Reklama

Reklama

Zoolander

Trailer
Komedie / Mysteriózní
USA / Austrálie / Německo, 2001, 85 min

Obsahy(1)

3% tělesného tuku. 1% mozkové aktivity. Vykliďte přistávací plochu pro Dereka Zoolandera (Ben Stiller), trojnásobného držitele ceny model roku hudební televizní VH1. Čelist mu spadne, když mu cenu přebere hippie-model Hansel (Owen Wilson). Podlý módní guru Mugatu (Will Ferrell) uvidí příležitost, jak z Dereka udělat vraždící stroj. Krásně naaranžované spiknutí může jedině s pomocí Hansela a Matildy (Christine Taylor) prokouknout Derek a udělat ze světa bezpečné místo pro všechny modely a modelky. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tahle kujebákovina stojí za pozornost, Absurdní kokotina zvrácená až ve važííínovinu. Je to prostě výzva, prošourat se životem na šteklech, zvláště, jste-li chlap. Kdo neodolá a spustí tento klenot, zahlédne souboj dvou modelových krasavců. Souboj na život či na rozcuchání....Nebudu tu nijak zvlášť rozepisovat, co si myslím o světě módy. Jsem prostě přesvědčen, že si řiťomilní návrháři dělají z ženských monstrózní legraci. Ovšem tato sonda do onoho prapodivného spolku mi udělala radost. Možná mírně nadhodnocuji, ale nenapalte čtyři, když ve vás stále rezonuje dojetí z pohledu na Derekův našpulený face. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Modeling je pro nezasvěcené, zcela neodhalitelná oblast a když ji Derek Z.(zvl. zn. : výrazová mimika obličeje) a Hansel(zvl. zn. : koloběžka, meditace) nastínili tímto způsobem.. Jaký si udělat obrázek..? Že je to sorta „dementů“ a „imbecilů“, vězících jim v lebce jen vatová prázdnota, vyvážená leda tak vytříbeností pro značkové hadříky a šminky. Rozpozná se sám „model(a zasměje, nebo popř. dožere)“ v této odbourávající satiře? Nejspíš ne, protože mozkové buňky si nedokážou proklestit cestu hromadou zbytečných tretek. Jaké si z toho krom namožené bránice vzít ponaučení.. :-) Že bulimie není tělu nebezpečná(právě naopak) a když zlitá benzínem škrtnu sirkou, není to až taková tragédie…život jde dál. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Něco tak šíleného, originálního a zároveň tak zábavného se jen tak nevidí. stiller přivádí blbost až do nejzaších krajností, ale výsledek je neuvěřitelně vtipný. Jeho grymasi jsou naprosto dokonalé, ve filmu je také spousta skvělých vtípků i v pozadí v druhém plánu. navíc kromě stillera, jeho kamarádů, manželky a rodičů, je tu k vidění spousta uměleckých celebrit. Spolu s Vybíjenou asi nejlepší americká komedie za posledních hodně, hodně let. Ale nezapomeňte, že jde v životě o víc, než jen bejt opravdu, opravdu ale opravdu hodně krásnej;) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +už jen kvůli těm hercům -vlastně jenom kvůli nim a pár vtipům/// Na tenhle film jsem se děsně dlouho těšíl. No spíše dlouho než děsně. Prostě jsem ho chtěl vidět, ale pořád mi nějak unikal. Samozřejmě mě hlavně zaujalo obsazení, jinak jsem o filmu věděl jen to, že je to souboj mezi dvěma modeli (Stiller a Wilson). Pravda, něco na tom je, ale zápletka je mnohem střeštěnější a celý film je přímo šílený. Hlavně některé postavy a kostými, včemž já osobně se nevyžívím, spíše to nesnáším. Will Ferrel a Milla Jovovich sux! Co je však dobré, tak jsem se parkrát opravdu pobavil a hlavně mě dostal (jako komik) Owen Wilson). Potěší Natalie Portman, Paris Hilton, David Bowie a Billy Zane, těch jsem si tedy aspoň hned všiml :-) Jinak je to úlet./// Celkem 61%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zoolander je tak "gay" film, jak jen můžou vypadat osmdesátkové pecky tehdy bloňdatého George Michaela v riflových šortkách. A ve svém parodování toho a onoho občas zachází až moc daleko (nebo klesá příliš nízko) za hranice, které v mém světě označují to, co je přijatelné. "Bohužel" jsou ale takovéhle momenty menšinové, a převládá naprosto ujetá luxusní jízda, u které jsem v jedné chvíli řval smíchy (pokud to někoho zajímá, byla to Vesmírná Odysea;)), a v těch ostatních se tlemil Davidu Duchovnymu, Jonu Voightovi, Fabiovi a ostatním, ale hlavně a především tomu, jak kolosální debily dokázali Stiller s Wilsonem dělat z modelů a nádavkem z celého kolem nich vystavěného světa, kterému se na téhle planetě říká móda. BTW jsem přesvědčen, že zlá konspirace módních návrhářů je reálná - jak jinak chcete vysvětlit, že si každého půl roku "všichni, kteří něco znamenají", shodně usmyslí takovou hovadinu, jako že letos bude in fialová se žlutou a u kotníků zaškrcené gatě, a nic jiného se pak prostě nevidí? A navíc musejí něco přidávat do vody, protože jak jinak si vysvětlit, že tolik holek projevuje tak brutální absenci vkusu a soudnosti?:) Kdybych o světě módy věděl víc než ty nejzákladnější informace (které mi umožňují ocenit dramatické rozhození vějíře u nejmenového člena rady zla nebo to, že se při navrhování nové kolekce myslí hlavně na Dereka), velmi pravděpodobně bych se bavil ještě víc... ale i tak bych si to neměl šanci užít tak, jako Ben Stiller se svým tátou (jehož hlavní úlohou je trousit poznámky o tom, jak je ten kluk "hodnej, ale blbej jak dlabaný necky" atd.;)) a zbytkem té šílené bandy. Nekorektně pobavených 80%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (61)

  • Derek Zoolander (Ben Stiller) je na billboarde, ktorý propaguje značku Feria. V tej dobe modelovala pre Feria aj Milla Jovovich (Katinka Ingabogovinanana). (Pat.Ko)
  • Pohľad Dereka Zoolandera (Ben Stiller) "Blue Steel" vznikol, keď si Christine Taylor (Matilda) robila žarty zo svojho manžela, keď si upravoval vlasy pred zrkadlom. (Pat.Ko)
  • Než jdou Derek (Ben Stiller) a Jeníček (Owen Wilson) na "walk-off," řekne Jeníček: "Who you trying to get crazy with, ese? Don't you know I'm loco?" Je to citát z písně „Insane in the Brain“ od Cypress Hill. (Olík)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama