Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Hokejoví srdcaři si zaručeně přijdou na své, leč naivita a typické americké klišé z tohoto filmu stříká snad na všechny světový strany. Russell jako šerif-útočník, Grimes jako nejlepší střelec (a to doslova), tvrďák Durand nebo předčasně ejakulující Northcott, ti a všichni ostatní jsou sice sakra sympaťáci, ale když se nad tím člověk opravdu zamyslí, zjistí, že to prostě nestačí. Ani závěrečný zápas nebyl po technické stránce nikterak precizně přednesen. I když jedna věc se filmařům nechat musí, výsledek zápasu mě malinko překvapil. Slabší 4* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tedy jak kanadští tvůrci do této tuctové jednohubky mohli ukecat tak výstavní obsazení je jediným překvapivým aspektem celého snímku. Outsideři z malého městečka, kteří si žijí své šťastné životy a jejich zápas proti profesionálům. Znáte, že? Tak Mystery vám to nabídne v hokejovém balení. Není to zlé, je to nepochopitelně dlouhé a vše je zde přesně jak očekáváte. Alespoň, že zápas samotný, byť plný sportovních klišé, je dobře natočen a vlastně i napínavý. A nebojte však on nakonec někdo ve zpomaleném záběru to své svalstvo naplne a vsítí rozhodující branku. Zvolejte WOW! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hraju hokej a smilním, protože to jsou dvě nejzábavnější věci v zimě." Mám rád sportovní duely, v nichž se trpaslík utká s obrem. Z počátku jsem doufal, že se skutečně zápas uskuteční na velkém rybníku, hrbolatém ledě, bez mantinelů, při teplotě -60°C a hrát se bude 4 na 4. V tu chvíli by zápas mohl být alespoň trochu reálný a pro diváka zajímavý. Jenže vše je jinak a Mystery nesmyslně hraje s Rangers vyrovnaný zápas na předpisovém kluzišti. Dalším zklamáním bylo, že mi jména hráčů NY Rangers nic neříkala. Gretzky, Graves, Leetch, Nedvěd, Kovaljov nebo Samuelsson patrně umrzli cestou a nemohli nastoupit. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád filmy se sportovní tématikou, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě a tenhle rozhodně nebyl vyjímkou. Z počátku to sice vypadalo celkem nadějně, Aljaška je sama o sobě naprosto kouzelné místo a i partička tamních hokejových nadšenců byla ještě celkem v normě. Ovšem všechny další věci již byly totálně přitažené za vlasy a každý kdo o hokeji něco ví, tak musí realisticky konstatovat, že měření sil obou mužstev (pokud by k něčemu podobnému vůbec kdy došlo) by pro domácí nemohlo skončit jinak než pořádným debaklem. Takže zase jen další neskutečně naivní pohádka, ale pro koho vlastně... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)
  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)

Reklama

Reklama