Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zo štyroch adaptácií, ktoré som mal možnosť zhliadnuť, je práve táto najlepšia a vďaka Chamberlainovi aj najpamätnejšia. A hoci bol Dumas Francúz, je paradoxné a pre Francúzov iste skľučujúce, že najlepšie sa ho podarilo stvárniť na britskom striebornom plátne. A Chamberlain je zasa najlepším Monte Christom, aj keď aj Marais bol dobrý. Príbeh má solídne tempo, dejový spád a vďaka príjemnej stopáži sa viac než statočne vyhýba ukecanejším a nudnejším pasážam. Je síce pravda, že prvú polovicu (vo väzení a na úteku) som si užíval viac ako tú druhú, ale je to tak v každej adaptácii. O herecké výkony sa stará skvostné svetové obsadenie (zamaskovaného Howarda bolo relatívne ťažko spoznať), na ktoré sa dá spoľahnúť. Na to, že ide "iba" o televízne spracovanie, pôsobivé. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Videl som aj inu, da sa povedat ze aj kvalitnejsiu adaptaciu Grofa Monte Christa, no tento pribeh je vzdy velmi zaujimavy, aj ked ho pozerate viac raz. Zialbohu v ziadnom pripade nemozem vyzdvihnut hercov, okrem Chamberlaina, ktory boli jednoducho neprijatelny, dalsiu kritiku znesiem na niektore rekvizity ktore boli skutocne vadne, aj kamera bola obcas hodna na smetisko, ale co uz, aj vzhladom na rok vyroby davam 4 hviezdy. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to těžké, velmi těžké, ztvárnit hraběte Monte Christo po megahvězdě 40-50 let Jeanu MARAISOVI. To by se herec mohl roztrhat, ale takového charisma, jakým byl obdařen J.Marais, těžko může dostihnout natož předstihnout ! Přesto bych tomuto filmu dala 4 *, protože režisér nekopíroval, udělal to trochu jinak, ikdyž otázkou zůstává, zda šťastně. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a bez debat nejpodařenější zpracování Monte Crista, na které zdaleka nemá ani "roztahanější" a nudnější varianta s jinak skvělým hercem Jeanem Marais. Richard Chamberlain měl narozdíl od něj to štěstí, že měl možnost hrát v mnohem lépe provedeném scénáři, který ani na okamžik nenudí, kde nejsou zbytečně dlouhé dialogy a kde se stále něco děje. Chválím autory za věrohodný popis pobytu ve vězení, za "vodní" scénu, kdy se Dantes musí dostat z pytle a také za to, že hlavního herce vhodně upravili z Edmonda Dantese na hraběte Monte Crista, což se v případě varianty se Jeanem Marais nestalo. Přesně takto má vypadat příběh Monte Crista ! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama