Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pan netopýr zůstával silně zakořeněný v popkultuře a s dalším převedením na stříbrné plátno se čekalo až na sklonek 80. a 90. let. Batman se dostal rukou visionářského a režijního mistra Tima Burtona, který na svém písečku si hrající režisér však od začátku tvrdil, že nehodlá z pana netopýra udělat atrakci hýřící barvičkami a lacinými vtípky což je velmi dobře! Převážně díky úchvatnému zpracování v mnoha ohledech vyrovnalo moderní komiksové předloze. Excelentní Jack Nicholson v roli Jokera, nestárnoucí Michael Gough a navzdory prvotním pochybám i Michael Keaton, který byl výborný a během dvou hodin dokázal všem fanouškům, že i přes svůj komediální původ má na to, aby se stal ztělesněním komiksového hrdiny a našim vysněným snem od dob knižních komiksů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VYypadám, že vtipkuju?" Jedenáct let poté, co Donnerův Superman definoval superhrdinský velkofilm, se toho svého dočkal i Batman v režii Tima Burtona. Burton ho pojednal jako výpravnou ateliérovou komiksovou pohádku s pro něj typickou temnou a groteskní atmosférou a několika až hororovými momenty, tedy jako protipól úsměvně pitomoučkého parodického seriálu ze 60. let. A jako takovému není jeho filmu prakticky co vytknout. Přesto mě ale nikdy moc nebavil (i když se mi Burtonovo Gotham City moc líbí) a mnohem víc mi vyhovuje Nolanovo realistické pojetí vycházející z komiksových Batmanů od Franka Millera. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Burtonovsky Batman je veľmi zaujímavý a to predovšetkým spracovaním a atmosférou. Skvelému Burtonovské temnému Gothamu, dopomáha tiež aj brilantná Elfmanová hudba. Casting sa tiež vydaril, Jack Nicholson alias Joker, ťahá jeden bláznivý nápad za druhým. Taktiež aj Michael Keaton skvelo zapasoval do kostýmu Batmana a aj jeho civilný Bruce Wayne je sympťák. No a Kim Basigner okúzli ako pekná novinárka Vicki Valeoá. Zaujmavé spracovanie, príjemná nostalgia, ale aj dobrá réžia, kulisy, či výprava. Rád sa k tomuto vraciam. Obľúbené soundtracky: The Batman Theme, Descent into Mystery, Charge of the Batmobile. 90% - 5* ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

rád bych napsal životní role Nicholsona, ale není tomu tak, takže jen napíšu, že jeden z nejlepších filmů Tima divného Burtona a průkopník filmových komiksů.. Michael Keaton spolu s Balem nejlepší Batmani a Basinger úplně nejlepší Batman girl :-)) Absurdní, temně barevné, bez nějakých světlých okamžiků, prostě Gotham jaký má být. V jednom přece jen Tim Chrise překonává.. Jeho Batmani mají mnohem více komiksové atmosféry a komiksových rysů.. A žel, u komiksů to nejde jen tak přehlídnout. Danny Elfman vytvořil legendární soundtrack ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legenda. Razím názor "raději nový Batman nového milenia", ale tohle je klasika jak se patří. Výborné obsazení, "gotická" hudba Danny Elfmana a démon Jack Nicholson. Kulisy a výprava sice lehce divadelní, ale ono proč ne. Tenhle film má celkově feeling jiný, než dnešní porce vycizelovaných a "realistických" komiksových snímků. Jednak jiná doba a jednak jiná vize režiséra. Burton je podivín a natočil podivínský film. Ponurá atmosféra těžko překonatelná. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Michael Keaton měl v úmyslu zříct se role Batmana, pokud by se jeho milovaný baseballový tým Pittsburgh Pirates toho roku dostal do play-off a on mohl chodit na jeho zápasy. (jenik71)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Vicky (Kim Basinger) čeká v muzeu na Bruce (Michael Keaton), je na stole černá tabulka, na které je napsáno „Fluegelheim Museum“, ale když pak z muzea utíkají, na budově zvenčí napsáno „Flugelheim Museum“. (Pepy)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama