Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
TV spot 2
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Videa (97)

TV spot 2

Recenze (1 195)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sitcom, ktorý ale utrpel odchodom Charlieho Sheena, hodnotím priemerne. Pozeral som sem tam aj ďalej, ale už to nie je úplne ono. Vlastne som to snáď ani nikdy priamo nesledoval, len občas kúsky, ukážky a niektoré hlášky, ale nie pravidelne. Hlavní dvaja herci boli super už keď sa stretli vo filme Horúce strely, ale tu pre mňa hrali nesympatické postavy. Česť a sláva starému dobrému Toperovi Harleymu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo nebylo, 1. série ještě vzdáleně připomínala klasické nudné americké sitcomy, ale tu a tam už cosi naznačovalo, že pokud se zvládne vstřebat základní rodinná zápletka, může to začít být opravdu vtipné. Takže zatím bylo možné si jen pomalu zvykat na Rose a Bertu a kochat se hostujícími kráskami: Kristin Bauer van Straten, Denise Richards, Megan Fox, Jennou Elfman, Teri Hatcher nebo Heather Locklear. 2. série vygradovala už do absolutně odvázaného humoru. Hlavně díky matce Charlieho a Alana. Z Jakea se stalo nejšílenější dítě televizní historie a z ženských hvězd se bylo možné pokochat Camryn Manheim, Lucy Lawless a Jeri Ryan. 3. série je pro změnu čím dál tím ujetější sonda do Oidipovského komplexu. A užívám si to čím dál tím víc. S hostovačkou Kevina Sorbo došlo i na doposud nejdokonalejší díl vůbec aneb Kandi, Mandi a Andy. Každý souloží s každým. O svatbě s Miou mi ale nemluvte. To byl eklhaft. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Vieš aký je rozdiel medzi tebou a mnou? Že ja mám zdravú pečeň a ty budeš mať večer sex." Seriál ktorý som si nikdy nesťahoval a nepozeral vo veľkom, ale vždy ma dokázal zabaviť keď som na neho náhodne natrafil v TV (aj keď sa hanbím za to slovo), aj napriek dabingu. Ten humor dáva facku na prebudenie všetkým klasickým, nechutne patetickým, rodinným sitcomom. Alebo prípadne ich fanúšikom. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznejme si to, většinu takových lidí (rolí) ze seriálu ve skutečném životě bychom potkat nechtěli, ale Charlie Sheen i přes svou nebezpečnou náturu ve skutečném životě dokáže spolehlivě pobavit. Též malý vychytralý vyčůraný Jake alias "půlchlap", který opravdu měl dostat v seriálu více prostoru ve prospěch rozmítání bratrského vztahu mezi Charliem a Alanem, kolize byly často neskutečně vtipné a to i jiné mnohé přepadající hlášky, z nichž mnohé jsou na skutečné záchvaty smíchu. Jen ta Candy mě někdy docela štvala, tady tvůrci zašli trochu daleko nebo aspoň proboha méně epizod s ní. A z vychytralého Jakea se postupně stává neuvěřitelný debil a časem to přestává být vtipné. Po nechvalně proslulém vyhazovu Charlieho Sheena a nahrazení Ashtonem Kutcherem se postupně vytrácí cit pro realističnost i vtip, i když to ještě asi sezónu a půl funguje. Jde to podle námětu "dva chlapi, kteří žijí spolu a lezou si na nervy, ale nedokáží bez sebe žít." o_0 Ale ještě to docela baví. Dostalo mě, že z Alana se stal "ten zlý" (trochu s nadsázkou). Předposlední série, kde odpadá i Jake, už je úplně jiný seriál, není to Dva a půl chlapa, ale "Dva pals žijící spolu a jedna homosexuální neteř". ...která je volně kopií otce, ale Sheena holt nahradit nemůže. A vlastně ještě ten kluk, ale to je jedno... Celá habaďůra s Jeffem Strongmanem je však jeden velký trapas. Poslední dvojdíl používal mnoho trefných a vtipných dvojsmyslů (scény s Arniem vedou), útok na Sheena po právu, ovšem děj je neuzavřený a úplné finále je jen výsměch divákům. Vím, že "winning" Chucka Lorra na konci přeložili špatně, ale i tak. Končím. P.S. Po době mě dost udivuje, že zdejší průměrné hodnocení vlastně neklesá, ale naopak stoupá(!). Většina postav jsou vlastně morální dno snad kromě Charlieho dvou stálých holek (ani ten Walden není svatoušek, spíš naopak) a dalo se to brát s nadsázkou, bavit se nad tím. Nebudu ovlivňovat hodnocení, ale dnes už mě to nebaví. I když za pár dlouhých let možná zase bude... ()

Rominator

všechny recenze uživatele

The Mooch at the Boo (S06E09) - 24. listopad 2008 - Charlie má problém kvůli Jakeovi, který šel na rande s Celeste (Tinashe Kachingwe), protože se nevrátili včas. Otcem dívky je totiž bývalý hráč amerického fotbalu Jerome Burnett (Michael Clarke Duncan). The Two Finger Rule (S06E19) - 30. březen 2009 - Charlie má hádku se snoubenkou Chelsea kvůli Rachel, která mu posílá svoje nahé fotky. Po zbytek epizody si Charlie, Alan, Herb, Jerome (od půlky) a Gordon (donese v závěru pizzu) důvěrně povídají. Of Course He's Dead: Part 1 & 2 (S12E15E16) - 19. únor 2015 - V posledním dvojdílu se zastaví i Jake. Arnold Schwarzenegger jako poručík Wagner výstižně shrne celý seriál. Za Duncana a Arnolda palec nahoru. ()

Galerie (1 671)

Zajímavosti (913)

  • Charlie Sheen (Charlie Harper) v pozdějších sériích požadoval za jednu epizodu částku tři miliony dolarů se slovy, že je vzhledem k celkovým výdělkům sitcomu nedostatečně placen. Svůj požadavek později odvolal. (Brousitch)
  • Pivo, které Alan (Jon Cryer) a Charlie (Charlie Sheen) pijí, je německé pivo s názvem Radeberger Pilsner. Dále je možné v seriálu zahlédnout také mexické pivo Corona Extra. (Don_Salieri)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama