Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Americké policejní procedurály nenávidím (koukal jsem jen na CSI: New York, protože mám rád Garyho Sinise), ale k Myšlenkám zločince jsem si dokázal najít cestu. Když to běží v televizi a já nemám do čeho píchnout, tak si to pustím. Některé epizody jsou napínavé a chytře napsané. Jiné zas mizerné, nudné a nezajímavé. Hodně záleží na tom, jaký je tam zrovna psychopat. Postavy vyšetřovatelů jsou poměrně ploché, ale dokázal jsem si k nim postupně najít cestu (až na výjimky - Prentissová je mi extrémně nesympatická, navíc ta herečka furt ze seriálu odchází a pak se zas vrací...asi si myslí, že má na víc, ale když ji nikde nechtějí, tak zas přileze zpátky). Škoda že většina epizod jede podle stejné šablony a příběhy tak nedokáží moc překvapit. Ale když je díl povedený a vy vypnete mozek, tak jde o solidní zábavu. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Já si výrazně dovolím nesouhlasit s některými významnějšími lidmi, kteří komentovali. Narozdíl od CSI:(Nějaké město) zde vidím konečně nějakou originalitu. A ona originalita spočívá v oboru, který mě fascinuje. Psychologie. Profilování pachatele a jeho následné nalezení je dle mě vyvedené. Je tu ono zaměření na způsob dopadení pachatele, které mě ani po více zhlédnutých dílech neomrzelo. Což u CSI říci nemůžu...to sice oplývá zajímavými případy, chybí jim ale ta správná chutná poleva, která mě donutí těšit se na každou další porci. Přidám-li si k tomu sympatický kriminalistický tým, pak se rozhodně jedná o můj nejoblíbenější krimi seriál. Snad jen některé typicky americké scény jsou na obtíž. Což je jen drobná vada na kráse, která se dá přežít. ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Občas už to tíhne k stereotypu. Občas často :-) U tohoto seriálu platí, že dabing nenahradí originál. Takže když chceme krimošku, CM to jistí a naše padoušské či vyšetřovací ambice uspokojí. Mohli by ale při profilování mluvit v delších větách a nestřídat se jak u hokeje po 20-ti vteřinách? ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Série s Gideonem vynikající. Následný náhradník mi nesedí (a to jsem se dlouho snažil). Postupné slábnutí kvality scénářů, pak přeobsazení některých klíčových rolí, které se vůbec neosvědčilo a následný marný návrat ke skoro původní sestavě, ale s úmornými a vysvětlujícími epizodami, jak pro opožděné. Tak končí jeden z nejtemnějších krimi-seriálů. Škoda. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že na svetlo sveta vyšla konkurencia CSI. Nemusí tam byť toľko akcie, dokonca ani prepracovaný príbeh. Ale nachádzajú sa tu zvraty a príbehové uzle, ktoré nie sú predvídateľné a práve to je to čo ja si na krimi filmoch veľmi cením. Keďže ide o seriál myšlienkové pochody vrahov nemôžu byť dotiahnuté až do úplnej dokonalosti - veď na to majú 45 minút preboha. Ale snaha sa cení a je korunovaná napätím a vzrušujúcim rozuzlením. 80% ()

Galerie (2 154)

Zajímavosti (18)

  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • Herec Matthew Gray Gubler (doktor Spencer Reid) je velmi pověrčivý, a proto nikdy na natáčení nenosí ponožky do páru. Několikrát je to v seriálu zřetelně vidět. (Bube1)
  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)

Související novinky

Reklama

Reklama