Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

*SERIÁL STVOŘENÝ PRO TY, CO HLEDAJÍ VÍC, NEŽ JEN POUHÝ SERIÁL..* Postavy jsou napsané tak reálně a přirozeně, že každý se v někom z pěti hlavních hrdinů zajisté najde. Fiktivní městečko Tree Hill (Wilmington), Severní Karolína a s ním příběhy Lucase, Nathana, Peyton, Haley a Brooke vás vtáhnou tak nenuceně do děje, že máte pocit, jako byste tam žili s nimi. Díky tomuhle seriálu změníte pohled na svět, uvědomíte si, co je pro vás v životě důležité, kam míříte a kým chcete být. Miluju aplikaci klasických citátů na běžné situace v životě teenagera. Soundtrack pecka! Troufám si říct, že neexistuje seriál s kvalitnějším výběrem hudby! Zajímavost: Většina epizod nese název nějaké písničky. OTH se nebojí dotknout dosti ožehavých témat jako je např. 16. díl třetí série, která zachycuje Američany tolik obávané střílení ve školách a věřte mi , že „does this darkness have a name?“ Vám bude znít v uších ještě hodně dlouho potom. Mark Schwan je génius a tvořil to srdcem! Řada 1-4 je high school drama at its best a pětka - se svým časovým skokem je jedna z mých nejoblíbenějších! Na konci šesté řady každý dostane své „happily ever after“ a dle mě to bylo ideálním bodem pro zakončení famózního seriálu, který nemá ve svém žánru obdoby. Nicméně známe Američany a prostě dokud to vydělává, bude se točit dál (což je celkem škoda a ačkoliv OTH miluju, musím objektivně uznat, že to výrazně ubralo na kvalitě), tudíž stanice CW navazuje sedmou, osmou a devátou řadou. Škoda, sedmička i osmička jsou víceméně zbytečné, devítka o něco lepší, ale není to již ono. Po odchodu ústředního páru Lucase a Peyton se ztratilo jisté kouzlo a nové postavy ho nedokázaly zaplnit, snad ani nemohly - na jejich obranu ...(TEAM LEYTON FTW!) Měla jsem to štěstí a do Wilmingtonu se podívala a zúčastnila se OTH convention a musím říct, že to opravdu byl splněný sen! Na závěr bych použila citát Nathana a Haley, který symbolizuje jejich vzájemnou lásku a zároveň moji lásku k tomuto seriálu. Takže DÍKY Chad, Hilarie, Sophia, James, Bethany, Mark a další za všechno, co to přineslo do mého života a říkám „ALWAYS AND FOREVER….“ PS: Slibuji, že se nevdám dřív, dokud nenajdu někoho „…Who I want next to me when my dreams come true…“ ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život. ()

Reklama

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • v 7. díle 5. série ve scéně, kdy Mia (Kate Voegele) hraje kulečník, je v jednom záběru jedna z kulečníkových koulí natočena číslem na kameru. V dalším záběru z podobného úhlu už je však stejná koule otočena jinak. (Agita)
  • Postavy v seriálu začínají jako druháci a navštěvují Tree Hill High School. (Redík)
  • SPOILER!! - Jackson Brundage je jediným členem stálého hereckého obsazení, který získal svoje místo v titulkách seriálu bez toho, aniž by byl nejprve uváděn jako "Guest Star". Objevil se v páté sezóně jako Jamie, Nathanův a Haleyin syn. (Redík)

Reklama

Reklama