Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Zatímco Scorsese přes ambivalentnost zobrazení násilí nutí diváka ke ztotožnění a Cronenberg nechává násilím ovlivňovat postavy a diváky (pro některé postavy se stává až sexuálním stimulantem; zkoumá působení násilí na lidi; nechává vykolejit diváky zvyklé na poeticky laděné násilí ve filmech), debutující Michôd vnímá násilí jako něco, co se v průběhu příběhu nečekaně objeví a ihned zmizí. Násilí se stává neměnným vyústěním okolnosti, které Michôd spolu s důsledky důsledně analyzuje. _________ Rodina Codyových je ve své vzájemné hřejivosti až mrtvolně chladivá, což se s přibývajícím časem stráveným v jejich společnosti stupňuje, tomu dopomáhá i účelně jednoduchá formální stránka a časté používání odcizovacích efektů. _________Všimněte si, jak kameraman Adam Arkapaw pracuje se záběry - jsou to vždy uzavřené útvary se začátkem, prostředkem a koncem. _________ Strhující, herecky přesné. Poklad australské kinematografie. (28.7.2010 - 36. LFŠ v Uherském Hradišti) ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Silný film, ktorý ťaží hlavne zo svojej atmosféry a témy v podstate disfunkčnej rodiny plnej gangstrov čo nevedia nič inak riešiť iba rázne a s hroznými následkami. Zaujímavým obsadením James Frecheville, ktorý v tomto filme po celý čas pôsobí ako "trtko" sa film trochu ťažšie chápe. Ešte o to horšie sa chápe, že na konci filmu dôjde k ráznemu vyvrcholeniu, ktoré som teda vôbec nečakal a teda postava, ktorá sa chová inak sa nakoniec začne chovať ešte viac inak. Nesmiem zabudnúť, že film je dosť drsný, ale nie krvavo, ale skôr tak ako sa to naozaj deje v reálnom svete a tak samozrejme to veľa ľudí nezažije, aby vyrastali v rodine čo sú všetci do určitej miery gangstri, ale z môjho pohľadu film pôsobí veľmi hodnoverne. Takže pre mňa dobrý film, ale s trochu nepochopiteľným hlavným hrdinom... ostatné ale sedí. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bota, která se skrývá v samotném ději, se dá nazvat předvídatelnost. Celou dobu víte, jak to s každým skončí. Že náš ňouma na konci ukáže kuráž a udělá něco rázného. Že to taky bude dost chytré, aby se ukázalo, že ve skutečnosti není tak hloupý, jak si celou dobu myslíme. A vědět, kdy kdo exne, taky není zrovna pohodlné, když chcete sledovat film, který vám přinese něco nového a nějak vás obohatí. Proto si myslím, že nálepka nejlepší australský film poslední doby (magazín Empire) není v případě Království zvěrstev zrovna adekvátní. Radši si pusťte srdcebolnou Austrálii. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Poklidný příběh o pádu jedné zločinecké rodinky... Civilní drama od protinožců, které nasvěcuje život na hraně v bledých konturách, v poklidu si plyne a kolébá diváka až do chvíle, kdy něco (někomu) osudově rupne v bedně a kontury ztmavnou... Už dlouho jsem Guye Pearce neviděl v normální roli a můžu vám říct, že jsem se rád rozpomněl na fakt, že tento rodilý Brit umí vlastně hrát (když se mu chce a vybere si dobrý film). 80% ()

markuc 

všechny recenze uživatele

První věc, co vás napadne u tohoto názvu filmu, je ta, že tohle bude asi nějaký horor. Český název je samozřejmě zavádějíci, o horor se v žádném případě nejedná, je to klasické kriminální drama. Teda klasické v tom smyslu, že zde nejsou žádné vnitřnosti z těl nebo podobné nechutnosti. Jedná se v podstatě o sledování života Joshe a jeho perspektivu vidění toho, co se kolem něj děje. Jde o "artový" film, tzn. pomalé vyprávění děje - nečekejte tedy žádně přestřelky a honičky v autech, na to zde není místo. Jedná se o poctivě vyprávěné drama, sledující od začátku do konce jednu dějovou linii (ale vůbec ne triviální, občas se běh událostí lehce zkomplikuje). Velkou devízou filmu je atmosféra, která je velmi "dusná" a pohltí vás do děje. Vše se koná i s přispěním dobré a nevtíravé hudby (kterou vlastně ani nevnímáte, ale je tam). Slabá nevýhoda je tedy jenom ta, že předem víte, jak to vlastně skončí a že tato vrstva příběhu je tedy docela předvídatelná. Je škoda, že film nedostal u nás patřičnou reklamu, v podstatě jsem o něm dlouhou dobu vůbec nevěděl a musel jsem na něj narazit náhodou. Je velká škoda, že AČFK tak zanedbává propagaci filmů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama