Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (351)

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese ve stejném vtipném duchu, plném humorných situací a dialogů, avšak je oproti minulému dílu více temnější, což mu rozhodně prospívá. Po delší době shlédnuto a bavil jsem se výborně! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil víc než u jedničky! Doteď si na film vzpomenu kdykoliv, když někdo řekne: "Pozdě, ale přece..." ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

A prý že Titanic nikdy do New Yorku nepřiplul. V tomto filmu máte důkaz, že dorazil. Pozdě ale přece. To je jen jeden z geniálních vtípků. Návrat oblíbených hrdinů se podařil na výbornou. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

i ked je to v podstate kopirka prveho dielu, tak dvojku krotitelov tiez zboznujem (i ked hlavny dovod bude fakt ze je to prvy film co si pamatam ze som videl v kine). skvele hlasky a mix komedie s hororom ktory nenudi... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý svůj původní komentář k tomuto filmu jsem přepsal poté, co jsem zhlédnul jedničku a v krátkém sledu i dvojku a oživil si paměť. V mém původním komentáři jsem psal, že je tento film lepší, než jednička. To sice není, ale není na tom tak hrozně. Není to špatný film, jen ze začátku trochu pokulhává a v některých chvílích jedničku kopíruje. Ale zase k příjemnému hereckému obsazení přibyl Peter MacNicol. Vigo byl chvílemi děsivý, sliz byl slizký a Bill Murray zase sypal suché hlášky na všechny strany. Je to dost podceňované pokračování, není to zas tak špatné a minimálně hodnocení okolo 75% by si tento film zasloužil. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dodívala... Ten film mě nezklamal, potěšil, nenadchnul. Sigourney je moc fajn herečka a dobře se na ni kouká. Ostatní byli taky fajn. A nevím, čím to je, ale dvojka se mi líbila trochu více než jednička. Tyhle komedie patří k tomu lepšímu, líbí se mi to, pobaví to a hlavně, ty filmy nenudí a příjemně utíkají! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"If there's something strange...In your neighborhood...Who you gonna call? Ghostbusters!" Jeden z mála případů, kdy druhý díl předčil ten první, a to hlavně díky krásně šílenému Peteru MacNicolovi. Skoro 4*. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Povedená dvojka, která zaujme hlavně známou a pěknou hlavní písní. Kvalitnější zábava než v jedničce. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma už tak ako jednička neoslovila. Možno to bude asi tým, že som očakával pocity aké som mal pri sledovaní v detstve, lenže čas sa nedá vrátiť... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel musí mrzieť aj samotného režiséra. Už len kvôli faktu, že jednotka je kult, ktorý bude ešte dlho v kinematografii robiť dobré meno no pokračovanie už robí len prievan. Škoda, nápad skvelý no nedotiahnutý až k záveru. 65% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím v 33 letech po nedávné repríze) Dvojka je překvapivě víc řemeslně promáklá než jednička, jako by se snad Reitman víc snažil, ubylo trapných scén a nápady na efektní sekvence jsou drzé - použít Sochu svobody jen na rozbití střechy muzea a pak jí nechat válet v ulicích, to je prostě anarchie. Na dvojce mě opravdu děsilo obsazení Petera MacNicola, opravdu příšerný úchyl - a jsem opravdu rád, že Kaplický nezprznil Letnou svým hnusným kopcem slizu, protože moc dobře vidíme, jak to ve filmu dopadlo s Guggenheimovým muzeem (zdravím Michala :). Pořád dobrá zábava. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Ze vzpomínek zkusím sepsat komentáře k této kultovní komedii a jeho pokračování. Velký podíl na mém hodnocení je fakt, že jsem ho viděl ještě někdy kolem revoluce v letním bijáku, kde to byla ta správná podívaná. Je to originální komedie a trošku parodie, kde ke komerčnímu úspěchu pomohli známí herci, na tu dobru dobré efekty i známá písnička. Dvojka nebyla špatná, ale původní kouzlo nového už v ní chybí. Přesto i ta je zábavná a stojí za to, narozdíl od mnohých pokračování, které jen parazitují na slávě jedničky. Nevím jak bych soudil v dnešní době, tak zůstane jen u nostalgických známek a třeba někdy upravím po repríze. Feministický remake z loňského roku mě vůbec neláká. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že jednička je jednička a dvojka je z 50ti procent vyždímaná z jedničky. Bohužel tak okatě... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že od prvního dílu došlo k fatálnímu poklesu kvality, jde spíše jen o to, že se vytratilo kouzlo neokoukanosti a originality. Ne snad, že by druhý díl vykrádal svého předchůdce, ale jde spíše o to, že nedošlo na žádné velké novinky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hravé, milé, vtipné a jak se na správný duchařský film sluší, nechybí napětí a lekačky. Hlavní padouch se na dobu svého vzniku nebývale povedl a vůbec jsou triky hezké. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Aha, takže další z filmů, který tu vůbec nemám ohodnocený? Ach jo... Každopádně si na to pořád pamatuji jako na celkem dobrý zážitek, i když jsem to stejně jako jedničku viděl tak 6 let zpátky. Co bych na to řekl dneska sice netuším, ale nemám problém sem znovu přidat své tehdejší hodnocení, když si aspoň dojmy z toho filmu pořád nějak pamatuji. Slabé 4* ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters II. Oveľa lepšie ako prvá časť!!! Hneď od úvodnej scénky s kočiarom ma to vtiahlo do deja. Celý film má taký cool feeling 80's😉, je to taká pohodová a feel-good komédia, ktorá je tu navyše aj romantická. Moja najobľúbenejšia postava je to malé baby :-) a bavili ma aj Bill Murray a Sigourney Weaver a vlastne celý team Ghostbusters. Z duchov boli zaujímaví len tí z Titanicu. A ku koncu to už bolo príliš crazy, ružový sliz "Slime Time" a chodiaca Socha slobody a ten monster z obrazu, to tam ani nemuselo byť :-) mne by stačil aj ten zelený, neviem ako sa volá. Škoda, že pokračovania už nerežíroval Ivan Reitman. Sometimes shit happens! 70%. ()

Reklama

Reklama