Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Občas už to tíhne k stereotypu. Občas často :-) U tohoto seriálu platí, že dabing nenahradí originál. Takže když chceme krimošku, CM to jistí a naše padoušské či vyšetřovací ambice uspokojí. Mohli by ale při profilování mluvit v delších větách a nestřídat se jak u hokeje po 20-ti vteřinách? ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Musím reagovat na jeden komentář zde, sice mého jinak oblíbence, ale budiž. Za prvé: srovnávat Myšlenky zločince s C.S.I. je svatokrádež! A za druhé: po jednom díle děkuji, nechci? Kde to jsme? Hodnotit celý seriál na základě jednoho dílu? A srovnávat ho s jiným, který má diametrálně odlišné téma? Tak to je smutné, opravdu. Proto je to s e r i á l, aby se člověk např. postupně dopracoval k jednotlivým postavám, lépe je poznal, ne? Myšlenky zločince vyčnívají nad všechny kriminálky Miami a L.A., a N.Y. a podobně, které jsou dle mého názoru nachlup stejné a soustředí se povětšinou na laboratoře a ohledávání tkanin, vlasů a ostatního humusu. Hrdinové Myšlenek zločince vstupují pachateli do hlavy, do jeho myšlení, do myšlení sériových vrahů, převážně psychopatů, proto jsou vraždy, které se zde řeší mnohem drsnější a budí v člověku strach. Postupem času jsem si našla vztah ke každému z členů elitního týmu a stala jsem se závislákem na sledování brilantního řešení hrůzných skutků jejich neznámých. Musím ale dodat, že od osmé série to rapidně ztrácí šmrnc. Docházely jim zjevně nápady a nedá se na to vůbec koukat, i proto, že se kamsi ztratila předchozí vážnost. A málem bych zapomněla, díky Myšlenkám zločince jsem objevila jednu z mých oblíbených knih, hlavně pro její čtivost a napětí, "Sběratel" od Johna Fowlese. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na 4*, ale postupná repetetivnost jednotlivých dílů, stále stejné postupy a nepravděpodobné situace (zjednodušování a zakčňování), velí z hodnocení ubrat, ikdyž mám tenhle krimiseriál docela ráda. Hodně mě pobavil včerejší díl s rumunskými "cikány", co jasně ukázal, jak v USA kritizují chování evropské (přinejmenším české) majority k etniku, o kterém američani nemají ani sebemenší ánunk. Romská rodina v jejich podání je bílá, hnědovlasá, modrooká, s jedním dítětem, tichá, čistotná a posedlá mystickými rituály. No to jsem se fakt posmála! Měli bysme do Svatého lesa vyslat průměrný vzorek romské rodiny (klidně všechny, aby nám věřili), ať imperialističtí soudruzi nesetrvávají v bludu a neuvádějí v omyl taky nevědomé émerické diváky. 68% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že na svetlo sveta vyšla konkurencia CSI. Nemusí tam byť toľko akcie, dokonca ani prepracovaný príbeh. Ale nachádzajú sa tu zvraty a príbehové uzle, ktoré nie sú predvídateľné a práve to je to čo ja si na krimi filmoch veľmi cením. Keďže ide o seriál myšlienkové pochody vrahov nemôžu byť dotiahnuté až do úplnej dokonalosti - veď na to majú 45 minút preboha. Ale snaha sa cení a je korunovaná napätím a vzrušujúcim rozuzlením. 80% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ze všech detektivních TV seriálů je tenhlete rozhodně nejdrsnější, nejpřísnější. Případy jsou promyšlené, postavy také. Oceňuju, že trvalo tři série, než jste měli možnost poznat postavy i z jiného než pracovního pohledu. Vztahy mezi nimi se vyvíjí a odhalují pomalu. Seriál vás k sobě pustí pomalu, ale o to intenzivněji vás vtáhne. ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • V každej časti Myšlienok Vraha sa objaví citát nejakej známej osobnosti. (Aberforth)
  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)

Související novinky

Reklama

Reklama