Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 1

Recenze (704)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, plný čarovných postavičiek (opičiak je jasný víťaz) a krásneho vizuálneho spracovania. Obsahovo ma to až tak nechytilo, ale pripúšťam, že po prípadnej ďalšej projekcii pôjdem s hviezdičkami vyššie. Podľa môjho názoru hodnotenie tohto filmu vo veľkej miere záleží aj od momentálnej nálady diváka. Asi som si to mal nechať na vianoce... 69/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No je to jasná pohádka pro děti, což by mě ani nevadilo, kdyby jí nechybělo víc fanatzie a hravosti. Veškerá tvůrčí fanatzie a filamřský um zařínal a končil na kýčovité barevnosti a to je málo. Naštěstí tu byla finálová část, která byla výborná a splnila všechno to, co jsem očekával od celýho filmu, tedy že mě otevře hubu a já budý jen říkat "dobrý, moc dobrý" . ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

James Franco - (Oz) +++ Mila Kunis - (Theodora) +++ Rachel Weisz - (Evanora) +++ Michelle Williams - (Annie / Glinda) +++ Zach Braff - (Frank / Finley) +++ Bill Cobbs - (Master Tinker) +++ Tony Cox - (Knuck) +++ Abigail Spencer - (May) +++ Bruce Campbell - (Strážca brány) +++ Produkcia: Joe Roth, Grant Curtis +++ (Videl v nemeckom 3D kine 19.03.13) +++ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KRÁLOVO PROROCTVÍ BYLO PRAVDIVÉ. ŘEKL, ŽE SE Z NEBES SNESE VELKÝ ČARODĚJ SE JMÉNEM NAŠÍ ZEMĚ A VŠECHNY NÁS ZACHRÁNÍ....“...... /// Oscar Zoroaster Fadrig Isaac Norman Henkel Emmanuel Ambrose Diggs, tedy Oz. Slabý, sobecký, trochu egoista a lhář – tedy člověk, který nenajde cestu k výjimečnosti, ale k dobrotě… Fantasijní svět, možná se vám vybaví Alenka, připomene Hvězdnej prach, zavzpomínáte na Armádu temnot (nebo Ducha, nebo ….), prostě já tam viděl milý drobnosti, bavil se slovníma vtípkama a strašidelnejma nápadama. Pohádka, kterou určitě parchantům (těm starším) doporučuju a dospělý neodrazuju. Vždyť pohladit duši (pohádkou) potřebujem vobčas všichni! SIMSALABIM! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vlastním barevnou televizi. 2.) Nevím, jestli můžou panenky lovit čarodějnice. 3.) Kvůli pohádce, se dokážu se povznýst nad píčovinama. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v 3D kině. Sam Raimi má docela kuráž, dělat prequel k jednomu z nejklasičtějších filmů americké kinematografie (můžete se o tom dohadovat, ale The Wizard of Oz je pro Američany nedotknutelná klasika) a ještě tak nějak po svém. Některé scény divákovi krásně připomenou, že Raimi začínal u hororů (pár slušných lekaček), kdežto v dalších jenom obdivujete jeho fantazii. Oz: The Great and Powerful měl přesto navíc. Očekával jsem od filmu o něco více "kouzla", o něco více odkazů na původní film (který jsem si den předtím, než jsem šel do kina, připomněl). Jo, úvodní titulky fajn, černobílý svět x Země Oz taky fajn, obsazení super (konečně jsem po dlouhé době viděl Rachel Weisz), speciálně Michelle Williams jako Glinda byla trefou do černého, ale vše je to takové… jiné. Možná jsem měl velká očekávání, nevím. Každopádně za skvělou vizuální podívanou nakonec těch 70 % dám. Ale nemyslím si, že se na tento film bude za nějaký čas vzpomínat tak, jako se dodnes vzpomíná na původní film. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Aplikovať Mile Kunis (Theodora) mejkap trvalo štyri hodiny a po natáčaní sa jednu hodinu odstraňoval. (Greenpeacak)
  • Celý film sa natáčal v siedmich ateliéroch Michigan Motion Pictures Studios. (ludovit14)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama