Reklama

Reklama

Resident Alien

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2021–2024), 25 h 18 min (Minutáž: 44–47 min)

Tvůrci:

Chris Sheridan

Předloha:

Peter Hogan (komiks)

Hudba:

Noah Sorota

Hrají:

Alan Tudyk, Alice Wetterlund, Sara Tomko, Levi Fiehler, Elizabeth Bowen, Mandell Maughan, Gary Farmer, Corey Reynolds, Ben Cotton, Patrick Keating (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Sledujeme mimozemšťana Harryho (Alan Tudyk), který převzal identitu maloměstského lékaře z Colorada. Harry pomalu začíná zápasit s morálním dilematem své tajné mise na Zemi. (Petrmachovec)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Ano, humor je zde hodně silly, a místy až šíleně stupidní, ale Alan Tudyk to umí prodat tak perfektně alienózním způsobem, že jsem se fakt hodněkrát zasmál, a dostkrát i nenuceně. I přes Tudykovo parádní grimasy je mojí oblíbenou postavou ''The Big Black'' jehož černošský způsob vyjadřování je přesně to, co dnešní doba potřebuje. 85% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tudyk si opravdu našel svého Monka a Resident Alien se nedá upřít určité charisma,ale jak moc mě to bavilo zkraje,tím víc sem se nudil ke konci.Jakoby celé sérii postupně docházel dech a začala přešlapovat na místě.Jako sci-fi jednohubka líznutá komedií každopádně funguje dobře a na druhou sérii se podívám...70% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

I když bych seriál nehodnotil nijak extra negativně, evidentně mi v něm chyběla nějaká  jiskra. Nějaké díly jsem viděl hned, nějaké  po měsících a nějaké vůbec. Na seriál  jsem úplně časem zapomněl, což dokazuje bez něj žít dokážu, aniž bych zjistil jak dopadne. Není to špatná věc. Ale můj čas je na ne nejlepší věci dost omezený. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mám rád Alana Tudyka, v Transformeroch od Baya bol skvelý a to doslova, nehovorím o Tucker a Dale proti Zlu, to už bola iná pecka. Ale na druhú stranu je to podľa mňa príliš držiace sa pri zemi, je to viac sit-com ako klasický seriál, jednotucho také nemastné neslané, tvorcovia nevedia zošliapnuť pedál na podlahu. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Slušný komediální seriál o mimozemšťanovi. Začátek mi hrozně připomínal Starmana s Jeffem Bridgesem. Přistál na naší zemi vzal něčí podobu.... Ale tím to neskončilo. Bylo tam pár dalších, a možná i nechtěných narážek - jelen, život apd.... Líbí se mi černý humor a někdy to hraničí se sitcomem. Část mezi lidmi hrajícími si na mimozemšťany byla bombónek. ()

Galerie (388)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrce komiksu Peter Hogan se mj. inspiroval seriály a filmy Twin Peaks (od r. 1990), Muž, který spadl na Zemi (1976) a My Favorite Martian (od r. 1963). Výslovně požadoval, aby Steve Parkhouse nakreslil hlavní postavy na základě designu mimozemšťanů z DC komiksů publikovaných na počátku 60. let, jako byl např. Chameleon Boy. Od čehož se následně tvůrci seriálu odklonili jen minimálně. (Martrix)
  • Název komiksu/seriálu vznikl na základě rozhovoru Petera Hogana s anglickým přítelem, který byl ženatý s Američankou. Na otázku, zda má zelenou kartu, mu přítel místo toho ukázal ID (obdoba našeho OP) s nápisem „Resident Alien“. Hoganovi ta věta připadala jako skvělý nápad pro vtipný název. (Martrix)
  • Tvůrce seriálu Chris Sheridan v rozhovoru na akci Asociace televizních kritiků uvedl, že kromě stejnojmenného komiksu Petera Hogana a Steva Parkhouse pochází jeho inspirace z „blízkého setkání“, kterého byli s manželkou svědky při líbánkách na Bahamách v roce 2000. (Martrix)

Reklama

Reklama