Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

One Tree Hill se na první pohled tváří jako další prvoplánová záležitost vyrobená pro středoškolsky povinné teenagery. Netrvá ale dlouho ztotožnit se s výrokem, že je vážně jenom jeden Tree Hill. Mě přikoval na dlouhé hodiny k monitoru počítače a v postteenagerovském věku rozšířil moji seriálovou vášeň do nepoznaných rozměrů. I když se ochomítáme okolo dobře provařených témat (nejen) středoškolské lásky, přátelství na život a na smrt, trpkých životních chvil, životních snů a jejich pádů, šmakuje ta tolikrát ochutnaná směsice nějak jinak. Těžko říct, která tajná ingredience to má na triku, ale prostě je to tam!!! One Tree Hill se dotýká „obyčejných“ témat neobyčejným způsobem, a proto ho musím vyzdvihnout do seriálových výšin. Celou parádu podtrhuje skvostný soundtrack nabitý nevšedními a více než příjemnými songy, které potvrzují, že ART MATTERS !!! Libozvučnost ódy na One Tree Hill kalí pátá a šestá serie, které lze s přivřením obou očí považovat za chudé příbuzné špičkových předchozích čtyř řad. To, co dělalo tenhle seriál výjimečným, v Two Tree Hillu nenajdeme a zašlou slávu neopráší ani pár epizod ve starém dobrém duchu a už vůbec ne nechutně vyslazené finále. I přesto pro mě One Tree Hill nikdy nebude jenom seriálem. Byl pro mě záchranným lanem, když mi bylo na nic. Byl pro mě maximálně příjemnou kratochvílí, když mi bylo hej. One Tree Hill pro mě vždycky a napořád bude FRIEND WITH BENEFIT. Always & forever ()

Reklama

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli se na OTH podívám, nakonec jsem se rozhodla dobře, protože přijít o takový úžasný seriál bych opravdu nechtěla. One Tree Hill je seriál, který vás chytne a už nepustí, je úžasní sledovat životy lidí, kteří mají své starosti i radosti, vidět, jak se rozvíjejí jejich vztahy, jak dospívají. Zpočátku to byl seriál o středoškolácích, kteří se skoro vůbec neznali, ale postupem času se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Prožívali spolu lásku, ztrátu, úspěchy i zklamání. Seriál je výjimečný i díky postavám, epická láska Haley a Nathana, která nás provázela celým seriálem byla naprosto dokonalá. Všechno co spolu tito dva prožili a vždy zůstali spolu,nikdy je nic nerozdělilo, to je něco co se jen tak nevidí, myslím si, že každý by chtěl jednou poznat lásku, kterou měli Haley a Nathan. V OTH, jak to tak většinou bývá nechyběl ani milostný trojůhelník. Peyton/Lucas/Brooke. Dvě nejlepší kamarádky a kluk, kterého obě milují. Podle mě se k Lucasovi hodila víc Brooke. Ale zas Lucasovi a Peyton bylo předurčeno být spolu, byl to prostě osud. Byla škoda, že seriál opustili, ale zas jejich příběh zakončil naprosto úžasně 6. sérii. Jejich místo v seriálu hned zaplnili Quinn a Clay, kteří si také prožili svoje.... Nakonec i Brooke, která neměla nikdy moc štěstí v lásce našla svého prince. Julian byl pro ni jako stvořený, i když se to z počátku nezdálo. Samozřejmě měli své problémy, ale u něj bylo vidět, jak ji miluje. Brooke si po těch všech neúspěšných vztazích (Lucas, Felix, Owen) někoho takového zasloužila. OTH bych doporučila všem, protože takový jedinečný příběh se jen těžko hledá, určitě nebudete litovat. Prostě Always & forever ! ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Nahrávací studio, které vlastní Peyton, se jmenuje "Red Bedroom Records". (Redík)
  • V původním pilotu Lucasovu nejlepší kamarádku hraje herečka Samantha Shelton pod seriálovým jménem Reagan. Potom ji tvůrci přejmenovali na Haley a roli svěřili herečce Bethany Joy Lenz-Galeotti. (Redík)
  • Moira Kelly (Karren Roe - matka Lucase) byla v průběhu natáčení první série těhotná. V seriálu odjela na kuchařský kurz do Itálie. (Redík)

Reklama

Reklama