Reklama

Reklama

Letiště

(seriál)
Česko, (2006–2007), 97 h 56 min (Minutáž: 44–54 min)

Hudba:

Roman Holý

Hrají:

Maroš Kramár, Anna Šišková, Zuzana Norisová, Bohumil Klepl, Zuzana Bydžovská, Linda Rybová, David Matásek, Petra Špalková, Alois Švehlík (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(118)

Obsahy(1)

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Od druhé řady jsem očekával průšvih, jež můj oblíbený seriál definitvně pohřbí, hlavně když jsem zjistil že skvělou A. Šiškovou nahradí L. Rybov, jež si tak nepěkně pošramotila pověst Růžovkou. Jenže opak je pravdou a dočkal jsem se příjemného překvapení. Rybová zde skutečně hraje a větší důraz na samotný provoz letecké společnosti seriál oživil snad ještě více. Jaký jiný současný český výtvor se zabývá spíše profesní stránkou než nekonečnými milostnými propletenci. A když k tomu připočtu další jiskření mezi Kleplem, Matáskem, Bydžovskou a Norrisovou na níž jsem si konečně zvykl, tak mi z toho vychází další příjemné hodinky u televize. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Umístění v žebříčku nejhorších seriálů není spravedlivé. Rozhodně nepatří do stejné kategorie jako Ordinace v růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy. Minimálně prvních několik dílů (pak už nemohu soudit) bylo velmi slušných s na seriálové poměry solidními hereckými výkony (hlavně Zuzana Bydžovská, ale i Maroš Kramár. Herecká poloha Zuzany Norisové je úlet). Samozřejmě šla asi kvalita časem dolů (naštěstí už jsem nebyl u toho, když se na scéně objevili Korn, Pergnerová a další, které vidím uvedené mezi "herci"), ale prvních cca šest sedm dílů si dobré tři hvězdy zaslouží. ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

Na Letišti oceňuji snahu o nadsázku či recesi. "Krysu" Davida Matáska si vyloženě užívám, líbí se mi celkem Klepl a i kreace Zuzany Norisové. Ostatní herecké výkony a charaktery sice kopírují nynější mizerný mainstreamový trend, ale i tak, za snahu "o něco" dávám **. Když se mi "podaří" při surfování po TV programech na Letiště přepnout, vydržím se dívat, což absolutně nemohu říct o většině ostatních nynějších českých seriálů. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda snad jen za tu neutuchající vytrvalost, všech těch tvůrců, který tento seriál živý, a nás jím vždy dvakrát do týdne vesele obhospodařujíc. Bohužel..? Stále stejné, rádoby na rychlo stvořený a na oko zajímavý příběh avšak naprosto plochý, na rychlo postavené interiéry a světe div se, nic nového natož světoborného, ale zas na české poměry lehčí podprůměr, netřeba víc představovat..To bylo je a ještě nejspíš hodně dlouho bude to naše-vaše české Letiště..Když slyším mluvit-nebo zde spíš koktat Zuzanu Norisovou, tak si tak říkám bože můj chudák holka, do čeho jen se to zas namočila.. A také se divím tomu že jí to ještě za tu dobu nezůstalo..-:)) Herci jako Švehlík nebo Dvorská-tak těch je mě zde opravdu moc líto, ale bez práce holt nejsou lowe-:)) Název Letiště je zde, snad jen díky té soukromé letecké společnosti, jinak je zajímavé že žádné to opravdové letadlo jsem zde zatím ještě neviděl-:)) ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Co pamatuji, tak to zas nebylo tak strašné. Jednu hvězdu dávám už jen za to, že seriál nebyl z doktorského prostředí, druhou za "Tajgra Filu" Klepla ;-) který si svou absurdní roli užíval, (vlastně proč píšu absurdní, jeden z mých šéfů je totéž jak přes kopírák) a třetí hvězda je za pokoukáníčko na fešáky Dyka, Řezníčka i Kramára. Když si odmyslím nesympatickou Šiškovou a přežiju Matáska s Norisovou, tak se na to i dalo koukat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Vanda Hybnerová s Pavlem Řezníčkem už po druhé tvoří manželský pár, poprvé v Živnostníkovi, kde si oba zahráli. (ČSFD)
  • Herečka Věra Koktová svou rolí oslavila již 60 let účinkování na plátně. (M.B)

Reklama

Reklama