Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Deywid 

všechny recenze uživatele

1. séria skvelá, 2. séria a začiatok 3. série je teda o dosť slabší, ale asi v polovici tretej série sa to opäť pekne rozbehne.....ale najdôležitejšie je, že oproti takému C. S. I. to má hlavu aj patu a nie je to len sled pekných obrázkov made by Bruckheimer :)...EDIT: 4. séria jednoducho skvelá, teším sa na piatu... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Všetky tie kriminálne seriály od CSI...po NCIS a podobne nemusím, ale tento je "kráľom" medzi ostatnými. Podľa mňa tým správnym spôsobom usmerňuje pohľad človeka na kriminalitu a zločinnosť ako takú. Dáva možnosť aj pochopiť, prečo vrah koná tak ako koná. Dokonca ukazuje fakt, že k násiliu nie je treba pristupovať vyložene len násilne, že v mnohých prípadoch stačí použiť základnú psychológiu a empatiu, čo má mnohokrát väčší a účinnejší efekt ako impulzívne a násilné konanie. A to aj v bežnom živote človeka. Seriál je zároveň komerčný, má grády a skoro z každého natočeného dielu vyplýva nejaké ponaučenie. Podľa môjho názoru výborný seriál, ktorý sa veľmi dobre pozerá, o čom svedčí aj fakt, že som videla už asi 40 častí, ale ani pri jednej som sa nenudila ani na chvíľu...Obľúbení herci sú Matthew Gray, Shemar Moore, Kirsten Vangsness, Thomas Gibson a tiež Paget Brewster, verím, že ďalší obľúbení pribudnú..ešte ma totiž čaká zopár sérií, na ktoré sa veľmi teším..:-))) ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

tento spôsob chytania zločincov je mi oveľa bližší ako porovnávanie DNA či odtlačkov prstov a naháňanie ľubovoľných podozrivých temnými uličkami. prečo je totiž často oveľa zaujímavejšie ako kto. a najstrašideľnejšie na tomto seriály je, že ukazuje, čoho všetkého sú vlastne ľudia schopní. nie všetky série majú rovnakú úroveň, ale tak nejak neklesajú v žiadnom momente pod určitú latku a to je dosť vzácne. odbočky do osbných životov nie sú časté, ale o to zaujímavejšie. no a samozrejme obsadenie je skvelé na čele s Thomasom Gibsonom, eye-candy, Shemarom Moorom, excentrickou Kirsten Vangsness a mojím obľúbeným Mathew Gray Gublerom. a to ani nehovoráím o úžasných guest apperances. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Nerozumím snahám nacpat do každé nové kriminálky buď extravagantní kvočnu, nebo nerda s nesmírně širokou oblastí zájmů, nebo preventivně oba naráz. Toho doktora Reida bych ještě pochopil, pro něho tu místo je, ale v seriálu, kde jsou všichni tak šíleně seriózní a vážní, působí Garcia fakt jako pěst na oko, navíc nemůže fungovat ani jako ventil, protože je ve srovnání s takovou Abby z NCIS i ostatními členy svého vlastního týmu děsně trapná. Zbylé (protivné) ženské osazenstvo mi taky vůbec nesedlo. A když nad tím tak přemýšlím, Hotchner, Morgan a Rossi (příp. Gideon) by mi zde bohatě stačili (čím to, že černoši zpravidla zvedají hodnotu kriminálek?). Teď z trochu jiného soudku, seriál je to slušně natočený, ani přes pomalejší tempo mu nechybí napětí a v závěru se většinou vytasí i s funkčními emocemi. Jenom by to chtělo trochu učesat scénáře a s tím i nejspíš lehce prodloužit stopáž jednotlivých dílů, aby to všechno dávalo smysl; takhle se totiž věnujeme vyšetřování, zdá se, že nás čeká bohaté uplatnění sic vyumělkované (jak je u všech konzumních kriminálek zvykem), avšak efektní deduktivní metody v praxi, když tu se často zničehonic objeví kýžené foto zločince na displejích vyšetřovatelů, mnohdy bez dostatečného logického zdůvodnění. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ano, je tu i pár mezer. Například nedůvěryhodnost některých herců, že jsou to psychologové nebo detektivové. Někteří z nich působí spíš jako největší fešáci z tělocvičny, nebo vyhlášená krasavice ze střední. Ale jinak se často velice vydaří scénář, a na rozdíl od mnohých jiných krimi seriálů jsou Myšlenky zločince občas i slušně děsivá podívaná. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Epizóda odkazuje na nespravodlivé obvinenia voči Richardovi Jewellovi na základe psychologického profilu. Richard Jewell počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. (Raccoon.city)
  • Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech. (Agita)

Související novinky

Reklama

Reklama