Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo musí byť podmienkou, aby boli príbehy zo zločineckého prostredia plné násilných scén a akcie? Niekto sa sťažuje na až príliš pomalé plynutie deja, mne osobne však celý film ubehol ako voda. Aj vďaka tomu, že tá spočiatku mĺkva atmosféra postupne nenápadne gradovala a zároveň rástla aj intenzita akéhosi vkrádajúceho sa napätia, ktorého podstatu sa nie každému tvorcovi podarí zachytiť tak precízne ako tomuto debutujúcemu režisérovi. Ak divák nedokáže zachytiť tú geniálnu podstatu postupného rozorvatia jeho postoja k (dobrým a zlým) postavám, tak určite ocení priam vodováhou vybalansované herecké výkony a postavy plné odlišných charakterov podporené realistickými dialógmi. Samotné násilie a zločinecká kriminalita je len odrazovým mostíkom k príbehu ako celku, v ktorom na povrch vystupujú hlavne skryté emócie a záverečná veta dokonale vystihuje vypovedaciu hodnotu filmu. A ja hlavne odporúčam neprejavovať empatie k postavám samotným. 85%. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Jednostrunný a únavný nihilismus, tvářící se jako "sociální kritika", kterému příliš nepomáhá ani prkenný herecký projev Jamese Frechevilla v hlavní roli. Nakonec to není ani ta "sociální kritika", na to jsou postavy příliš černobílé, ani thriller, na který je tu příliš nevýrazný tah na branku. Jako spousta jiných filmů natočených podle skutečných událostí se i tento příliš spoléhá na vnější příběh a fakta, kterým chybí vnitřní provázanost nutná pro fungování fiktivního světa, kterým je každý film, byť vychází z reálných událostí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce ok. Problém ale je, že jsem z Animal Kingdom strašně cítil snahu být dobrou gangsterkou. Snad u každé věty, u každého pohledu, u každé scény jsem měl pocit, že tam jsou pouze proto, že se někdo rozhodl natočit univerzálně dobrý gangsterský film. Na mě z toho zkrátka čišil chladný kalkul a faleš. Autorská tvořivost nikde, snaha naplnit škatulky všude. Určitým způsobem to tedy samozřejmě funguje, ale mé sympatie to nemá. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Celý film čumel s otvorenou papuľou ako tela na nové vráta! Asi mu preplo z tej dynamickej muziky, ktorá sa tak unudene ťahala celým týmto skvostom! ( Kde takých retardov berú?!! ) Je dosť zrejmé, že mi niečo uniklo, ale ja naozaj nemienim rozdávať hviezdičky filmu, v ktorom sa takmer dve hodiny nič nedeje, je tam kopa nesympatických hercov a aj tí musia bozkávať mamku ( ešte k tomu na ústa ! ) , ktorá im je neustále v závese ako spotená košela! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ufff, to bylo mírně řečeno hodně pomalé. I když se děj vlekl, tak ve vzduchu viselo permanentní napětí. Film plný sviní. Najít kladnou postavu se zdálo celou dobu jako nadlidský výkon. Zákon berou do svých rukou všechny strany, a tak ,,J" zjišťuje, že vybrat si není vůbec jednoduché...až se stane něco, co ho přiměje konečně jednat. Závěr výborný. Nejvýše však hodnotím skvělý výkon Jacki Weaverové, plíživou kameru, co se umí ladně proplétat a tu a tam zastavit (scéna zatýkání, kdy si Weaverová v popředí máčí čaj, je mrazivá), a temnou hudbu, která nevěští nic dobrého... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama