Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele MrMartinTm k tomuto seriálu (3)

Rick a Morty (2013) 

Rick a Morty je stále naprosto perfektní ukázka toho, jak má fungovat animovaný seriál pro dospělé. Neskutečně ulítlé sci-fi s hromadou neskutečně skvěle napsaných postav, ještě lépe napsaných, mnohdy naprosto šílených, vynikajících příběhů a samozřejmě nesmí chybět i tuna černého a nekorektního humoru. Úplně nejlepší na seriálu je asi fantazie tvůrců, jelikož příběhy, scénáře, prostředí, postavy, to všechno, co dokázali vymyslet, to je fakt neuvěřitelný. Samozřejmě, jsou tu občas špatné díly, jako u každého seriálu, ale počet těch dobrých je mnohonásobně vyšší a navíc je tu tuna dílů, které bych opravdu nazval jako geniální, díly, které mají vynikající koncept, sofistikovaný děj a které jsou prostě perfektní. A samozřejmě, tento seriál vytvořil postavu Ricka, což je pro mě osobně bezesporu jedna z nejšílenějších, nejzábavnějších a nejvtipnějších postav všech dob. Pokud chcete Ricka a Mortyho zkusit, doporučuji tak nějak přetrpět první díl, který je dost průměrný, a pak zkusit ještě druhou epizodu, která je podle mě už naprosto vynikající ukázka toho, čím tento seriál je. Naprosto neuvěřitelnou, šílenou a božsky zábavnou jízdou. 10/10 ()

Pilot (2013) (S01E01) 

Rick & Morty jsou společně s Doctorem Who mými nejoblíbenějšími seriály všech dob. A mají spolu překvapivě hodně společného. Jsou to skvělé a zábavné sci-fi seriály s výbornými hlavními postavami a skvěle vybudovaným světem. A víte co ještě mají společného? To, že jejich první epizody jsou celkem špatný :D Pilotní díl Ricka a Mortyho je totiž strašně divná věc a takový prapodivný guláš, který sice divákovi naprosto přesně říká, o čem tenhle seriál bude, epizoda ale není vlastně žádným způsobem zajímavá. Pokud bych měl něco pochválit, tak je to všechno to, co je dobré v celém seriálu. Nádherná animace, skvěle vytvořený svět a parádně vypadající vizuál. Hlavní postavy jsou prostě skvělé, chemie a dynamika mezi Rickem a Mortym je výborná a obecně jejich charaktery jsou jednoduše boží - Rick, věčně ožralý alkoholik, který nemá nic lepšího na práci, než cestovat skrz vesmíry a dělat bordel, kde se dá, a Morty, jeho vnuk, který je do toho všeho tak trochu nucen a tlačen. Extrémně zábavné duo se skvělou dynamikou. Samotná epizoda a její příběh je ale prostě průměrný. To, co se děje, není nijak extra zajímavé, a vlastně ani moc vtipné. Seriál vám sice ukáže, co vás v pozdějších dílech čeká, tedy pořádná kupa sprostého, černého, mnohdy i sexuálního a fekálního humoru, ale zrovna tento díl nemá vlastně téměř žádnou opravdu vtipnou scénu. Jsou zde fajn momenty, u kterých se usmějete (tuna Rickových hlášek, zlomené nohy, finální „Rick and Morty 100 years“ moment, který je mega ikonický), ale to, co dostanete u pozdějších epizod, tedy naprosto unikátní a šílený příběh, který jste nikde jinde neviděli, to v téhle epizodě úplně není. Na druhou stranu, je to asi dobře, jelikož se zde aspoň krásně představí postavy, ale je to škoda, že Pilot nedokáže trochu víc zaujmout. Podívejte se na tuto epizodu a pokud vám některé momenty budou připadat tak trochu vtipné a budete si říkat, že tenhle seriál se vám trošku zamlouvá, dejte šanci dalším dílům a zkuste to. Fakt se to vyplatí :D 5/10 ()

Lawnmower Dog (2013) (S01E02) 

Lawnmower Dog je za mě první pravá Rick & Morty epizoda a první díl tohoto seriálu, který je schopný zaujmout. Oproti pilotu je tu totiž konečně zajímavá, zábavná, šílená a extrémně nápaditá premisa, konkrétně celá dějová linka s cestováním do snů lidí, krásně a vtipně parodující Počátek a Noční můru. Tuna skvělých vtipů a hlášek, zajímavé prostředí, klasicky skvělá animace a dobré postavy. Druhá dějová linka s Mortyho psem, který získá inteligenci a psí rasa si začne podmaňovat lidstvo, je už trošku slabší, hlavně má příliš rychlé tempo a její rozřešení přichází tak nějak odnikud (i když cením, jak se to tvůrci snažili spojit právě s linkou o snovém cestování), ale stále je hodně fajn. Epizoda má dle mého pořád trochu moc sexuálního a fekálního humoru, který občas není příliš vtipný, naštěstí se to v budoucnu ještě zlepší. Jinak ale takový klasický, velmi dobrý díl Ricka a Mortyho. 7,5/10 ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama