Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 6
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (1 049)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi nepřipadalo, že by se DC filmy pokoušely stylem kopírovat Marvel, ani v případě té Wonder Woman srovnávané s Captainem Amerikou. Tentokrát ovšem ano, protože Liga spravedlnosti jsou vlastně Avengers včetně humoru za každou cenu, ve kterých se (alespoň na první pohled) nestane nic, co by filmovým vesmírem nějak zacloumalo. Ano, sice jde o zmrtvýchvstání Supermana, ale je tak trochu odbyté a Superman je kvůli scénáři jiný než dříve (hláška "Svědilo to" může směle konkurovat písku, který Anakinu Skywalkerovi vleze všude). Navíc jsem jaksi nepoznával rukopis Zacka Snydera. Oproti výbornému Muži z oceli a ještě lepšímu Batman vs Superman působila Liga spravedlnosti málem až komorně, nenápaditě a vyčichle. Přes to všechno nebyly dvě hodiny v kině ztracené, protože několik opravdu dobrých momentů film má, líbila se mi hudba Dannyho Elfmana (návrat batmanovského motivu z Burtonových filmů a původního Supermanova motivu od Johnna Williamse!) a Ben Affleck je fakt skvělý Batman. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Od puberty jsem se těšil na dvě věci, na první s.. ehm víte co, a až uvidím na pořádném plátně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Aquamana, no prostě celou Justice League pohromadě! Přičemž dlouho mi přišlo nemyslitelné, že s těmito postavami a obrovskou zásobárnou originálních komiksů, může vzniknout něco takhle neuvěřitelně bezpohlavního. I když ironicky si na konci připadá člověk lehce zneužitý. Úplně bez vlastní tváře samozřejmě film není, Snyder jde cítit na zpomalovačky daleko, což by nevadilo. Jenže samotný děj, přestavení jednotlivých charakterů spolu s dalším wtf záporákem, či v poslední době oblíbenou "zlou" hmotou, viz Suicide Squad, X-Men: Apocalypse, Strážci Galaxie 2,...tvoří jednoduše další osobní útok na fanoušky. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Liga vypatlanců ve složení Ochrnutý netopýr aka Antonín Vejn/Stárk, paní Šišoidová aka Kapitánka Homokokotová, trapný náctiletý bukanýr aka neprcavý Spájdrgej, Negrokop aka Antonín Stárk 2, švidravý rybomuží gogokulturista aka Transisthor a samozřejmě mirkodušínovský metrosexuál z planety Kryplon, jenž si obléká elasťáky pod slipy, tupě mlátí těžce odfláknutého parohatého animáka a jeho hejno pekelných masařek v natolik promakaném digitálním mrdníku, že ho místy snad musely postprodukčně domalovávat pastelkama přímo na celuloid postižené děti poté, co Ben Ledrfejs poslal studiu fuckturu a už nezbylo ani na zaplacení internetů k torentovému upirátění Sony Vegas. Prostě Assvendžrs ryloudyt spatlaní v Můvimejkru a uslintaně blahoslavený downí výsměch odkazu Kryštofa Nolana. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No nevím asi jsem už přesycený, ale tyhle drahé digitální bordely, které jsou všechny poslední dobou na stejno kopyto mě přestávají bavit. Docela mi vadí, že poslední dobou v každé komiksovce je záporák z vesmíru ( Zlatý kapitán amerika 2) a Batman vs Superman se držel docela na uzdě, dokud to na konci opět nevyvrcholilo v digitální madness, ze kterého bolí hlava. Wonder Woman, Superman a Aquaman jsou super, Cyborg s Flashem otravně nezajímaví a Batman toho příliš nepředvedl. Záporák je umělý a klasicky o ničem i s celou svojí armádou. Akce příliš záživná není ( mám raději bitky a přestřelky než lítání ve vzduchu) a humor se povedl jen zřídka. Nenudil jsem se, ale spokojený také nejsem. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zcela dle očekávání, tj. několik fajnových akčních sekvencí pohřbených pod vrstvami milionkrát ohraného příběhu, plochých charakterů a bezduchých keců. Flash je sice príma, ale k čemu mi vlastně tahle v závěru hořkosladká komediální pilulka je, když se do temně laděné storyline humor jinak vůbec nehodí? Každej další DC film zvedá procentuální hodnocení tomu předchozímu, no prostě úplně jiná pohádka než s Marvel Studios. Nejsmutnější na tom je, že to výborně funguje jako víkendový výplach mozku, ale už dávno ne jako blockbusterový event roku, na který se stojí fronty den před premiérou. Nuff said (mám ještě furt soucit a hodnotím ten výplach). ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Když se Flash (Ezra Miller) při setkání s Brucem (Ben Affleck) snaží - nepříliš přesvědčivě - lhát o svých schopnostech, zmíní mimo jiné i gorilí znakovou řeč a krasobruslení. Jde o odkaz na jeho dva nepřátele z komiksů: Gorilla Grodd a Captain Cold. (TwoFace)
  • Gal Gadot (Wonder Woman) počas nakrúcania čakala svoje druhé dieťa a bojovala s tehotenskými nevoľnosťami. Boli také vytrvalé, že jej museli prideliť asistenta, ktorý za ňou vždy behal s vedrom. (krasomama)
  • S minutážou 120 minút ide o doposiaľ najkratší film DC Extended Universe. (zajo91)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama