Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to spíš komedie, protože i ty ne úplně veselý momenty jsou podány úsměvným způsobem. A některý pasáže jsou fakt kouzelný - armáda, první rande, kino, Norma přidržující lampu, Norma na tréninku, zápasy...Newman coby Graziano má dokonale "řízkovsko-balíkovskou" mluvu a řeč těla (i když na to tlačí až moc...sorry Paule...)a vůbec je to celý milý (je s podivem, že přízvisko "milý" používám v souvislosti s boxem, ale ono to o boxu opravdu tak je a není zároveň). Ale co: Don't worry about a thing. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Legenda nezpochybnitelných kvalit, která by hravě mohla soupeřit s Rockym Balboou. Dějová linie není monotónní, což je velké plus. Krom toho, že je hlavní náplní filmu boj Graziana o titul mistra světa, se zde řeší jeho minulost, problémy s rodinou atd. Jak já tyhle typické Paulovy role zbožňuju, i když těžko říci, jestli zde Newman hraje kladnou či zápornou postavu... 85% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně sedlo. Úžasný příběh z boxerského prostředí kterak mladý rebel našel své místo ve světě. Paul Newman byl naprosto perfektní a ani se nechce věřit, že tohle byl jeho teprvé druhý snímek, kde se objevil. Kromě toho musím zcela heterosexuálně uznat, že mu to hodně seklo. Od začátku do konce je to skvělé bez slabších pasáží. Samozřejmě mnohem lepší než pozdější Rocky Balboa. Tohle byl ten prvavý Rocky. Nejen na svoji dobu byly parádně udělané i samotné scény v ringu, což mě velmi příjemně překvapilo. [90 %] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rebel Paul? Za mě dobrý. Newman, který měl polsko-maďarsko-židovské předky, dostal paradoxně roli italského přistěhovalce, zatímco Italka Pier Angeli hrála jeho židovskou přítelkyni. Chladný, násilnický otec, milující až dětinská matka. A jeden člen pouliční klukovské bandy. Projde vězením, armádou, aby se našel v boxerském ringu. Krásně nalajnované. Maskér s jeho rozbitou tváří dělal slušné věci, tudíž ho diváci mohli soudit na základě hereckého výkonu, nikoliv podle hezké vizáže. Přesto jsme získali spíš klasický životopisný kus, který moc přidané hodnoty nepřichystal. Ale na čtyři dietní hvězdy se nakonec vyškrábal. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Rober Wise a box podruhé. Sice ne lépe, ale alespoň jinak... necelé dvě hodiny stopáže oproti svižné sedmdesátiminutové jednohubce, sledování cesty na vrchol proti příběhu jedné noci a bohužel i z toho logicky plynoucí slabší atmosféra a mnohem méně napětí, jak se bude příběh vyvýjet. Naštěstí však celý ten ucajdaný biografický příběh Rockyho táhne Paul Newman, scénář obsahuje adekvátní množství vtipných scén a Wise opět zvládá boxerské sekvence na jedničku. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Obsazení hlavní role Paulem Newmanem bylo velmi kritizováno. Nejen, že ve svých 30 letech byl o celých šest let starší než James Dean, který byl do role Rockyho Graziana původně obsazen, ale především Newmanův snímek Stříbrný kalich (1954) byl kritiky roznesen na kopytech. (žvanimírek)

Reklama

Reklama