Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (666)

JFL 

všechny recenze uživatele

Legendární kyberpunková variace na Frankensteina režírovaná Paulem Verhovenem. Zatímco u jiných akčních hitů 80. let se s odstupem času ukazuje, že se jedná o snímky pochybné kvality, Robocop stále zůstává působivým akčním thrillerem, a dokonce se otevírá jako vícevrstevnaté dílo. Verhoven ve svých filmech dodává klasickým žánrovým schématům a postavám silný tělesný rozměr - zde vytvořil výsostně fyzický film o poutu mezi tělem a identitou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden z top kousků 80 let. Verhoeven se nezapře a kromě akce brutality a slušný dávky nekorektností je film i precizní satirickou ódou na násilnickou Ameriku. Pravda po stránce vizuálu a efektů se na tom podepsal zub času, ale pokud jste si tenhle film oblíbili za svých mladých let budete k němu mít vřelý vztah navěky. Není to sice úplná dokonalost, ale mám ten film hodně rád, tak uvidíme jak dopadne remake, kterej tu máme co nevidět. Každopádně tenhle původním film považuji za solidní klasiku a udílím mu 85% ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ač se RoboCop zdá být na první pohled pouze akční sci-fi s vymytým mozkem, není tomu tak. Pod touhle slupkou občas vykoukne i zajímavá myšlenka. (Asi nejvíc se mi líbila scéna, kdy robot ED-209 omylem zastřelí zaměstnance firmy OCP na své vlastní předváděčce, a jediné nad čím se všichni podíví je, o kolik to vyjde dráž.) Jen je škoda, že čím více se blíží konec, tím více se z toho stává bezduchá akční střílečka. Ale po právu také akční klasika. To už se, tak jako mnohokrát předtím i potom, nedá říct o pokračováních. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Akcna klasika od Verhoevena ktora ma naozaj potesila. Uz zo zaciatku ma dostalo velmi zdarne navodenie atmosfery mesta kde vladne zlocin a korupcia a skutocna spravodlivost vlastne ani neexistuje. Samozrejme to sa zmeni po prichode nasho plechoveho serifa, ktory po ranu nechodi daleko :) Vo filme ma prekvapila nielen velmi slusna akcia (prestrelky su ozaj vinikajuce), ale aj na americky film nevidana davka brutality ba az cronenbergovskych prvkov (smrt zapricinena kyselinou, to bola skutocna chutovka). Ale to Verhoeven ukazal aj v Total recall a Hviezdnej pechote, takze niet sa comu cudovat. Jednoducho je to sucast jeho reziserskeho rukopisu, a my sme mu za to vdacny :). Vyzivne, zabavne a zo skvelym finisom. (8/10) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Robocop sice není zrovna nadčasový film, ale rozhodně ještě nepatří úplně do starého železa. Jeho silnou stránkou je, že stojí na solidním příběhu, který nikdy neztrapní ani po letech. Probuzené vzpomínky na rodinu, včetně upnutí se na pomstu, dodávají příběhu mírně dramatickou hloubku. Samotný Robocop je dobře vymyšlený a jeho design také nemá chybu. Navíc je film natočen svižně. Prokládání reportážemi, sestrojení Robocopa jeho očima jsou nápady, všudypřítomný debilní sitcom dodávají filmu nápady a šťávu. Škoda, že akční scény jsou totálně tuctové a jeden bod navíc strhnu i za zrůdné účesy a kostýmy televizní hlasatelky a jiných. Ta móda je tak strašná, že dokáže překazit i zážitek z jinak slušného filmu. Robocopovi reboot rozhodně prospěje. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (110)

  • Anne Lewis (Nancy Allen) a Alex J. Murphy (Peter Weller) pronásledují Clarence J. Boddickera (Kurtwood Smith) a jeho kumpány, kteří jim při přestřelce poškozují na policejním autě přední sklo a maják. Sklo je však v dalším záběru nepoškozené. (Armin82)
  • RoboCopův (Peter Weller) oblek byl tak neohrabaný, že se s ním jeho herecký představitel nevešel do auta. Kdykoliv vidíte RoboCopa v autě, nemá na sobě svoje "robo-kalhoty". (cztrollolcz)
  • Když Boddicker (Kurtwood Smith) navštíví v budově OCP Jonese (Ronny Cox), přilepí žvýkačku na jmenovku sekretářce Barbaře, kterou hrála Joan Pirkle - manželka Kurtwooda Smithe. (Šindy)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama