Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Itálie Elisa di Rivombrosa (více)
Itálie, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Hrají:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat opět nízké hodnocení seriálu od místních písálků. Ano chápu,že chlapi to určitě bavit nejspíš nemohlo,ale taky nečumím na sportovní dramata,kterým ani za mák nerozumím,jen,abych si krásně do hodnocení mohla dát odpad nebo jednu hvězdičku. Telenovely ani jiné limonády nemusím,Elisa však zaujala. 1. série je pro mne tak na 4 hvězdičky,ústřední dvojce filmu perfektně zvolená, prostředí,kostýmy a i příběh,který není nijak originální se mi prostě líbil. Naopak druhá série vůbec nemusela vznikat,seriál bez Fabrizzia,to prostě ani nemohlo být,chápu,že musel režisér improvizovat,když chtěl odejít,ale raději měl seriál skončit,po první sérii. No každopádně celkové hodnocení jsou takové lepší 3 hvězdičky,poněvadž v druhé sérii se objeví mladý padouch,který mi připomněl Brada Pitta,z dob Legendy o vášní. :) ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Je to sice už stará záležitost, ale nedá mi to, abych se tohohle seriálu nezastala. Ano, jsou tam sice občasná dějová klišé, slabší herecké výkony a koncová scénka s králem přímo trapná, ale přesto hvězdami nešetřím: první za krásnou hudbu nahranou českou filharmonií, druhou za množství opravdu pohledných herců (i hereček), třetí za nádhernou chemii mezi titulními postavami (mimochodem, žijí spolu i ve skutečnosti) a čtvrtou za filmovou výpravu, kostýmy a reálie, díky nimž působí tenhle historicko - romantický počin i v celku uvěřitelně, na rozdíl od jiných. Nad stížnostmi ohledně neoriginality se musím jen pousmát, seriál je totiž natočen na motivy románu Pamela od Samuela Richardsona, z roku 1740 :-) Druhá řada seriálu je ovšem slabota, uznávám. ()

Reklama

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě nepřišel zase tak špatný,sice menší přeslazenost tam je cítít už o prvního dílu ale rozhodně to bylo koukatelný více než klasické telenovely.Fabrizzio je chlap s ohněm v těle,Lucrezia super mrcha která přežije snad všechno a samozřejmně Elisa,holka co má zachránit nejen svojí lásku ale i krále.Sice klišé ale ušlo to. ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa mi rozhodne páčila viac ako tá po nej. To bol prepadák. Absolútne som netušila ako to skončí, asi kvôli mojej romantickej duši, no a veľmi charizmatický herci na čele s Lucreziou, ktorá je neprekonateľná a má charizmu aká nemá obdoby, tomu dodali iskru. Hudba bola krásna, na pomery seriálu priam brilantná. Nechutné intrigy, sladká láska, odporné vraždy, spiklenci, a pomsta, ktorá sa vracia stále v inej podobe. To je Rivombrosa s Elisou, jej nevinnou tváričkou a-la nadaná husička, slúžtička (ako ju nazvala Lucrezzia:), ktorá má veľké oči pre Fabrizzia, ktorý im nevie odolať. Obľúbená postava - Lucrezia van Necker ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Seriál z historického prostředí a kde hrají sympatičtí herci, především dva hlavní představitelé Elisa a Fabrizio, je moji srdcovkou. Úvodní song je velice podmanivý a další doprovodná hudba chytlavá. První série se mi moc líbila, byla romantická, napínavá s intrikami v nejvyšších šlechtických kruzích. Druhá série  mě však moc nezaujala, protože se děj odehrává často mimo panství a navíc jsme ztratili jednoho hlavního představitele a ztratilo to své kouzlo.  Elisa je nucena se s tím vyrovnat, najít novou lásku, starat se o dcerku a podniknout záchranu panství Rivombrosa. Jinak se těším na třetí řadu, která bude vyprávět o osudech Agnes, dcery Elisy Ristori. Viděno: 1 řada 13 / 13 - 2 řada 13 / 13 - 3 řada vidět. Po rozdělení seriálu do řad bych hodnotila I. *****, II. za  ***. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (3)

  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)
  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)
  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)

Reklama

Reklama