Reklama

Reklama

S mladou hospodyňkou Nancy Agletovou (Linda Blairová) se dějí podivné věci. Lékaři si nevědí rady, a tak se mladý kněz obrátí na zkušeného exorcistu v penzi - Otce Jedidiaha Mayiiu (Leslie Nielsen) - a podaří se mu ho přemluvit, aby uspořádal poslední velkou náboženskou show a vyřídil si s ďáblem účty jednou provždy - svým typickým způsobem! (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (72)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl poprvé asi ve 13 letech a bylo to fajn sice si pamatuju jak jsem se nudil, ale taky jsem se občas bavil. V dnešní době můžu říct že ten film je strašnej. Je sice fajn že tu je můj oblíbenej Nielsen a i Blair, ale bohužel film je dost často prostě stupidní a nevtipný. Je tu sice pár humornejch scén jako třeba scéna s televizí a otočení hlavy, ale celkově je film spíše snůška pokusů o humor. A ten nezabírá. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

V úctě k Leslie Nielsenovi přidávám hvězdičku, protože on je pro mě král! Jeho Bláznivý střely nebo Utopenec na útěku jsou nezapomenutelný. Ani bych nespočítal, kolikrát jsem se u nich válel v křečích. Bláznivý exorcista byl slabší. Film 40% ale díky Lesliemu přidavám na 55%. A navíc byl v tomto filmu příšerný dabing! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Leslieho Nielsena si vždy budem pamätať ako skvelého komika, ktorý zahviezdil v mnohých filmových paródiach. V oblasti tohto komediálneho subžánru sa stal legendou. V roku 1990 sa predstavil vo filme režiséra Boba Logana ako "Bláznivý exorcista". Tento krát ma však moc nepobavil. Som silne konzervatívny, seriózny fanúšik filmovej horrorovej tvorby a preto ma takéto kŕčovité paródie na tento môj obľúbený žáner dokážu skôr uraziť a znechutiť ako pobaviť. * ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas takhle jednou rozhodl okořenit deštivý večer nějakou tou hororovou komedií/parodií místo toho, abych šel popíjet do baru. Mou pozornost upoutal tento kousek a především jméno Leslie Nielsen. Tohoto převážně komediálního herce mám docela rád, přestože jsem z některými filmy, ve kterých se objevil, měl v minulosti trochu problém (především pak s jejich až příliš trapným obsahem). Ještě dnes mám v živé paměti Drákuloviny a následné vesměs negativní reakce na mou recenzi, kdy jsem film ohodnotil jako podprůměrnou podívanou a za svým názorem si dodnes stojím. Podobný dojem mám však i z tohoto filmu, který mi nejenomže nepřišel moc humorný, ale spíše hodně trapný. Bláznivý exorcista si vzal (okrajově) na paškál starého Vymítače ďábla a to nejen obsazením herečky Lindy Blair, která si mimochodem zahrála v The Exorcist (1973) hlavní roli a k ní se znovu vrátila v této parodii (akorát se její postava jmenovala jinak), ale i nezapomenutelnou scénu s otáčející se hlavou a zvracením. To jsou však tak jediná pozitiva, které jsem v této trapné podívané našel. Pokud tedy nepočítám návštěvu posilovny, kdy oba duchovní okusí nejednou pevnost své vůle. Nevím proč, ale jinak na mě většina děje působila jako snůška zmaru a tvůrčí tuposti. 30% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když se snažíte parodovat za každou cenu, za chvilku si neuvědomíte, že parodujete vlastní debilitu. Co je na tomhle pravdy? Koukněte na tenhle film a zjistíte to. Já mam parodie rád, zbožňuju agresivní humor, ale tady si na něj člověk musí počíhat. Číháte deset minut, ksichtík vám ohodí kýbl zvratků, čekáte dalších deset minut a před očima máte růžovýho pudla s nechutně přiblblým jménem FU FU. Nielsen tady dost vsází na svůj obličej, který leckdy i průměrnou hovadinu dokázal díky pověsti Bláznivých střel udržet nad absolutním dnem. Samotné vymítání, jenžto vypadá jako bitva transvestitů a neobejde se bez hlášek typu „ty svině,“ je asi tou nejzábavnější pasáží na celém tom spektáklu. A Linda Blair? Nevím co pila, nebo spíš kolik toho pila, když se do toho nechala ukecat, ale marná sláva, tohle jí nesedí. I když děsivou Regan vyměnila za celkem roztomilý ksichtík a hutnou sentenci zvratků za nějakej barevnej koktejl, je to děsná, pekelně děsná slabota. Dávám 2 hvězdičky za první dojem, s dalšími shlédnutími zábavnost klesá a klesá a klesá a... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama