Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na sedačkové lanovce v horách je ráno objevena mrtvá recepční z nedalekého hotelu. V okruhu podezřelých se objeví několik jejích bývalých milenců, ale vyloučit nelze ani zaměstnance hotelu, kde pracovala. Magdě s Martinem ale schází jasný motiv. Záznamy v notebooku oběti ale posunou vyšetřování pro kriminalisty zcela novým směrem. Komu sympatická dívka natolik překážela? (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně díl, ve kterém se skoro vůbec neřeší osobní život hlavních hrdinů (teda kromě připravovaného únosu propuštěným vězněm), ale pořádně se pátrá po vraždě mladší ženy. Sice je to celé zdlouhavé, ale docela slušně stavěná. Díl, který se konečně dal. PS: co tam ovšem na konci dělá písničky z bondovského Skyfall, tak to jsem opravdu nepochopil. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedoucí kriminálky (David Viktora) správně rozhodne, že podezřelý sklad budou sledovat, ale v následujícím střihu policie vyslýchá jednatele skaldu, čímž by celou možnost vytěžit ze situace co nejvíc, totálně pohřbila. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle předpokladu mě začínají štvát vedlejší dějové linky, i proto hodnotím o hvězdičku méň něz předchozí díly. Tím hlavním důvodem je ale zbytečná překombinovanost rozuzlení případu. Pachatel se dal odhadnout vcelku brzo, proto chápu, že byl potřeba nějaký plot twist, ale (SPOILER!) pašování cigaret mi přišlo jako vaření z vody. Případu to z mého pohledu uškodilo víc než "obyčejný a předvídatelný zločin z vášně". ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl byl rozhodně o něco lepší než dva předchozí. Soukromí vyšetřovatelů mě zajímá. Dcera Petry Špalkové je šikovná, přirozená, Plesla mám ráda, takže pro mě je to jednoznačně oživení. Pachatele jsem odhadla , motiv vraždy mě moc nepřesvědčil. A všichni čekáme, co ten Hanuš. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě knihovna kriminalistky Malé - mj. cyklus V říši stříbrného lva od Karla Maye, román Vánoce od stejného autora (viz 1:11:25-1:11:45). Jinak je Tanečnice takový průměrný kriminální příběh, rozhodně lepší než předchozí slaboučký díl. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, zda to bylo fakt lepší, nebo už zapracoval zvyk. Každopádně mi sedlo prostředí. Pan Hanuš začíná být pěkně děsivou postavičkou, vím, že se tu většina těší na jeho linku... no já asi ani moc ne! :D ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si všímám, že Malá má pokaždé trochu jiné lokny, že jedna postava je v jedné scéně bosá a na jejím konci obutá a že mě víc než vyšetřování vraždy „holky na zabití“ baví sledovat zajímavé lokace (podobně jako si Kakho-oto všímá titulů v knihovně Malé :) , asi tu něco není v pořádku. Nejslabším článkem je podle mě scénář, tam se tedy dala odvést mnohem kvalitnější práce. Místy je to až nechtěně komické. Sorry jako. Nicméně budu sledovat dál a věřit ve zlepšení. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Hanuš rulez!! Pokud jste hledali českého úchylného vraha s charismatem Hannibala Lectera, tak už nemusíte. A vůbec chtěl bych o něm vidět třídílnou minisérii, protože všechno ostatní ve Stínech v mlze stojí za starou bačkoru a není tak zajímavé jako tento podivný týpek. Takže díky tomu se rád budu trápit dál v pondělí a čekat co z té jeho slizké figury vyleze. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER. Na lanovce je nalezena zavražděná mladá dívka, která byla zardoušena. Vraha jsem odhalil celkem rychle. Zajímavé jednání osob: 1/ kotelník si to štráduje ve 2 ráno po kopci a nalezne mrtvou dívku a jak se později vyjádří, nevěděl, zda byla ještě živá, logicky by se nabízelo, že buď zavolá policii a záchranku, nebo vezme nohy na ramena, aby na místě nezanechal žádné stopy. Namísto toho ji zapne halenku a odnese ji na sedačkovou lanovku s dosti pochybným odůvodněním, aby ji brzy našli (jakoby pro něho bylo bytostně důležité, zda ji najdou ráno nebo za tři dny), 2/ okolo místa vraždy jde také náhodou milenec zavražděné, který si z klíčů odepne pouze klíč od bezpečnostní schránky a pak se jí pokusí prostřednictvím své spolupracovnice vybrat, ač ví, že se vyšetřuje její vražda, tedy riskuje, že se dostane do okruhu podezřelých, 3/ zavražděná si nechá v bezpečnostní schránce GPS souřadnice jakéhosi objektu, kde se skladují pašovaná cigára, jaký by k tomu měla důvod, očekávala snad, že ji zavraždí a že pak schránku najde policie a usvědčí tím svého vraha? No tak potom tam mohla nechat dopis, ve kterém by vše popsala, 4/ policie se díky GPS souřadnicím dostane do objektu, jak jinak, než nezákonně proniknou do objektu a ve dvou lidech za asi 3 minuty hledání, dohledají úkryt s pašovanými cigáry, neuvěřitelné, 5/ majitel objektu vůbec neví, co si u něho jakýsi cizí lidé skladují a když je telefonicky upozorní, že je zle, ta banda pitomců si dá dostaveníčko přímo v objektu, aby je mohla zásahovka všechny pochytat. Jako dává takové jednání postav někomu smysl? Kdybych věděl, že už policie o objektu ví, jel bych kamkoli, jen tam ne… Policie tak nejen že vyřešila vraždu, ale k tomu ještě neposkytnutí pomoci kotelníka, podvod toho přítele se servírkou a navrch rozbila pašerácký gang o několika lidech. Sakra, tomu se říká produktivita práce. Nejvíce mě pobavilo, že kriminalista Martin Černý, který se v první epizodě nebál vlézt do klece a čelit souboji s profi zápasníkem, neboť přece dříve dělal box, ve třetí epizodě má velké problémy doběhnout tlustého, asi 120 kilového kotelníka 😊 Linka s Hanušem se může zdát zajímavá, pěkně si vše chystá, aby se Magdě Malé za něco pomstil, ale netrvá to už nějak dlouho? Aby to nechystal do předposlední epizody, už by se to mohlo někam posunout… Také nechápu jak neustále nechává Magda Malá svoji dceru čekat samotnou v autě, což bych nikdy neudělal, ta si koleduje o průser, jestli se bude chtít Hanuš mstít přes dítě. ()

Reklama

Reklama