Reklama

Reklama

Jsou stejně schopní a stejně posedlí. A stojí proti sobě... Lupič Neil McCauley se specializuje na akce, při kterých jde o velké peníze. Ať už připravuje přepadení pancéřového vozu nebo vyloupení banky, vždy se může opřít o spolehlivé spolupracovníky. Každý jeho zločin je pečlivě naplánovaný a provedený s dokonalou profesionalitou. Když McCauley připravuje svou poslední velkou loupež, po které se chystá na odpočinek, je mu už v patách policejní detektiv Vincent Hanna. Potíž je v tom, že Hanna je stejně schopný a stejně posedlý svou prací jako McCauley. Oba muži toho mají společného víc, než se na první pohled zdá: ani jednomu z nich to například v soukromí neklape. Vincentu Hannovi se hroutí už třetí manželství, McCauley pro jistotu nikdy s nikým nenavázal trvalý vztah. Oba by si vlastně mohli skvěle rozumět. Jenže stojí na opačných stranách zákona a jejich setkání nemůže skončit nijak jinak, než soubojem na život a na smrt… Režisér Michael Mann (Miami Vice, Lovec lidí, Poslední Mohykán) natočil strhující kriminální příběh, ve kterém se vedle akčních scén soustředil na podrobný popis toho, jak jeho hrdinové žijí v soukromí a jak své činy připravují. Při uvedení do kin se reklamní slogany zmiňovaly o tom, že se zde poprvé na plátně setkali dva z největších amerických herců Al Pacino a Robert De Niro. Pravda je, že oba předtím hráli ve filmu Kmotr II (1974), kde však neměli žádnou společnou scénu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 454)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Famózny film! Veľmi dobrý scenár, úžasní herci, prepracovanie postáv a aj akcia. Film má takmer tri hodiny a ani chvíľu nenudí. Režisérovi sa podarilo obe strany ukázať v takom svetle, že som mal problém vybrať si tú sympatickejšiu. Al Pacino a Robert De Niro patria jednoznačne medzi najlepších hercov akí kedy po našej planéte behali. Śkoda však toho konca. Veľmi som chcel, aby sa to skončilo inak........................90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná , výrazně nadprůměrná akční kriminálka, které pět hvězdiček uteklo jen o vlásek. Charismatické postavy, napínavý příběh s řadou vyhrocených scén a nečekaných obratů, výborné herecké obsazení v čele s Al Pacinem a De Nirem a tomu odpovídající výkony. Na rozdíl od řady žánrově blízkých filmů se Nelítostný souboj vyznačuje slušným scénářem, který odhaluje a rozvíjí psychologii svých postav. Divoká přestřelka při přepadení banky je předčasným vyvrcholením filmu. Co mi vadilo, byl závěr, kdy zkušený šéf gangu McCauley udělá školáckou chybu zcela v rozporu s myšlením a jednáním své postavy. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesahová, poctivá a skvělou atmosférou zahalená, v podstatě dokonalá policejní krimi s totální all-star-game ve střetu dvou z největších herců všech dob. Ale vůbec nejvíc zde cením zobrazení Los Angeles a výbornou práci s kamerou. "What do you say I buy you a cup of coffee?" (x) P.S. prequel/ sequel KNIHA je vynikající a kéž by podle ní vznikl i film - má to jediný háček, Pacino a DeNiro už jsou na role moc staří, Kilmer (nyní hlavní postava) těžce nemocný. Takže leda zvolit špičkový přeobsazení, ten materiál stojí za to. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultimátní souboj dvou ikon stříbrného plátna může začít, a věřte mi, že Michael Mann se toho zhostil se ctí. Pořád až fetišisticky zabírá noční město a vizuální stránce filmu se nedá nic vytknout. Jen škoda, že se snažil o přemrštěnou psychologii, takže každá i ta nejvedlejší postava tam má rodinu děti atd. proto film trvá olbřímí 3 hodiny a občas je to fakt na obtíž. Jinak ale zahrané to je bravurně a mezi thrillery se jedná o čistý nadprůměr. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní film, skvělé zrežírován, se scénářem který by mohl vyset ve výstavní síni. Nelítostný souboj mezi Al Pacinem a Robertem De Nirem, dva páni herci. Oba dva hrají skvěle a ani vám nepřijde, že sledujete „pouze“ film. Herecky je celkově snímek velmi dobře obsazen, všichni hrají maximum ze svých možností a je to znát. Akce je přehledná, účelná, nestříhá se, používají se delší táhle pohyby kamery a podbarvené účelnou hudbou. Nejlepší je, že nevíte jestli fandit dobrým nebo špatným, protože obě skupiny jsou nadmíru sympatičtí správní chlápci, což jde vidět i při rozhovoru u kávy. Snímek graduje a směřuje přímou cestou do finále, které jsem trochu očekával. V.I.M ()

Galerie (171)

Zajímavosti (80)

  • Okrem iných snímok a skutočných udalostí, ktoré boli inšpirované filmom, sa ním inšpirovali aj tvorcovia jednej z najznámejších videohier, a to série „Grand Theft Auto“. (MikaelSVK)
  • Při přestřelce s policií na útěku po vyloupení banky se Chris Shiherlis (Val Kilmer) v jednu chvíli skryje za stojící auto a přebije svojí zbraň. Provede to tak precizně, že je tato scéna dodnes používána jako ukázková pro nové příslušníky Americké námořní pěchoty, jak má vypadat správné přebití zbraně v bojových podmínkách. (Dzin01)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama