Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po loupeži v kasinu Terryho Benedicta se gangster objeví ve vile Dannyho Oceana a jeho ženy Tess. Chce zpět svých sto šedesát milionů dolarů, a tak se celá parta musí znovu sejít. V Amsterodamu se nechají najmout na loupež vzácného dokumentu z trezoru dokonale zabezpečeného domu podivínského milionáře van der Woudea. Přestože se to zdá nemožné, parta nakonec díky Rustymu najde způsob, jak trezor otevřít. Zjistí však, že ho už před nimi vyloupil Noční lišák. Na místě činu nechal vzkaz, že to byl on, kdo Dannyho partu udal Benedictovi. K loupeži je povolána expertka Isabel Lahiriová, která byla kdysi Rustyho milenkou. Brzy pozná, kdo se do domu vloupal. Varuje Rustyho, který řekne ostatním nejen o svém vztahu s ní, ale také, že je dcerou slavného lupiče LeMarca, který před lety zmizel a u něhož se kdysi učil. Dannyho parťáci odhalí, že Lišák je další LeMarcův žák Francois Toulour. Sejde se s Dannym a nabídne mu soutěž o nejlepšího lupiče. Cílem má být vzácný francouzský klenot, který bude nakrátko vystaven v Římě. Pokud ho Danny se svými parťáky ukradne dřív než on, Toulour za ně zaplatí dluh Benedictovi. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (36)

  • George Clooney (Danny Ocean) okomentoval zasazení druhého dílu do evropských lokací takto: "Původně jsme dvojku vůbec neplánovali. Jednička byla remake filmu, který se odehrával v Las Vegas, tak se taky odehrávala ve Vegas. Měli jsme za to, že to bude jednorázová věc, a i když jsme vydělali hodně peněz, nezačali jsme hned vymýšlet, jak vydělat dvakrát tolik. Napadlo nás to, když jsme se Stevenem Soderberghem byli v Římě. Seděli jsme v restauraci, ládovali se a obdivovali město. Steven se najednou zarazil se soustem na vidličce a povídá: ,Právě mě napadlo, o čem by mohlo bejt pokračování.' No a dávalo to smysl i z toho hlediska, že jsme nechtěli prostě jen zopakovat jedničku, chtěli jsme natočit jiný film." (NIRO)
  • V rámci obvyklého kanadského žertování nechal při natáčení v Římě Brad Pitt (Rusty Ryan) vytisknout pro místní štáb letáky letáky s instrukcemi. Vypadal jako obvyklé papíry, které se při podobných natáčeních rozdávají, takže mu jejich obsah mnoho členů týmu zbaštilo. Jenže ono na něm stálo: "Pan Clooney by ocenil, kdybyste jej oslovovali jen jako Dannyho Oceana nebo pana Oceana. Vyhýbejte se, prosím, očnímu kontaktu." Clooney (Danny Ocean) z toho byl čím dál zmatenější: "Nevěděl jsem, jestli přeskočilo mně nebo všem ostatním. Než jsem v tom udělal jasno, měli mě všichni za nějakou nafrněnou hvězdu. Tak jsem se naštval a přilepil Bradovi na auto nálepky ,Jsem gay a hlasuju’ a ,Malý penis za volantem’. Když pak jezdil po městě, lidi na něj mávali a troubili a on se taky usmíval a mával… myslel, že ho zdraví proto, že je Brad Pitt". (NIRO)
  • Druhý díl se filmařům kupodivu podařilo natočit za menší peníze, než jedničku, což je opak obvyklého trendu. George Clooney (Danny Ocean) k tomu řekl: "Udělali jsme to schválně. Řekli jsme si, že se nesmíme nechat rozmazlit, a že to musíme zvládnout za stejné peníze, nebo ještě za míň. Julia Roberts dostala za jedničku přesně dvacet babek, takže teď jsme jí zaplatili asi devatenáct devadesát. Ale všichni máme procenta z tržeb, takže pár milionků z toho bude." (NIRO)
  • Ve filmu je možné vychutnat si velmi dobré akrobatické a gymnastické zručnosti Vincenta Cassela (François Toulour). Tento herec v mládí vystupoval v cirkusu a bravurně ovládal brazilské bojové umění capoeira, které je z velké části založeno na akrobatických prvcích. (ondradvori)
  • Natáčení probíhalo v USA, Nizozemsku, Francii a Itálii. (ČSFD)
  • V roce 2004 jely Velkou cenu Monaka F1 oba vozy týmu Jaguar s drahokamy, které měly propagovat tento film. Ale jeden z vozů hned v prvním kole naboural a drahokam se již nikdy nenašel. Bouračce osobně přihlíželi i George Clooney (Danny Ocean) a Brad Pitt (Rusty Ryan). (krizi)
  • Scény z budovy Europolu byly natočeny v haagské radnici. (Othello)
  • Mobilní telefon, který používá postava Brada Pitta Rusty Ryan, je Siemens S65. (Othello)
  • Sídlo Night Foxe (Vincent Cassel) leží u jezera Como, blízko městečka Bellagio. Tato obec byla inspirací pro stejnojmenné kasino v prvním díle, které ústřední tým okradl. (Othello)
  • Zatímco Bruce Willis hraje sám sebe, Julia Roberts ztvárnila postavu Tess Ocean, předstírající za pomoci polštáře těhotnou Julii Roberts - ačkoliv byla herečka v té době skutečně těhotná. (HappySmile)
  • Prsten, který nosí postava Brada Pitta Rusty Ryan, je replikou prstenu, který Pitt kdysi koupil své tehdejší přítelkyni Jennifer Aniston. (POMO)
  • Matt Damon (Linus Caldwell) před natáčením požádal scenáristy, aby zmenšili prostor jeho postavy, protože byl extrémně vyčerpaný z právě dokončeného natáčení filmu Bournův mýtus (2004). Režisér Steven Soderbergh ale jeho žadost zamítl s odůvodněním, že by to mělo špatný vliv na příbeh filmu. (POMO)

Související novinky

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Nový Soderbergh

Nový Soderbergh

18.03.2005

Ďalším filmom Stevena Soderbergha po komerčne úspešných Dannyho parťákoch 2 bude dráma THE GOOD GERMAN, vychádzajúca z románu Josepha Kanona. Snímka bude rozprávať o americkom novinárovi, ktorý sa… (více)

Stále populární tajní agenti

Stále populární tajní agenti

08.02.2005

Eva Longoria bude patrně jednou z posledních hvězd, které jsou obsazeny do snímku THE SENTINEL. Těmi dalšími nejsou nikdo méně známý než Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger. Film… (více)

Reklama

Reklama