Reklama

Reklama

Dvojka na zabití

(seriál)
  • Slovensko Dvojka na zabitie
Česko, 2021, 7 h 43 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Libor Kodad

Scénář:

Tomáš Chvála

Kamera:

Jakub Ševčík

Hudba:

Norbi Kovács

Hrají:

Jakub Prachař, Sara Sandeva, Miroslav Vladyka, Filip Kaňkovský, Norbert Lichý, Milan Šteindler, Petr Vaněk, Taťjana Medvecká, Erika Stárková, Bohumil Klepl (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dvojka na zabití je komediální krimiseriál, který se ponese v duchu rčení, že protiklady se přitahují. Rozervaný, depresivní a ironický detektiv Martin Rykl (Jakub Prachař) a slušná, ambiciózní a organizovaná vyšetřovatelka Karolína Světlá (Sara Sandeva) spolu začnou pracovat na policejním oddělení. A ze začátku to vypadá, že tahle dvojice to spolu dlouho nevydrží... Rykl je šťastný a spokojený chlap, až do okamžiku, kdy při cestě domů přepadnou jeho manželku a ubodají ji k smrti. Pachatel nebyl nikdy dopaden a Martin po něm do dnešního dne nepřestal pátrat. Začal dokonce kašlat i na pracovní povinnosti. A do toho na policejní oddělení přichází nová posila – Karolína. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (9)

Dvojka na zabití (2021) 

Ze začátku to vypadalo na šílenost a originální seriál, asi od půlky se to změnilo v romantiku s trochou krimi. Ale mě to nevadí. Oba hlavní hrdinové jsou příjemní, kupa vedlejších postav jakbysmet. Všechny díly jsem si užíval s úsměvem na rtech a to už něco znamená. Ano, na podzimní podvečery jako stvořené. PS: castingu děkuji za obsazení Zdeňka Trčálka, herce Slováckého divadla z Uherského Hradiště ()

Paní Columbová (2021) (E01) 

Mile překvapila totální ujetost hlavního hrdiny, Prachař fakt dobrý. Co vytočilo, byl slovník postavy Mirka Vladyky, skutečně nepotřebuji v hlavním vysílacím čase slyšet slovo kur..., a to ještě 2x. Jinak z průměru to nevytáhne ani originální spojení chlastometra detektiva s upjatou policajtskou dceruškou. No uvidíme, co bude dál. ()

Vražda na talíři (2021) (E02) 

Druhý díl přináší malinko vážnější notu prošpikovanou mnoha a mnoha vtípky, podařenými dialogy i slušným dějovým zvratem. Díl se taky slušně naváží do dalšího primáckého krimi seriálu Polda. Zábavné. ()

Smrt v trojúhelníku (2021) (E03) 

V rámci seriálu určitě lepší průměr, Prachař tady ke konci pořádně perlí, vrah je zřejmě pro většinu očekávaný, ostatní postavy včetně vracející se matky naší mladé policistky nezajímavé. Ale jo, ušlo to. ()

Špatné patro (2021) (E04) 

Pohodový a úsměvný díl, ve kterém už se začínají oba hrdinové špičkovat. Ano, sice chlastometr nám přestal chlastat a slušně vychovaná mladice nám začíná mluvit sprostě, ale pořád je tu vedle řešení případu vraždy chlapa ve výtahu dostatek místa na humor. Seriál se začíná slušně rozjíždět, tak uvidíme, jak to  bude dál. Tentokrát velká spokojenost. ()

Vražda z druhé ruky (2021) (E05) 

Zastihl jsem se už v pátek, že se na sobotu těším hlavně kvůli novému dílu tohoto seriálu. Tak to je bomba, to se mi už dlouho nestalo. A další díl nezklamal - vůbec mi nevadí, že Prachař nechlastá a Sandeva nenadává, naopak začíná to mezi nimi jiskřit, což dává vztahu novou šťávu. A případ? Taková klasika, nic extra, ale na sobotní večer to rozhodně stačí. Další díl, který potěšil. ()

Srdce na nesprávném místě (2021) (E06) 

Je pravda, že po stránce kriminalistické je tento díl ale absolutně o ničem, pátrá se po chlapíkovi, který rozbil bývalému Martinovu tchánovi hlavu. Pátrání nepátrání ale vede k daleko většímu zločinu. Hlavní tíha dílu však spočívá na budování vztahu mezi hlavními hrdiny, což sleduji s potutelným úsměvem, a z toho mám velkou radost. Ano, líbí se mi to. ()

Tři mušketýři (2021) (E07) 

Tentokrát osobní linky jsou malinko do pozadí, prostor dostává starý případ, ve kterém byl odsouzen zřejmě nevinný člověk. A všechno dění kolem má spojení s vraždou Martinovy manželky. Díl, který vyvrcholení dostane až v dalším díle. ()

d´Artagnan (2021) (E08) 

Rozhodně důstojné rozloučení se seriálem (možná jen první sérií???). Krimi příběh je fajn, otevřené dějové linky uzavřeny včetně hlavních hrdinů, zároveň je tu prostor pro pokračování. Pohodka, kterou jsem na začátku seriálu nečekal. ()

Reklama

Reklama