Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Na papíře to musí být fantastický a phoenix sága bude určitě skvělá. Na rozdíl od filmové verze je příběh výborně rozplánovaný, chytře navazující a obecně kompetentně napsaný. Postavy by se správným zpracováním zářily, hlavně Rogue, Wolverine, Magneto a Cable. Bohužel tu právě to zpracování dost vázne. Animace nenadchne, dabing (původní) je rozporuplný, souboje přímo nudné a hudba neexistující (jen se pořád dokola pouští hudební téma z intra). Výplňové epizody se tak téměř nedají strpět. A jakkoliv jsem se prvních pár epizod snažil vnímat převážně obsah a formu ignorovat, jedno bez druhého prostě nemůže spolehlivě fungovat. Ani s tak boží úvodní znělkou. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou 1. sériu a celkom ma prekvapila. Myslela som, že na to že je to starý animovaný seriál to za veľa stáť nebude. Veľké plus však u mňa má len samotný fakt, že X-Menov "žeriem". Úvodná znelka mi začína prichádzať dosť chytľavá :) Kým som nevidela týchto prvých 13 častí, vôbec som nemala potuchy o tom, že Storm ma klaustrofóbiu, že niekedy bol nejaký mutant menom Jubilee alebo že Rogue a Gambit spolu dačo mali/majú. Tak už sa nemôžem dočkať 2. série. Profesor Xavier so svojími X-Menmi majú určite ešte dosť toho, čo ponúknuť. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Filmová parta mutantů je patřičně promyšlená, psychologicky naladěná a dostatečně provázaná s předlohou. Tento seriál je ale jednou příliš (a hlavně naprosto zbytečně) komplikovaný, jindy zase otravně jednoduchý jako ta nejnaivnější čísla komiksu. Naštěstí jsou to pořád X-meni, takže nechybí Wolverine, Rogue, Gambit a další klasičtí hrdinové, takže pokud jste milovníci téhle mírotvorné skupinky a překousnete i přestřelenou absurdnost zápletek a jednoduchost dialogů, dá se do konkrétních ság skočit po hlavě. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Moje první obeznámení s mutanty dopadlo jakžtakž.Někdy jsou zápletky dobré ale skoro stejné jako film(v počtu hvězdiček). Ale ty příběhy někdy byly tak zmatečné, že děcko se v tom musí pomalu přestat orientovat. To byl v jednom díle chlapek co ho odeslali do minulosti aby zachranil sireni viru po zavrazdeni amerického prezidenta. Vybuchoval tam amerikcý senát, padesátimetroví roboti obsazovali NY, Wolwerine na ně pokaždé skočil a rozřezal - to zabralo asi 5 dílů. Potom se chlapek vratil zpatky do budoucnosti, ale zjistil že musí zabít sám sebe v minulosti aby zabranil minulosti a zase se vracel do minulosti protože zabranit přítomnosti mohl jen z budoucnosti..... .UÁÁÁÁ! ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Pecka !!! Na tomto seriáli som vyrastal spolu s animovaným "Spidym". Nielen že je to skvelá rozprávka vhodná aj pre trochu staršie deti, ale aj dejové línie jednotlivých epizód sú popretkávané zaujímavými myšlienkami, v ktorých sa samozrejme vinie najdôležitejší motív boja dobra so zlom (veď sme v rozprávke), ale aj napriek tomu nie sú prvoplánové a dieťa čaká ako to dopadne, či pôjde ďalej. Takisto postavy sú jednou z hlavných a veľmi podarených zložiek seriálu, mám na mysli ich adaptácia, tak ako vizuálna, tak aj charakterová a ich vnútorné spory, či vzťahy... V každom prípade ide o skvelý seriál pre tých mladších a pre mňa letargická chvíľka spomienok, ktorá ma vracia späť do detstva. A to som ešte nehovoril o tých coolových Megarobotoch budúcnosti. Teraz pôjde podľa námetu z epizódy Days of Future Past v kinách rovnomenný film, takže looking forward to see... P.S.: Všetky postavy milujem, ale Wolverine rulezzz. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (70)

  • Mutant Mole o sobě v epizodě říká, že vypadá pouze jinak a nemá žádné speciální schopnosti. V komiksech ovšem má schopnost manipulovat s hmotou. (Kubaaa97)
  • Tato epizoda odkazuje na děj románu „Bílá velryba“ amerického spisovatele Hermana Melvilla. Sabertooth představuje kapitána Achaba, jenž se snaží za každou cenu pomstít, a tato motivace ho vede až k jeho vlastní záhubě. Wolverine odkazuje na samotného Moby-Dicka a Kiyoek na Izmaela, jenž je nakonec ušetřen smrti, protože se vzdá myšlenek na svou vlastní pomstu. (Kubaaa97)
  • V této epizodě se objevilo několik mutantů, kteří byli součástí Cableova týmu X-Force – samotný Cable, Domino, Feral, Thunderbird/Warpath, Caliban a Rictor. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama