Reklama

Reklama

Každý hřích i zločin zanechávají nějakou stopu. Ambiciózní, chladnokrevný Rus Nikolaj Lužin pracuje v Londýně pro významnou mafiánskou rodinu. Jeho největší předností je rychlost a chladnokrevnost. Ani na okamžik neváhá porušit zákon, použít násilí či někoho dokonce zabít. Situace se změní ve chvíli, kdy porodní asistentka Anna objeví deník ruské dívky, která zemřela při porodu, a rozhodne se pátrat v její minulosti… Kriminální thriller režiséra Davida Cronenberga (tvůrce známých titulů eXistenZ, Moucha, Mrtvá zóna, Dějiny násilí) byl na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2007 oceněn hlavní cenou za režii (David Cronenberg), další získal za výpravu, střih a zvuk. Kromě toho mu patří ještě další významná filmová uznání. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Nakonec je pro mě film zklamáním. Nenudil jsem se, to ne, ale ten závěr se nepovedl. Film mohl být o něco delší a víc přitlačit na pilu. Chválím scénu v lázních. Naomi Watts i Viggo Mortensen zahráli výborně. Pro vysoké hodnocení, které tu film má (81%) se budu držet při zemi a ohodnotím 3*. 

Příště pane režisére: Více akce, více nás provést podsvětím. A nebo nejsou mafiánské filmy pro mě.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Nevíte, co mělo znamet to, jak udělal Viggo Mortensena na strýce Naoni Watts to, jak dvěma prstama ukázal na svůj krk a potom ukazál na toho strýce? Určitě to mělo znamenat nějakou výhružku, ale jestli někdo neví přesně jakou? :)

slash89

slash89 (hodnocení, recenze)

Strhujúci príbeh doplnený skvelými hereckými výkonmi, medzi ktorými zaujme predovšetkým nenahraditeľný Mortensen. Film, ktorý dokáže držať v napätí od začiatku až do konca a u diváka zanechá chrobáka v hlave. Po Dejinách násilia ďalší Cronenbergov úspešný thriller pre náročnejšieho diváka a musím konštatovať, že dvojici Cronenberg – Mortensen to proste dobe šlape.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

jak jste si vyložili ten konec? mála dcera bude samozřejmě s Naomi žít až navěky a z Vigga se stane velký boss?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

len tak na okraj, čo som vysledoval - BlueSky na istý čas (niečo kolo jedného roka) ukončili svoju činnosť na spoločnom česko-slovenskom DVD trhu, preto to zdržanie... teraz prakticky patria pod Hollywood, čo ani náhodou nie je malá firma, naopak, s BHV a MagicBoxom tvorí najsilnejšiu trojku u nás. A práve Hollywood sú tí, ktorí z týchto troch najintenzívnejšie smerujú svoju produkciu k "pošetkovým" vydaniam do trafík, odtiaľ tá cena a následne často aj kvalita.

Flopps

Flopps (hodnocení, recenze)

Neodpustím si k tomuto filmu malý komentář, kterým však nehodnotím film samotný.... Na filmu Východní příšliby lze vidět situaci na domácí scéně s nosiči DVD a Blu-ray v celé své nahotě. Když pominu fakt, že Blu-ray s tímto filmem vlastním několik měsíců a že u nás se objevilo DVD teprve v květnu 2010 - je to na pováženou. Je hezké, že na našem trhu operují menšěí a nezávislé firmy a je i zvykem na ty velké většinou nadávat. Ale pravdou je, že oba formáty dodává Magic Box a Bontonfilm na náš trh relativně včas. Mohu spekulovat nad cenou, ale obrazová kvalita i zvuk většinou splňují požadavky běžného diváka. V případě Východních příslibů je však pro mne kvalita DVD velkým rozčarováním. Malé firmy jako Blue sky chtějí konkurovat těm větším, ale vlastně se ani nesnaží nabídnout zaběhnutý standard.

Luigi8403

Luigi8403 (hodnocení, recenze)

Čakal som viac.Tak som sa na ten film tešil,no neskutočne,viac ako na Avatara.Mortensen s Casselom to zahrali perfektne.Tak sa mi zdá že Mortensen sa každým novým filmom zlepšuje a jeho výkony idú hore :) Za ****

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Áno, dokonca "každú chvíľu" v tej edícii čo povychádzali aj Po pŕečtení spatle, 30 dní dlouhá noc a pod. (Blue Sky / Hollywood).

pistik

pistik (hodnocení, recenze)

Super a vyzerá to, že bude aj Faunov labyrinth- teda podľa tej ich stránky

pistik

pistik (hodnocení, recenze)

a stále to nie je ohlásené? naozaj tento film (a tiež zvyšné dva nižšie spomínané) nebudú? Veď to je vrchol arogancie!

Moskyto

Moskyto (hodnocení, recenze)

Souhlasím s Tinne, vydávaj kde co, ale Faunův labirint, 30 dní dlouhou noc, Východní přísliby.....

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

pýtal som sa na to zóny na všeobecnom DVD fóre, tak vraj spoločnosť ktorá na to práva má, Blue Sky, pozastavila svoju činnosť... vydanie Východných prísľubov aj napríklad 30 dní dlhej noci je teda v nedohľadne... nič potešujúce!

pistik

pistik (hodnocení, recenze)

a nevie niekto prečo to ešte nevyšlo? Čo majú rovnaké problémy s právami ako to je s Faunovým Labyrintom?

Tinne

Tinne (hodnocení, recenze)

Nechápu, proč to ještě pořád není na DVD, vydávají kdejakou s*ačku a dobrý film nikde :-(

Mantisek

Mantisek (hodnocení, recenze)

Brilantne zvládnutý a technicky dokonalý snímok. Na môj vkus až príliš. Zujímavo spracovaný dej ale ten záver... myslím že autori to s tým dosť pokašľali, ostalo veľa nevyriešených otázok (asi to bol ich zámer) ale na mňa to zapôsobilo rušivo a dost  ma ten film ako celok sklamal.

MarianL

MarianL (hodnocení, recenze)

Skoda toho trapneho limonadoveho zaveru - poslednych 10 minut. David, to si vymyslel sam, alebo ta dotlacili producenti? Ale inak spickova zalezitost..

Jevo

Jevo (hodnocení, recenze)

Ani neviem co k tomu napisat, cely film som bol na tu fanaticku "krestanku" nasraty. Furt tam len vyvrieskovala tie jej sprostosti. Mat tak nôz, tak jej podrezem hrdlo prvu noc. Navyse ten koniec... och boze, nevravim, ze som ho necakal, ale nemusel tam byt. Nasral ma este viac jak ta sprosta baba. Mohol si to ten Darabont odpustit.... a este jedna vec. Ollie mi spravil nesmiernu radost :-D

V-Ray

V-Ray (hodnocení, recenze)

strixsr Dvojku?:-D U takovyho filmu je pokračovaní dost nemítný..:) Teda podle mě..

Anglie

Anglie (hodnocení, recenze)

xxvasa, strixsr - pravděpodobnost dvojky je nízká. Nevšiml jsem, že by někdo z hlavních lidí chtěl dělat pokračování.

StClara

StClara (hodnocení, recenze)

to suwer: promin, ale rict ze vykon Mortensena byl tezkopadny a neduveryhodny ... no to ses mi teda zkuseny recenzent, lol Myslim ze ten film mozna mel nejaky pribeh na povrchu - Asi si pamatujes jen tu zachranu miminka ... ;), ale spis neco pod povrchem. Si proste ko**t :) jak jinak to rict, promin

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

...dúfam, že žiadne pokračovanie nebude. S tým by som sa vyrovnával ťažšie než s Volavkou 2 a 3.

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Statham v pokračování Východních příslibů?

Statham v pokračování Východních příslibů?

04.12.2020

Pokračování thrilleru Východní přísliby bylo v plánu prakticky od premiéry snímku v roce 2007. Hlavní roli v původním filmu o ruské mafii ztvárnil Viggo Mortensen (Zelená kniha) a patří mezi nejlepší… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Reklama

Reklama