Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Candid 

všechny recenze uživatele

Baví mě zápletky, baví mě hlavní postavy, baví mě to jako celek. To že předtím už vznikly jiné komediální seriály o právnících je pro mě nepodstatné. Moc nechápu, proč Kauzy někdo srovnává s melancholickou slepicí McBealovou, která je očividně zaměřená na úplně jiné publikum. Protože to produkoval Kelly? Ale jďete... Když už, tak spíš zapomeňte na Ally a raději si pusťte Kauzy z Bostonu (pokud ovšem nejste žena v přechodu) ;o) ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu je věčná škoda, chtělo to ještě pár sezón, tak vybroušené, vypointované a absurdní dialogy a situace (v dabingu jsem viděl tak pět šest dílů, čili hodnotím originál), postavy, obrovský nadhled, zcizování (kdy třeba v druhé epizodě sezóny dorazí nové regular postavy a Denny je odpálkuje, že kdyby byli ti noví, tak je ukážou už v první epizodě), to se prostě jen tak nevidí. Plus tu skvěle funguje chemie hlavních postav, a předvádí se úžasné panoptikum vedlejších postav, od klientů Crane, Pool & Schmidt přes advokáty protistran až po senilní soudce kteří chrlí jednu perlu za druhou. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edwardu E. Kelleymu v případě druhé právnické divnoeskapády ujel vlak. No, možná že ne přímo jemu, ale produkčnímu týmu rozhodně. Vezměte si Ally McBealovou, vyjměte velkou část humoru, přidejte trochu větší špetku etických problémů, úvahám o životě rovněž přidejte - na serióznosti, HODNĚ uberte na řešení srdečních problémů ženského osazenstva (tohle JE pozitivum;)), zcela se zbavte dost často dost děsných předělávek starých dost často srdceryvných cajdáků, a máte Boston Legal. Ne, to není docela přesné - ještě musíte přidat zcela odpornou kameru jako ukradenou z nějakého diletantského akčního nebo katastrofického filmu, which means "jsem děsně kchůl jak během jedné desetivteřinové věty třikrát zůmnu in a zase aut a při rozhovoru dvou postav to ještě ozvláštním zběsilým prostřiháváním mezi nimi, ain't I?". Jednou jsem se na to díval po dost dlouhém a hektickém dni v práci a málem se mi z toho poletování obrátil kufr naruby. Jisté skupině diváků, která miluje poněkud neobvyklé postavy a životní situace a rozebírání stavů mysli je rovněž baví, má Boston Legal určitě co nabídnout - postavy Jamese Spadera a do jisté míry i Williama Shatnera mě zaujaly a jistě by mě zajímaly i dále, ale jinde toho nabízejí podstatně více a v poněkud stravitelnější formě, tohle je prostě od otce Picket Fences a Chicago Hope dost slabý výkon. Neříkám, že je to jen jeho vina, ale seriál jako takový to u mě má za 60%, tedy lehký nadprůměr. ()

B.Jay 

všechny recenze uživatele

Nepopírám. Mám rád ironii, sarkasmus, klaunství. A pokud tyto ingredience smícháte s inteligentním humorem zasazeným do právnické prostředí, vznikne jeden z nejlepší seriálů zabývajících se danou tématikou. Spader a Shatner si skvěle sekundují, takže jim i rádi odpustíte krapet toho přehrávání, které si oba viditelně užili. A že jsou všechny postavy svým způsobem ulítlé? A co, takový je život, kdo z nás může říct, že je normální? Já rozhodně ne. Jen nechápu jednu věc. Proč je vysílací čas v 9 hodin ráno a ne třeba večer místo turecké telenovely. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 62. ročník (za rok) 2004 - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - William Shatner + nominace (3) - 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - James Spader, 63. ročník 2005 - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Candice Bergen, 65. ročník 2007 - Nejlepší herec ve vedlejší roli - William Shatner ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • Téměř všechny díly, kromě několika v první řadě, končí tím, že Denny a Alan sedí na balkóně, popíjejí whiskey, kouří doutníky a diskutují o událostech v uplynulém dílu. (Caszidy)
  • !!!SPOILER!!! Lake Bell, která má roli Sally Heep, opustí seriál během první řady, kvůli hlavní roli v seriálu Surface. Poté co je Surface zrušen, vrátí se do "Kauz z Bostonu" v třetí řadě jako hostující herečka. (Caszidy)
  • Denny Crane byl 6x ženatý !!!SPOILER!!! (včetně jednohodinového manželství v jedné z epizod druhé řady). (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama