Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Legenda nezpochybnitelných kvalit, která by hravě mohla soupeřit s Rockym Balboou. Dějová linie není monotónní, což je velké plus. Krom toho, že je hlavní náplní filmu boj Graziana o titul mistra světa, se zde řeší jeho minulost, problémy s rodinou atd. Jak já tyhle typické Paulovy role zbožňuju, i když těžko říci, jestli zde Newman hraje kladnou či zápornou postavu... 85% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma príliš nezaujal, aj keď nepopieram filmové kvality tohoto snímku. Mladý kriminálnik, postrach ulice (v base či polepšovni boli na neho príliš mäkkí), sa znenazdajky mení v boxéra-slušňáka, ale minulosť ho dobieha v nemilom čase - v čase šťastia a slávy. Nič originálne, dôraz sa kladie skôr na životopisné etapy, aj keď Graziana nepoznám. Boxérske zápasy podliehajú dobe vzniku a na chudého Newmana v ringu som si zvykal o čosi dlhšie, než by to bolo vhodné. Páčili sa mi však niektoré iné momenty, najviac asi scény s otcom a občas sa vydaril aj nejaký ten humor. Vo filme sa mihne aj mladučký McQueen. Sorry, ale meno Rocky bude u mňa spojené s iným hercom. ()

Reklama

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o bojovém umění. Miluju filmy o boxu. To je jeden z dvou hlavních důvodů, kvůli kterým jsem se podíval na tento film. Druhý důvod je Paul Newman. Byl to PAN HEREC. Ve Frajeru Luke mi to dokázal asi nejvíce, a v tomto skvělém kousku to jen potvrdil. Jeho přidrzlý výraz se nikdy neokouká. Nemluvím o jeho dalších výtečných rolích, které si rád pustím ještě nejméně jednou či dvakrát. 95% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,920,000║ Pekne je vidieť kde si brali tvorcovia Stalloneho Rockyho inšpirácie alebo skôr odkiaľ slušne vykrádajú. Presnejšie výborní Paul Newman hrá Thomasa Rocco "Rockyho Graziano" Barbella, dobré že, podobnosť v mene ako vyšitá a vo stvárnení ani nehovoriac. Nevadí Newman bol na tú dobu viac než presvedčivým v poňatí boxera žijúcom na krivke vzostupu a pádu. Jeden z naj boxerských filmov. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel o jedné až dvou hvězdách. Nemám rád povrchní filmy, nevysvětlitelné vzestupy a senzační zmrtvýchvstání. Ale scéna s lampou a výraz ve tváři Pier Angeli. Není to povrchní film! Ale bude se líbit asi jen tomu, kdo zvládá sportovní filmy, i když narozdíl od Rockyho není o jen o boxu, ale hodně o životě boxera. A je asi lepší než Rocky, ačkoliv ještě nikdy jsem neviděl box, ve kterém by většina úderů nešla do krytu, ale na obličej... Takže nakonec lepší tři. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Paul Newman se na svou roli pečlivě připravoval. Setkával se se skutečným Rocky Grazianem a snažil se zachytit jeho charakteristické pohyby a osobnost. (Rocky62)

Reklama

Reklama