Reklama

Reklama

Halo

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 14 h 35 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Shabana Azmi, Björn Freiberg, Olive Gray, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Yerin Ha, Kate Kennedy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Super voják Master Chief brání ve 26. století lidstvo před mimozemskou vojenskou aliancí, Covenant Empire. (SkyShowtime)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (98)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Halo byla docela očekávaná novinka, protože byl seriál založen na velmi úspěšné hře. Já vím, že ta hra existuje, ale nikdy jsem ji nehrál a tak jsem nevěděl, co od toho mám očekávat. A tím pádem z toho pro mě vylezlo docela zajímavé sci-fi, s několika slušnými akčními sekvencemi. Nedokážu říct jak moc je to povedená či nepovedená adaptace hry, ale věřím tomu, že si seriál můžete užít i bez toho.  Pablo Schreiber v hlavní roli je sympaťák a doktorka v podání Nataschy McElhone, má taky slušný vývoj. Jen je škoda, že tam je pár hluchých míst, kdy to vypadá, že se nic neděje a vedlejší linka s Kwan, jejíž směřování není dostatečně zajímavé. Závěr samozřejmě nahrává pokračování a já jsem vcelku zvědav na to, co přijde. Navíc vzhledem k tomu, že těch dobrých sci-fi opravdu není mnoho, tak může i Halo zaujmout. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10. Tak prvně nikdy jsem to nehrál a vůbec nevím, kde je jádro pudla téhle franžízy. Takže jsem k tomu přicházel zcela bez očekávání a s nadhledem a co jsem tedy dostal? Bohužel mírně nadprůměrné vojenské sci-fi se slušným obsazením a docela zajímavou hlavní linkou ale to je tak nějak všechno. Je to poměrně nudná a zbytečně natažená záležitost. Druhá série je vtip, který není vtipný. ()

Reklama

JasonV 

všechny recenze uživatele

Začína sa to ako bezmyšlienkový videoherný akčný výplach s hlavným hrdinom, ktorého vizáž toto všetko zosobňuje a vlastne sa to tak aj končí. Niekde medzi tým však badať snahu o budovanie sveta s vlastnou mytológiou, fungujúcou zápletkou a dokonca aj vážnejšími filozofickými otázkami. Tieto dva svety sa však nepodarilo celkom skĺbiť a  výsledný dojem je tak veľmi rozpačitý. Navyše zamrzí kolísavá kvalita jednotlivých častí a dejových línií (tá na Madrigale je takmer nepozerateľný nudný gýč). ()

Skokan 

všechny recenze uživatele

Původní herní Halo, na které se odkazuje, je military-scifi a Reach (název plaanety, kterou v seriálu nepochopitelně přeložili do češtiny, jako planetu Cíl, stejjně jako ostatní názvy úplně všeho), jeho vrcholem. Seriál s ním ale nemá formou, ani obsahem, nic společného, i když vypráví to, co se vlastně před tím stalo a dokonce nabourává původní příběh. To všechno by asi nebyl problém, kdyby to nebyla tak strašná blbost. Hloupé příběhové linky, neustálé blábolení a jakoby velká rozhodování a zvraty, rádoby post-apo stylizace vedlejší story, sráží docela fajn akční scény a občasný nakouknutí do toho toho, jak by mohlo filmové Halo vypadat, do průměru všech ostatních nepovedených filmových, nebo seriálových zpracování herních titulů a dalších nudných seriálů, na které se vyhazují obrovské prostředky. A ten příšerný český dabing..... ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Tu hru jsem nikdy nehrál, ale hrál jsem Marathon což bylo od stejnýho týmu a to mě dost bavilo. Takže bez zátěže gamesovýho fandy jsem si to pustil s ne přiliš velkým očekáváním, ale po počátečním klišé rozehrátí jsem byl velmi mile překvapen, protože scénář nakonec nebyl až tak povrchní jak jsem se bál a výprava i efekty byly přímo skvělé. Celkem rozvinutá zápletka i psychologie postav se mi líbila a navíc vše gradovalo až do konce. Marně jsem hledal 10. díl. :D Já jako negamer jsem spokojen. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (20)

  • Planeta Reach se v seriálu nachází v soustavě Epsilon Eridani. Tato hvězdná soustava leží 10,5 světelných let od Země v souhvězdí Eridanu, které je viditelné z jižní polokoule. Jde o třetí nejbližší hvězdu naší soustavě, viditelnou pouhým okem, první dvě jsou Alpha Centauri a Sirius. (spacemaster)
  • Zbraně Javelin Squadu používají airsoftové repliky od firmy KWA, přesněji model Ronin TK.45. (UncleMorty)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Reklama

Reklama