Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první díl se mi nezdál, přišel mi křečovitý a herci se mi zdáli nemožní. Ale potom... asi jsem si zvykla, každopádně s každým dalším shlédnutím se mi to líbí čím dál víc. Plus ta hudba... už úvodní písnička je neuvěřitelně chytlavá. A všechny hlavní postavy - ženami posedlý Mike, násilnický punkrocker Vyvyan, lidový básník Rick, utlačovaný smradlavý hipík Neil (hierarchicky sestupně seřazeni), jejich domovník se svou početnou rodinou i Vyvův sarkastický křeček jsou mi moc sympatičtí. Oh, wow! That´s heavy! ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je rozhodně něco jiného. Líbí se mi výraz Radka99 punkový sitcom a zcela s ním souhlasím. Jde o sled několika scén, který drží tenké pouto nedůležitého příběhu čtveřice mladíků z počátku osmdesátých let v Londýně. bohužel, poměrně dost skečů je křečovitých a nemohou potom vyznít ve své absurdní humorně britské kráse. Dostal jsem se k tomuto seriálu z odkazu z Hale and Pace, které zbožňuju , a kteří si zde také střihli pár štěků. Ovšem na tyto dva pány to ani zdaleka nemá. A i když hodnotím třemi*, doporučuji shlédnout už kvůli tomu, že "takovýhle" seriály už se netočej. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Nekonveční britcom BBC o absurdním soužití čtveřice vysokoškolských studentů. Směsice názorů dělnické třídy, tradičního anglického humoru, alternativní komedie, anarchismu, grotesky, surrealismu a nelogičnosti vytváří celek, který snad ani nejde popsat slovy. Zajímavou specialitou seriálu je také účast některé z undergroundových kapel v každém z jednotlivých dílů (např. Dexys Midnight Runners nebo Madness) . ()

Mike_BossO 

všechny recenze uživatele

Podarený seriál. Aj keď trocha uletený (nie tak moc ako Č. trpaslík :D) no v porovnaní s dnešnými seriálmi je to príjemný oddych pozerať. Je veľmi trefné ako štyri hlavné postavy vypovedajú o rôznych ľudských povahách agresívny buran Vyvyen, hyperaktívny blázon Rick, flegmatický Neal, a navonok elegantný a inteligentný Mike. Myslím, že k akejsi neskazenosti a jedinečnosti prispel aj fakt, že seriálu sa natočili iba 12 dielov. ()

kikikrikri odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se dívala na televizi a přišla na tohle, vypadalo to jako cool šílenost a čekala jsem něco na způsob červeného trpaslíka (kterého mam hodně ráda). Po čtvrt hodině jsem měla čelist až u pupku. Myslela jsem si, to si snad dělaj srandu, to jako má bejt vtipný?!? Párkrát se mi ještě stalo, že jsem na tenhle seriál omylem zabloudila a tak jsem si řekla, podívám se, jak se to má na ČSFD. Ta čelist mi spadla snad ještě níž! 81%? Jak to hodnocení, tak ten seriál asi nechápu, ale jedno to má společný, nelíbí se mi. Total s*it! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Madness se skladbou „House of fun“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Damned se svou skladbou „Nasty“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama