Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Looka 

všechny recenze uživatele

Už jsem myslel že tohle nikdy nenapíšu, ale jedná se o zcela nečekaně přijemnou a vtipnou komedii s Eddie Murphym a Martinem Lawrencem. Žádný fekální humor ale místy až dojemný příběh dvou ztracenců, kterým budete opravdu fandit až do konce. Scény z amerického vězení 30. let jsou srandovní a přitom mrazivé. ()

mistr97 

všechny recenze uživatele

Doživotí se mezi mé oblíbené filmy nezařadí. Představitelé hlavní dvojice mi sice jsou sympatičtí a jednoduchý děj by mi v komedii také naprosto stačil, ale s humorem to bylo horší. Murphy a Lawrence neukázali vše ze svého komediálního umu, a proto jsem se příliš nebavil. Je to takové velmi odlehčené drama, což je zvláštní kombinace. 50 % ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na poli komedie to fuguje dobre bohuzel vsak tema neni zvoleno uplne nejstastneji. Dramaticka cast si totiz az moc vypujcuje z Vykoupení z věznice Shawshank, ne ze by to bylo uplne spatne ale dokupy to proste nefunguje. Samotne tema a celkov pozadi i pres znacny optimizmus je natolik smutny, ze clovek u zaverecnych titulku ma opravdu rozpacite pocity. Jednim faktem ale zustava, ze duo Eddie Murphy a Martin Lawrence funguje skvele a ackoli jsou oba herci spise komedialni tak obe role zvladaji pomerne dobre. Zvlaste tedy Murphy u ktereho jsem v posledni dobe na rozpacich o jeho vykonech. Davam sice tri ale i tak jde o pekny film, ktery svou rozpacitosti ale ujizdi nekam do prumeru. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama