Reklama

Reklama

Show Jerryho Seinfelda

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, (1989–1998), 69 h 15 min (Minutáž: 22–56 min)

Hrají:

Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Wayne Knight, Richard Fancy, Victor Raider-Wexler, Ian Abercrombie, Heidi Swedberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(173)

Komik Jerry a jeho tři cyničtí přátelé se umí zasmát úplně obyčejným i absurdním věcem. „Seriál o ničem“, který se do historie sitcomů zapsal zlatým písmem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

zablaga 

všechny recenze uživatele

Dlho som si hľadala cestu k tomuto skvostu. Nejaký čas mi trvalo ho pochopiť, ale ak som niekedy pozerávala sitcomy kvôli vypnutiu mozgu a problémov tak tento je odteraz prvý po ktorom siahnem. Ak vám niekto povie, že je to sitcom o ničom, tak neveríte, až kým ho neuvidíte. Nádhera, bizarnosť, detinskosť, nie z tohto sveta. Milujem! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA kedysi odvysielala asi 4 desiatky epizód pod názvom SHOW JERRYHO SEINFELDA. Je to jeden z najlepších sitcomov "o ničom" - teda taký, ktorý ťaží zo situácií bežného života. Absolútne geniálny je Seinfeldov asociálny a podivný sused Kramer umocnený skvelým dabingom Ivana Trojana. Kiež by sa NOVA k tomuto sitcomu vrátila. (25.3.2004) ()

Reklama

Script 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem první dvě epizody a myslím, že jsem skončil s tímto serošem. Neměl jsem žádné očekávání od seriálu, ale jelikož to má žánr komedie, tak jsem čekal, že to bude aspoň trochu vtipné. Hlavní postava Jerry Seinfeld je komik bez humoru, kterému se možná lidi smějí nad jeho stupiditou. Snaží se být vtipný, ale není a do svých komických vystoupení promítá svoje osobní dilema co se týče se vztahem k ženám, že to možná hraničí až se sexizmem, ale to je můj názor po dvou dílech. Třeba to každý vidí úplně jinak. Bohužel mě neudržela na pohovce ani Julia Louis-Dreyfusová, kterou mám jako herečku rád. S těží jsem dal první dvě epizody a na další si fakt netroufám. 2 hvězdy. Sorry. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Pokud si nějaký sitcom zaslouží absolutorium, pak je to tenhle. Fakt, že je založen na reálných postavách a situacích, se odráží v nadčasovosti a zejména v metahumoru, který ve větší míře přichází se čtvrtou sezónou. Pokud se ocitnete v nějaké bizarní životní situaci, máte téměř jistotu, že to téma už bylo zpracováno Seinfeldem. Velkou výhodou je přiznaný humor, kde jako upozornění na humornost před každým dílem uvidíte stand-up Jerryho Seinfelda na dané téma. Zatímco u ostatních sitcomů je vám občas trapně, že se snaží diváka vtáhnout do emocí a strachu o některou z postav, jen aby následoval humor provázený patosem, Seinfeld se tomu vyhýbá právě naprostou průhledností, co se příběhu týče a nedochází ke scénám, na které je vám trapné se dívat (narozdíl od Přátel, HIMYM, TBBT a dalších mnohem slabších odvarů, které bohužel Seinfeldovi nesahají ani po kolena). Je mi záhadou, proč se seriál ve své době neuchytil v českých televizích, ale uznávám, že výrazy typu "get outta here!" bych v českém dabingu rozhodně slyšet nechtěl. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Po všech devíti sériích] Českým publikem je Seinfeld jednoznačně nedoceněným klenotem, který si zaslouží být v srdcích vedle klasik jakými Přátelé nebo M.A.S.H. jsou (finále Seinfelda figuruje stále na třetím místě nejsledovanějších závěrečných epizod). V zámoří nabírá Jerry Seinfeld kultovního statusu a společně s Přáteli a SNL tvoří popkulturní instituci celého New Yorku. Výborně sehraná čtveřice v popředí a Larry David v pozdadí stvořili legendu a nastavili mnohé sitcomové standardy, a navíc neztratili dech ani v jediné sezóně. Všech devět sezón 90 % ()

Galerie (115)

Zajímavosti (65)

  • Všechny tři hlavní postavy mají sourozence, ale ti se v seriálu nikdy za celých devět sérií neobjevili, ačkoliv jiní příbuzní se zde objevovali celkem běžně. (ČSFD)
  • V saune sa Elaine pýta Sidry, či jej priateľ niekedy rozpráva o Supermanovi, čo jej Sidra potvrdí. Pol roka po odvysielaní tejto epizódy mal premiéru seriál Superman, v ktorom predstaviteľka Sidry Teri Hatcher hrá hlavnú ženskú postavu Lois Lane. (mijec)
  • Každá epizoda seriálu začíná v originálním názvu "The... " a následuje název něčeho, co se v epizodě objeví. Takto to bylo dodržováno, protože Jerry Seinfeld nechtěl zatěžovat spisovatele tím, aby ještě vymýšleli vtipné názvy epizod. (MrPierc)

Související novinky

Zemřel herec Jerry Stiller

Zemřel herec Jerry Stiller

11.05.2020

Ve věku 92 let dnes ve Spojených státech zemřel komediální herec Jerry Stiller. Zprávu na svém twitterovém účtu zveřejnil jeho syn, hollywoodský herec a režisér Ben Stiller. Podle příspěvku zemřel… (více)

Reklama

Reklama