Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

zsn 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nejlepších českých filmů, navíc i soundtracků k tomu. Famózní herecké výkony, snoubení hravého mládí, hranice mezi životem a smrtí, okořeněné o fantastický prostý humor. Divák se cítí doslova sjetý s kvalitními herci (autentickou zkušenost možná nabrali ze svých bouřlivých let) a o to má ve filmu o feťácích jít (já sjela snad milionkrát tento film). Kdo pointu scén nechápe - evidentně nebyl mlád... ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Milan Šteindler natočil pěkný film.. Hodněkrát mě při některých záběrech tuhl úsměv na rtech a říkal jsem si, pane jo tohle že je Šteindler..? Avšak MŠ udělal chybu... velkou... a to že se pustil do tak debilního scénáře.. ano dialogy jsou napsány dobře,vtipně a trefně, ale celkově je ten film tak debilní že už jsem dlouho tak špatnej neviděl.. vždyť nemá žádnou dějovou kostru.. postavy se tam plácají.. spousta věcí ani není ukázána takže si je musíte domyslet.. holt otřes.. ovšem MŠ rozhodně ještě nepatří do starého železa a líbí se mi že ač je ze starší školy tak točí hodně dynamicky.. příště lepší scénář,milane!!;-) ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za dobrou kameru a střih + pokus o pohled na drogy způsobem, který by mohl oslovit spíše, než protidrogové přednášky na školách. Dobrý vizuál ovšem kazí stále tytéž neduhy Šteindlerovy režie, mizerné vedení herců, jalově znějící dialogy, nepřesvědčivá psychologie postav. Připočtěme ještě tu a tam evidentní vykrádačky jiných filmů. To vše navíc podtrženo tím, že režisér naprosto neovládá mluvu teenagerů. Žádný zázrak samozřejmě není ani scénář, celý příběh je dosti nepravděpodobný a vykonstruovaný, ale při slušné režii by se z něho nepochybně dalo vyždímat víc... Celkový dojem: 65% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

4 * pro ty hlášky, vynikajícího Jana Dolanského a taky pro ten úžasný konec, který poukáže na to, co všechno můžou drogy způsobit. Poprvé jsem film viděla někdy v pubertě, ale i tak ve mě zanechal silné dojmy. Vím, že ten film plno lidí považuje za pořádnou s*ačku, ale pointa snímku je výborná. Šteindler pojal život mladíků, kteří "ujíždějí" na drogách z mladistvého hlediska, ale určité momenty kladou stále důraz na to, že je to i skutečný svět, který se odehrává kolem nás. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto neškodná blbost, kterou jsem ale viděl s partičkou v kině a jelikož jsme před tím byli na pivku, o to víc se nám to asi líbilo. Například scénka, kdy zhulenej maník prochází s botama v ruce před televizorem, kde sedí rodiče a myslí si, že je neviditelný, je scénka k popukání.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)
  • Po filmu ještě v témže roce vyšla i stejnojmenná knižní podoba. (Erico)

Reklama

Reklama