Reklama

Reklama

Stíny v mlze - Série 1

(série)
Česko, 2022, 14 h 5 min (Minutáž: 63–78 min)

Režie:

Radim Špaček

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

Petra Špalková, Jaroslav Plesl, Miroslav Hanuš, Anděla Tichá, Regina Rázlová, Jiří Vyorálek, Tomáš Mrvík, Petr Panzenberger, David Viktora, Zdeněk Lambor, Filip Teller, David Janík, Roman Blumaier (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (4)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tento seriál (série) mohl být i dobrý, ovšem není. Začnu od hlavního hereckého obsazení. Špalkové by se měl ten, kdo jí do tohoto seriálu obsadil, veřejně omluvit. Na hlavní roli se vůbec, ale vůbec nehodila, její dramatické pohledy vyznívaly spíše směšně a neměly daleko k pláči, nebyla vůbec uvolněná a položená do role (v jedné nevýznamné scéně, kdy vyslýchala možného svědka na parkovišti, byla napjatá jak šelma před skokem). Z Vyorálka se tvůrci snažili co mohli udělat drsňáka, ale bohužel se jim to moc nepovedlo (jeho místy značně vyklenuté bříško moc drsňácky a atleticky nevypadalo, o tom že jako bývalý boxer nedal v prvním dílu soupeři ani ránu a dostal parádní nakládačku ani nemluvím raději). Třetí v partě vyšetřovatelů Panzenberger působil spíše jako kdyby vypadl ze seriálu Devadesátky. Hanuš sice zahraje všechno, bohužel jeho temná až démonická postava Hrbka místy působila spíše parodicky. Světlými body v temnotě byly překvapivě nejmladší "herečka" Tichá a nejstarší Rázlová. A teď k ději a příběhu. 11 dílů čekáme na epický souboj a epické finále seriálu - vrchol Hrbkova plánu. Jaké bylo mé zklamání, když se závěrečná konfrontace mezi Hrbkem a Malou smrskla na pár sekund - pic pic a je po všem? Žádné dialogy mezi těmi dvěma, žádné psychologické pohrávání od Hrbka, prostě nic. Na to, jak byla tato linka natahována a jak byl Hrbek líčen, docela ubohé finále. Ostatní vedlejší osobní dějové linky úplně o ničem - nevěra Malého byla jasná už od momentu, kdy se seznámil s novou flétnistkou; problémový syn hlavního hrdiny byl na přes držku; postava babičky v podání Rázlové byla fajn, nicméně je divné, že hlavní hrdinka policistka nechá babičku s počínajícím Alzheimerem vyzvedávat a hlídat svoji dceru. A nakonec k jednotlivým případům. Pátrání probíhá nahodile, místy zcela nelogicky až nesmyslně - např. v epizodě Dublér vyšetřovatelé zjistí, že hlavní podezřelá pracovala v nemocnici, ale tuto stopu vůbec nevyužijí a nepátrají tímto směrem, v epizodě Doba zase vůbec neřeší důchodcovu minulost (komunista, doktor....), pachatelé se přiznávají jak na běžícím páse, i když policisté často nemají žádné přímé důkazy..... A bonus na závěr - když nastoupíte do nového zaměstnání (obzvlášť do úklidové firmy, která uklízí objekty firem a navíc i policie), tak po vás vždycky chtějí výpis z rejstříku trestů - takže jak mohl Hrbek získat místo v úklidové firmě jsem nepochopila celý seriál. Co napsat závěrem - některé případy byly dobře promyšlené a napsané, občas jsem se usmála na fórkem (zkazí se ti prsa) a byla zde zmínka o Kometě, takže tomuto dílku dám 2*. Více si bohužel nezaslouží. Finální díl jakoby nastiňoval možné pokračovaní, tak uvidíme zda bude a jakým směrem se tvůrci vydají. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribehy misty zajimave, jen to zpracovani pokulhava a je pouzito mnoho oslich mustku. Prilis tomu ani neprida bizarni oslovovani prijmenim mezi hlavnimi protagonisty, kdyz zbytku osazenstva tykaji. Posledni dil je pak hotova tragedie, napeti nula, tahne se to jak zvykacka :(. 45% ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muj maly, bezcenny, divacky oscar za dila shlednuta premierove v roce 2023: udeluji panu Martinu Havelkovi (v tiche vzpomince) cenu za nejlepsi muzsky herecky vykon v dramaticke epizodni roli, pani Vande Hybnerove cenu za nejlepsi zensky herecky vykon v dramaticke epizodni roli a slecne Andele Tiche za nejlepsi detsky herecky vykon ()

Sfaxia odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petra Špalková a hlavní role? Jedna z našich nejhorších hereček s kamennou tlamou téměř ve všem. Ještě hůř než hraje, čte knihy. Její načtení knihy o Edith Piaf je něco neuvěřitelného. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (28)

  • V epizodě jdou hlavní vyšetřovatelé do tetovacího salonu vyšetřovat původ tetování. Salon působí svým umístěním, že je v centru Ostravy (exteriér U Zrzavé Mary), ale ve skutečnosti je to tetovací salon Fantasmagoria Art v Ostravě - Zábřehu. Reálný majitel salonu hraje postavu „tetovaného“. (Mgr.Magorius)
  • V epizodě policisté zjistí, že Konečná (Vanda Hybnerová) pracovala v nemocnici na dětském oddělení. Jeden z jejich kolegů, Kucharčík (Petr Panzenberger), to jde ověřit, avšak zpovídá lékaře ve FN Brno na ul. Jihlavská v Brně-Bohunicích, kde je nemocnice pouze pro dospělé, protože Dětská nemocnice FN Brno se nachází v centru Brna. (velkyvezir)

Reklama

Reklama