Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Ať už chtěně, či nechtěně velmi zábavné. Pár vynikajících hlášek a gagů, které strčej do kapsy kdejakou komedii. Výborná akce a hlavně co se týče pyrotechniků, který se hodně vyřádili. Ale ty kostými a herecký výkony záporný trojice ... no skoro jako Plan 9 od Eda Wooda, ale budiž. Škoda jen, že Lex Luthor neměl víc prostoru. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že se mi dvojka v dětství strašně líbila [vždyť i zde jsem původně měl 5hvězdičkové hodnocení], proto jsem po čerstvém zhlédnutí lehce zpražen. Matná režie nedává scénám pořádnou "šťávu", spíš se soustředí na rutinní realizaci a ještě se nechává brzdit (pravda, velice příjemnou) romantikou. Právě ta a shazovačný humor definují pokračování nejlépe, protože komiksovou akci s potenciálně vynikající trojicí kryptonských zločinců (nepodstatnou komickou postavičku Lexe Luthora bych nezmiňoval) zásadně omezují trikové možnosti doby. Nepřekona(tel)né obsazení však stále válí, Christopher Reeve byl (je) ten nejlepší Superman a s Margot Kidder jim to náramně jiskří. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z generála Zoda a jeho noshledů jsem měl jako malé dítě, když jsem druhého Supermana kdysi viděl poprvé, dost nahnáno. Myslím, že jsem tehdy ten film snad ani nedokoukal. Teď když jsem dvojku konečně dokoukal, musím říct, že už mě černá trojice z Kryptonu nikterak neděsila. Jednička mě bavila víc. U tohodle se mi místy lehce zavíraly oči. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Paradny zaciatok, slusny zaver, ale medzi tym neunosne mnozstvo logickych nezmyslov, blbosti a strach nahanajucich dialogov. Az na par momentov sa charizma Supermana uplne vytratila a z Lexa Luthora sa stal obicajny (aj ked je treba priznat ze miestami zabavny) saso. Po trikovej stranke omnoho horsie ako jednotka a uplne najviac ma nastvalo ako pokazili (vymenili) tie uzasne uvodne titulky z jednotky. Film drzi ako tak po hromade humor a par podarenych scien. Oproti prvemu dielu je to vsak hotova tragedia. (4/10) ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)
  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama