Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

konysua 

všechny recenze uživatele

X-meni jsou a vždy budou to nejlepší od Marvelu. Tento seriál jsem viděl asi tak 5x jelikož to stále dokola pouštěli na supermaxu. Někdy je to hodně zmatené a dost si to protiřečí. Nelíbí se mi americký styl kresby. Oproti anime jsou to nebe a dudy. Mlátičky jsou vetšinou stylem umlácení, nic složitého. Ale x-meni jsou jenom jedni a vidět tu obrovskou plejádu charakterů stojí za hřích. 7/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

novoten to vystihl. ;-) Já jsem sice silný X freak, ale na víc, jak 3.5 prostě jíti nelze. Je to šíleně barevné (tato výtka jest způsobena čtením Claremontovy předlohy v čb comicsových legendách), 90% postav vypadá, jako by jela na galonech steroidů a Xavier na svém krásně žlutém vznášedle (kde má doprdele křeslo???) v naprosto otřesném tmavě zeleném obleku, díky kterému vypadá, jako by právě přilevitoval z mysliveckého bálu, mě vždy dohání k šílenství. A taky není zrovna extra dobře hlasově obsazen. Myslím orig. No, v cz to taky zrovna nejni žádná sláva. :-/ Nudnost Apocalypse zde dosahuje přímo smrtící úrovně (taky asi jediná koukatelná anim. verze, která stojí za to jest právě v Evolution) a má vysoce oblíbená Raven je zde šíleně vyblitá, takže je až šedá, haha. A to nemluvím o tom, kolik zde má prostoru. Na 2.str., pokud bych někdy šel na 4, tak díky scénářům a interakcím mezi postavami, které jsou věšinou jako z comicsu. Sorry, ale pro mne pořád ještě vítězí příbuzný tv s. se Spidermanem a nebo 90tková TASka z Hulkem. Musel na poč. 21.st. přijít geniální vizionář Greg Johnson, aby společně s dalšími fachmany Craigem Kylem a Christopherem Yostem, přinesli světu (díky 1. X filmu) a hl. mě:) Evolution a W/X (čti Wolverine/X-men). Takže tento 1. X seriál beru hodně jako kvalitní klasiku, která je ovšem svými 2 následovníky překonána v hodně věcech. Toto si občas pouštím jen když mám X nostalgii. ;-) P.s. jak tu někteří píší, že od 3.s. se to teprve rozjede, tak to mají recht, haha. Rozjede, ale jako špatně zaklížená židle. Pro mě to právě od 3.s. jde do kopru a úhrnná míra nezáživnosti (díky 4.s.) tu dosahuje až galaktózních rozměrů. Ne, opravdu co se týče X men, nejsem zrovna vzor konzervativnosti.;-) Co tak chcete od člověka(?) který žere X23 a éru new X men od Kyla a Yosta...byť samoz. nikdy nezapomenu na počáteční Xformování díky Claremotově éře. Jen k ní už přes 10 let nechovám takovou náboženskou úctu, jako před tím. :( ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Filmová parta mutantů je patřičně promyšlená, psychologicky naladěná a dostatečně provázaná s předlohou. Tento seriál je ale jednou příliš (a hlavně naprosto zbytečně) komplikovaný, jindy zase otravně jednoduchý jako ta nejnaivnější čísla komiksu. Naštěstí jsou to pořád X-meni, takže nechybí Wolverine, Rogue, Gambit a další klasičtí hrdinové, takže pokud jste milovníci téhle mírotvorné skupinky a překousnete i přestřelenou absurdnost zápletek a jednoduchost dialogů, dá se do konkrétních ság skočit po hlavě. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou 1. sériu a celkom ma prekvapila. Myslela som, že na to že je to starý animovaný seriál to za veľa stáť nebude. Veľké plus však u mňa má len samotný fakt, že X-Menov "žeriem". Úvodná znelka mi začína prichádzať dosť chytľavá :) Kým som nevidela týchto prvých 13 častí, vôbec som nemala potuchy o tom, že Storm ma klaustrofóbiu, že niekedy bol nejaký mutant menom Jubilee alebo že Rogue a Gambit spolu dačo mali/majú. Tak už sa nemôžem dočkať 2. série. Profesor Xavier so svojími X-Menmi majú určite ešte dosť toho, čo ponúknuť. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Seriál X-Men jsem vždy milovala. Na Fox Kids je dávali pořád dokola a dokola, až jsem se je naučila zpaměti, ale to mi vůbec nevadilo :-) Byl to pro mě docela nepříjemný šok, když jsem se dozvěděla, že FK nikdy nevysílali 3 další sezóny a místo toho opakovali jenom ty dvě. Takže to nyní doháním v angličtině, ve které se původ postav mnohem lépe pozná. Animace se mi zdá mnohem příjemnější než dnešní počítačově upravené seriály, akce je zvládnutá na jedničku, postavy samozřejmě nejsou všechny, ale myslím, že si každý fanoušek přijde na své. Především nyní si všímám, že některé dialogy nejsou moc propracované a takovému seriálu Spider-Mana se nevyrovnají. Jenže tenhle seriál představuje část mého poněkud netypického dětství a já mu fandím. Filmy (první dva) jsou výrazně lepší, ale prožívat 5 sezón s postavami je opravdu labužnictví. Mimochodem, skvělá rebelka Rogue se zde projevuje konečně ve své opravdové nátuře a můj oblíbenec Gambit má konečně prostor. Ale stejně, nejlepší hlášky má Wolverine :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (70)

  • Děj této epizody je volnou adaptací komiksů „Uncanny X-Men #97–100“. (Kubaaa97)
  • Tato epizoda odkazuje na děj románu „Bílá velryba“ amerického spisovatele Hermana Melvilla. Sabertooth představuje kapitána Achaba, jenž se snaží za každou cenu pomstít, a tato motivace ho vede až k jeho vlastní záhubě. Wolverine odkazuje na samotného Moby-Dicka a Kiyoek na Izmaela, jenž je nakonec ušetřen smrti, protože se vzdá myšlenek na svou vlastní pomstu. (Kubaaa97)
  • V komiksech se Strážci poprvé objevili v komiksu „X-Men #14“. Původně byli jen o něco málo větší než normální lidé. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama