Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

thepeabody 

všechny recenze uživatele

Celková délka filmu mi nevadila tak jako samotný vrchol, odlet, soud. Nabízela se tam strašná spousta věcí, reakcí chování a motivací postav, ale tvůrci jako kdyby je právě proto odmítali, což mě neskutečně sralo, na druhou stranu to bylo poměrně vychytralé. Přesycený a zdlouhavý konec dal zabrat a vyloženě by mě zklamal, nebýt posledních pár scén. No, každopádně po dlouhé době (shame on me) jsem si užil ukázkové sci-fi, originální, realistické, co se týče chování postav, nedebilní a v rámci možností nepředvídatelné a neklišoidní. Celkem mě samotného zaráží, že jsem na film narazil teď, náhodou zhruba měsíc po zhlédnutí Příchozích. Jako vždy, z dobrých filmů se těží i po 20 letech. A ježiš, jak šťastný jsem, že poslední dvě sci-fi, co vidím, jsou inteligentní a herci v nich opravdu hrajou, nejen dobře vypadají! ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Made in Hollywood, další slabý kýč (pouze kýč), který chce míchat touhu po poznání s emočním náboženským blouzněním + do toho romantická láska. Problém je, že těch myšlenek je natolik málo, že nám tu nakonec zbude rozkochání se nad láskou a vírou. A paradox- celé poznání a problém světa je rázem vyřešen knězovou sebejistou- spočinutí ve víře. Ještěže je tu Solaris a 2001 Vesmírná oddyssea- pro které problémy světa pokračují a nekončí v sentimentu víry ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení,že je to můj nejoblíbenější sci-fi film.Lehkost,nenásilnost a uvěřitelnost příběhu,mě dostaly hned v prvních minutách.Čistota duše malé i velké Elli,dychtivost a víra v dobro a hláška .....,,a kdyby ne,bylo by to plýtvání místem" mají v mém srdci už navždy své místo. ***** ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Vláčné, chytré, věrohodné. Nicméně až tak mě to o svých kvalitách nepřesvědčilo, bezpochyby je zajímavý koncept, ale... Něco tomu chybělo, možná velkou roli sehrála i mně nesympatická Jodie Foster. Určitě by se mi líbila i verze, kde by k setkání nakonec nedošlo a skončilo to ještě o něco reálněji. Na rok 97 ale určitě kvalitní film. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené sci-fi s Jodie Foster, která v tomto filmu odvádí jeden z nejlepších výkonů, Matthew zdárně asistuje, příběh je velmi zdařilý a i vcelku uvěřitelný. Jasných 5*. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tou největší předností Kontaktu je každopádně námět, ten je fakt luxusní. Jodie je tu taky tou nejlepší volbou a i když tím pro mě výčet superlativ končí a film mezi moje nej žánrový favority určitě nepatří, při televizních reprízách se na něj podívám vždycky rád. 80%. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tenhle snímek ve mě nikdy nevyvolával touhu se na něj podívat. Na film mě "donutily" se podívat dvě věci. Herecké obsazení a Zemeckis. Zemeckisovo filmy mám většinou rád. Až na vyjímky. Dál mám moc rád McConaugheyho. Což musím říct, že pro mě bylo překvapení, protože tady mi jeho role nesedla. A teď nevím, jestli tím, co představovala, nebo hereckým výkonem. Zato Fichtner mě velmi překvapil a hrál věrohodně. Foster hrála klasiku s jejími, velmi často, ubrečenými výrazy. Zřejmě záměr. Film je skvěle zpracovaný. Scénář je výborný (až na seznámí hlavních rolích, to mi přijde debilní). Hudba je také velmi dobře a nenásilně zvládnutá. Takovéhle sci-fi se mi velmi líbí. Vzduchem nelítají litry krve, země není pod palbou a není potřeba utratit 2x rozpočet filmu za maskéry a vizuální efekty. Musím říct, že jsem si při některých scénách vzpomněl na Interstellar. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Skvělé Sci-Fi o prvním kontaktu s mimozemskou civilizací a samozřejmě o následcích - což by se dalo nazvat globální katastrofou. Zemeckis v tom nehledal žádnou vědu (Vesmírná odysea) ani žádnou psychologii (Příchozí) a tím se dle nás posunuje před oba zmíněné snímky. Celé to dokresluje napjatá a taková "Sci-Fi" atmosféra, skvělá režie, nádherná hudba a především výborný výkon Jodie Foster, ale Matthew taky nebyl špatný :) Navíc již výše zmíněný film "Arrival" dle nás nemá poselství, tento film má spoustu poselství, ale to si každý divák musí najít sám, něco jako Ellie hledala den co den nějaký signál v nekonečném vesmíru... 80% ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Skvělý, inteligentní sci-fi film. Jodie Foster podává životní výkon. Zbytečná přeslazená romantická linie s odporným McConaugheyem mi tam však silně vadila, proto nedávám 5 hvězd. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh kde je na jedné straně lidská touha a nekonečná zvědavost a proti ní náboženská slepota, kde jsou fakta vykládana jak se komu hodí. Jako fanoušek vědy doufám, že ten zkurvysyn Drumlin se smaží v pekle, protože většího slizouna člověk by těžko pohledal. Byl skvělou protiváhou super sympatické Jodie Foster. Vypadá přesvědčivě jako vědkyně a má charisma na rozdávání. Jsem přesvědčen, že bych se asi na místě McConaugheyho zachoval stejně. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Veda ci nabozenstvo, mimozemstania ci boh. Podla mna oboje, tak ako boh mohol stvorit nas, mohol stvorit aj mimozemstanov. Jodie hrala silnu zensku hrdinku este pred tym ako bol feminizmus v mode. Krasna scena cestovania cervou dierou na mimozemsku planetu. ()

Johny_MH 

všechny recenze uživatele

Ve své době propadák. Má něco z 2001. Méně náročné diváky může nudit. Poslední Zemeckisův film za pět hvězdiček. ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Napínavá sci-fi s vymazleným scénářem. Pro fanoušky projektu SETI povinnost, ostatně autorem předlohy byl velký popularizátor "vesmíru" Carl Sagan. K tomu spousta skvělých herců a ten "jejich" signál..., ještě dlouho po skončení filmu Vám bude znít v uších. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Dobře vymyšlený příběh s výbornou Jodie Foster. Výborný konec, dobrý silný děj, otevřený konec a prostor pro spoustu úvah. Pěkné scifi. ()

Lierre 

všechny recenze uživatele

153 minut uteklo kvapně... Film nemá prakticky hluchá místa a s oblibou musím říci, že splňuje kategorie hned několika žánrů. Odkrývá některé postupy amerických tajných složek a vlády, jimž musí Jodie Foster čelit coby žena a coby vědkyně, bádající v oblasti "Akt X". Kontakt s mimozemskou civilizací proběhne zcela jinak, než jak by si většina asi na začátku představovala - další plus k hodnocení. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film oscarovou záležitosťou! Hoci je dlhý, nie je dlhý. A Jodie Foster čo by moja obľúbená herečka je dokonalá. Tak, ako sme na to zvykutí. PS: vesmírne "echoes" nemajú chybu. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komorní, sci-fi drama. Zajímavá myšlenka, příjemné zpracování, klid na každém kroku. Tohle není jen rodinný film, tohle je kvalitní kousek, který je prostě klidný. ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama