Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (40)

Proviněni láskou (2004) (seriál)

  • Soundtrack do seriálu byl „zapůčen“ z několika hollywoodských filmů. Nejčastěji se zde vyskytují instrumentální skladby z trilogie Matrix nebo snímku Dracula (1992). Dále zde byla použita hudba ze snímků Pearl Harbor (2001), Daredevil (2003), Mission: Impossible II (2000), Loď duchů (2002), Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000), Vřískot (1996), Výkupné (1996), Hannibal (2001), Gladiátor (2000), Mercury (1998), Leon (1994) a mnoha dalších. Hojně zde byly používány také skladby od metalové skupiny Linkin Park. Také se zde objevilo několik písní od španělského zpěváka Alexe Ubaga. Píseň ze znělky nazpívala Guadalupe Álvarez Luchia a její název je „Culpable“ – pochází z alba „Cinco Sueños“ z roku 2003, přičemž song je cover písně „Culpable“ od Vicentica. (fiLLthe3DD)

Červený drak (2002)

  • Všichni herci, kteří se objevujíi v Mlčení jehňátek (1991) i v Červeném drakovi, jsou v Drakovi podstatně starší, než v „dějově následujícím“ Mlčení, což může neinformovaného diváka vést k omylu, že sleduje pokračování Jehňátek, zatímco děj Jehňátkám předchází. Proto se pak divák diví, jak to, že má Dr. Lecter (Anthony Hopkins) obě ruce i přesto, že si tu levou ruku v závěru Hannibala (2001) usekl, nebo že na začátku filmu pracuje jako forenzní psychiatr pod svým pravým jménem navzdory tomu, že by měl být – logicky – ve "třetím díle" na útěku pod falešným jménem a jednoruký. Tyto skutečnosti ve spojení s nereálnými artefakty (PC, pistole, videokazety) pak mohou na diváka působit zmateně (v závěru Mlčení jehňátek se Dr. Lecter chystá sníst, nebo aspoň zabít, ředitele blázince, ve kterém byl držen a v Drakovi se tento ředitel objevuje živý a zdravý... navíc podstatně starší a hezky vypasený.) (pjotri)

Obřad (2011)

  • Kňaz Lucas, ktorého stvárnil Anthony Hopkins, je exorcistom v malej dedinke blízko Florencie. Vo Florencii istý čas prebýval aj Hannibal Lecter vo filme Hannibal (2001), a tak isto si Florenciu kreslil vo svojej cele vo filme Mlčanie jahniat (1991). (STRATEGYsro)

Scary Movie 2 (2001)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama