Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

winstonik 

všechny recenze uživatele

Vlastne je ten film skvelým symbolom 80. rokov. Trápny pokus o bláznivú komédiu, ktorá bola najmenej 10 rokov za tým, čo letelo na Západe, natočený s gigantickými nákladmi na hercov a výpravu bez rozmýšľania o výnosoch a nákladoch, s výsledkom, ktorý sa dal čakať: prepadák obludných rozmerov. Boľševici v poslednom predsmrteľnom kŕči, bez nápadov, bez rozumu. Trpký záver celoživotného diela Oldřicha Lipského. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to hodně líbilo. Jako dospělý jsem to neviděl, možná pak mé hodnocení přehodnotím. EDIT: Tak jsem to viděl možná po 15ti letech a opravdu dojmy tak silné nejsou. Je to prostě takový tribut tuzemskému filmu. Ale hodnocení nechám - coby malé dítě to pro mě byl opravdu dokonalý film, takže z nostalgie... ()

Reklama

milous11

všechny recenze uživatele

Moc super film, mě teda rozhodně dobře pobavil, velká přehlídka českých herců, vzpomínka na nejlepší české film, co víc přát :-) nejlepší scéna stejně byla v podání Lábuse a Kaisra učitelka a žáci :-D u toho jsem se nejvíc zasmál :-) a popravdě na tu dobu, dost dobré efekty, tak že za mě jedině 5hvězdiček v označení :-) ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Dějově slabé, film pohromadě skoro vůbec nedrží, jde spíše o sled různých scének, které jsou propojeny pátraním po japonském přístroji. Jedna hvězdička za to, že jsme měli možnost shlédnout tolik výtečných českých herců pohromadě, druhá hvězdička za narážky na české filmy a třetí za scénku s učitelkou a jejími žáky. Ze společného filmu s Kaiserem a Lábusem se dalo vytěžit ale mnohem víc... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Humorná sonda do jedné velké filmové továrny jménem Barrandov a taková malá pocta československé kinematografii. Ožívají zde filmové postavy, které musíte všichni znát a je to taková opakovačka ze znalostí jmen československých herců. Barrandov jako fabrika a herci, režiséři, kameramani, scénáristé, no prostě všichni, co se točili kolem filmu byli zaměstnanci. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Katka189)
  • Když mezi husity prochází občan v civilu, osloví ho mistr Jan Hus: „I ty, bratře, proti všem?“ Tohoto „civilistu“ si zahrál Otakar Vávra, mimo jiné režisér filmů z husitského období včetně zmiňovaného Proti všem (1956). (wictoria)

Reklama

Reklama