Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2013) (S01) 

Vynikající James Spader ve své životní roli! Doufám, že ostatní série budou pokračovat v nastoleném trendu a nezhoupne se to v repetetivní chytání zločinců díl po dílu. Chce to větší nápřah na hlavní dějovou linku! Jsem zvědavý, kam se The Blacklist posune. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Dvojka je o poznání horší než jednička. Hlavní příběh se neposouvá moc dopředu a pokud ano, tak nezajímavě a spíše jsou upřednostňovány epizodní příběhy. Doufám, že trojka bude pokračovat tam, kde dvojka skončila a pojede se už převážně hlavní příběh, který za to stojí. ()

Tom Keen (č. 7) (2015) (S02E16) 

Pátou * za Rayův monolog na konci, při kterém jsem měl husí kůži jak řemen. Skvěle napsaná a zahraná postava! ()

Série 3 (2015) (S03) 

Třetí série je s přehledem nejsilnější. Úplně se upustilo od jednotlivých epizodních dílů a hned od začátku jsou vidět jiná pravidla. Rozjezd patří k tomu nejlepšímu, co vůbec seriál zatím nabídl. Ke konci ale trochu, po jednom zvratu, ztratil na tempu ale konec předpovídá výbornou čtyřku! ()

Série 5 (2017) (S05) 

Asi bych lhal, kdybych řekl, že tu necítím únavu materiálu. Smrt jedné z hlavních postav byla škoda, jsem zvědavý jak to seriál dále nakopne. Samozřejmě přišel i velký zvrat v posledních sekundách, tentokrát ale zvrat ze všech největší, který dost pravděpodobně úplně změní pravidla seriálu. Uvidíme.. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Sám se divím, že mi průměr šesté řady stále vychází na 4*. To nejlepší jsme už viděli, Blacklist ale dokáže stále solidně bavit. V šesté sezóně to bylo hlavně kolem konce jedné z hlavních postav. Závěr, světe div se, přinesl zase další twist, kterým se v sedmičce budeme zabývat. Snad to nebude jen tahání nesmyslných zápletek. ()

Série 7 (2019) (S07) 

Tak výrazná únava materiálu se projevila až v sedmé sérii. Zápletka s matkou superšpiónkou mi přijde už vyloženě vycucaná z prstu, z Reda je hodný dědeček, kterého tentokrát nezachraňuje ani herectví Spadera. Neříkám, že sedmička je špatná. Jen je prostě velmi průměrná. ()

Série 8 (2020) (S08) 

Klinická smrt seriálu. Na průměrné 3* sérii vytahuje jen několik málo povedených dílů a závěr, který přinesl pro mnoho fanoušků tolik očekávaný a vzývaný twist a konec jedné z postav. Seriál už několik sezón přesluhuje, nedává moc smysl a Spader je sice fajn, ale už není ten neobyčejně charismatický a temný antihrdina, kterého jsem si tak zamiloval. ()

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama