Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Červená Karkulka trochu inak je minimálne na papieri zaujímavý námet ale v realite to dopadlo horšie. Čo totiž nekazí scenár bez problémov ničí Catherine Hardwicke bezkrvnou réžiou v dialógových a v akčných scénach. Ako tak za to pritom stoja akurát len úvodne minúty do príchodu Garyho Oldmana a skvelo obsadená Amanda Seyfried. S výnimkou toho ide len o silne neatmosferickú prechádzku nevyužitým potenciálom, v ktorej najviac zamrzí práve účasť Garyho Oldmana. Len Amanda samotná skrátka dobrý film nespraví. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám i lehce masochistické tendence a zavítám do kinematografických sfér, které jsou mi stejně blízké, jako Shakespeare Seagalovi. Bylo to o něco méně blbé, než žánrově spřízněný ´Twilight´, ale to jenom díky barvité výpravě, něčemu, co by se dalo označit slovem „děj“ a postavě Garyho Oldmana, který asi potřeboval zalepit nájem na rok dopředu. Ovšem jméno Leonarda DiCapria v kolonce „producent“ nechápu stále. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

A víte co?! Mně se to kuva líbilo... Já se na pohádečku podíval hezky v neděli odpoledne, jak pán Bůh káže. Amanda a ta její čebrená bundička mě moc sice nevzala, ale ta pokrevní lajna weowolfa?! Ty jooo... dneska už fakt nezaspím. No, do kina bych na to určo nešel, to bych se týden chytal za hlavu. No jak říkám v neděli? Odpoledne? A just, dobré to bylo, což je za 3. 5/10 Až teď jsem si všiml, že to je od tý ..... ze Stmívání, mám chuť stáhnout to na odpad, noo dejme tomu, že nejsem zaujatý. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke zakotvila v osídlach teenagerských vymývakov, pretože z jej režisérskeho pojatia mám dojem, že filmy točí výhradne len pre nich. Ako som ja tolerantná, čo sa týka pestrej škály tých najrôznejších filmov, tak toto je doslova prúser. Perfektný námet, ktorý režisérka sprznila aj v Twilighte, je tu očividný, pochváliť musím prekrásnu obrazovú kompozíciu a vizuálnu poetiku opustenej dedinky v zovretí zasnežených hôr. No všetko ostatné, počínajúc infantilným scenárom a dierami v logike, diváka neuspokojí. Hardwicke nedokáže pracovať s napätím (kľúčové scény s vlkom nemajú tendenciu zanechať hlbší dojem) a rovnako nedokáže natočiť myšlienkovo komplexný film. Je mojím zbožným želaním, aby sa snímky podobného kalibru, začali konečne natáčať vážnejšie, pretože filmu dokážem odpustiť všetko, pokiaľ nie je nudný a v tomto prípade - jasne odfláknutý. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama