Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (379)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pitomé a dost. Nejlepší byl dialog dvou lidí, kde Liev řekl že něco nedokáže opravit, načež mu krásná paní odpověděla, že jej viděla stavět komunikační systém ze zatracených věcí na holení.... Jedinou výhodou bylo, že to uteklo jako voda. Hodnocení silně neodpovídá, takže se nenechte napálit jako já. Filmu by slušelo tak nějakých 30%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný sci-fi horor z britskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o skupine vedcov, ktorí predstavujú druhú misiu na Marse a pomaly sa chystajú na jeho opustenie, lenže práve v posledný deň jeden z nich objaví niečo výnimočné a chce to preskúmať. Lenže neznáma forma života ho napadne a šíri sa a tak musia všetci ostatní bojovať o prežitie. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak ma dosť sklamalo. Spočiatku to vyzerá výborne, zaujímavé postavy, prostredie, príprava na odchod a posledná prieskumná misia, no paradoxne práve, keď sa začne diať to hlavné, tak to celé upadne. Tvorcovia si nanešťastie vybrali snáď najhoršiu možnú variantu, prakticky až zombie štýl, ktorý sa tu absolútne nehodí a je to bezpochyby hlavný zápor filmu. Čokoľvek iné od plnohodnotných mimozemšťanov až po technický problém by bolo neporovnateľne lepšie, pretože aj tu sú omnoho zaujímavejšie situácie, v ktorých postavy riešia problémy so vzduchom, prípadne palivom, než nejaké zombie. Ale aspoň to nemá až tak veľký priestor, ako to na prvý pohľad vyzerá, vďaka čomu po slabšej hororovo ladenej polhodine sa to zase začne vylepšovať a tak sa na to väčšiu časť filmu pozerá celkom dobre a hlavne v záverečnej tretine. Takže po hororovej stránke tu nie je skutočne o čo stáť, nulová atmosféra, žiadne napätie, iba jeden drsnejší moment, tieto zombie nevyvolávajú žiadny rešpekt a tak scény s nimi ma ani trochu nebavili. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Liev Schreiber mi tu sadol, herecky, ale aj charakterovo, k tomu poteší aj pár iných známejších tvárí, no celkovo mi tu postavy sadli, úplne ideálne zloženie. Čo sa týka réžie a technickej stránky, určite musím pochváliť skvelé prostredie, či už interiéry, ale aj exteriéry, potešia aj dopravné prostriedky a triky a aj neakčné scény sú dobre zvládnuté, ale ako horor to nestojí za nič. Skutočne veľká škoda, ideálne zloženie postáv a výborná technická stránka, ale ten nápad so zombiami všetko pokazil a z potenciálne výborného filmu je to len lepší priemer na jedno pozretie. 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zombie na Marsu. Návrh na možný distribuční název je zároveň i vyčerpávajícím popisem obsahu (i přes občasná filozofická skoro-dilemata a obnažování charakterů v krizových situacích). Nejen znalým direktivy: „Nikdy si nezahrávej s něčím, co má víc zubů než celá Addamsova rodina.“ musí být brzy jasné, že tuhle ohranou misi z Komunistické planety mohou zachránit jedině Liev Schreiber a soundtrack - po ostatních členech štábu si pak klidně může zkusit robotické vozítko Curiosity couvání.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £7miliónovTržby USA $24,084Tržby Celosvetovo $186,000▐ nízkorozpočtvoka ktorá je technicky celkom zvládnutá či už triky alebo čo sa to týka prostredia kozmonautov, pracovných buniek, laboratórii, či prevozných transporterov - roverov, príbeh ale dopadne dosť béčkovo jednoduchá likvidačná záplatka, ktorá mohla aspoň viac bazírovať na atmosfére či napätí, taktiež postavy moc nenadchnú svojou povrchnosťou, len čistý priemer /50%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vzdor slušnému obsazení a solidním prvkům atmosféry i napětí se mi nedařilo držet pozornost. Možná proto, že jsem podobných naháněček, kdy se lidé díky bakteriím mění v cokoliv, viděl tolik, že by muselo přijít něco opravdu originálního, abych byl překvapen. Last Days on Mars se liší od klasických zombie honiček vlastně jen tím, že se odehrává na Marsu a má áčkový oděv. 30% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama