze som sa rozhodol si to konecne pozriet :) ()

Vlabajsky 

všechny recenze uživatele

Áno.....črepiny drogového rozprávania skrz-naskrz reálnych situácii v Mexicko-Americkom pohraničí netreba podceňovať. Rovnako ako výkony režiséra, hercov, produkcie.......a mafie. Posledná scéna športového zápasu je jedna z tých, keď human len sedí, rozmýšla čo videl a krčí čelo. Výborne!!! ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Na to jaký jsem kolem filmu slyšel "wau" jsem čekal trochu silnější kafe. A k tomu když si tam nahnali poměrně dost dobrých herců. Přitom největší dojem na mě udělala zdrogovaná dcera, kterou jako herečku ani neznám. Téma je to hodně silné, to jo. Ale tady mě kauza ohledně drogového dealera a jeho rodiny vůbec nezaujal. Jediné co se mi zalíbilo byl příběh rodiny se závislou dcerou. Silnější 3* ()

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

Jaden Smith zachraňuje taťku... a Shyamalana

12.11.2011

Znělo to zpočátku hodně nepravděpodobně, ale zdá se, že k tomu opravdu dojde: Will Smith a jeho potomek č. 1 si spolu zahrají v postapokalyptické sci-fi M. Night Shyamalana One Thousand A. E. Stopne… (více)

Reklama

Reklama