Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Slovo fekální (nechybí ani sodomie a pedofilie) zdaleka nevyjadřuje styl humoru rapera Ali G. A děj? Aby nezavřeli středisko pro děti, kde Ali G „vyučuje“, stane se hvězdou konzervativní politické strany, která potřebuje vyhrát volby, a díky konopí spasí celý svět. Aliho písničky nemají CZ titulky. DVD: Bonusy – audio komentář, vystřižené scény (22 minut), videodiář z natáčení (11 minut), do slušné řeči přeložené Aliho kecy, fotogalerie, trailer a dva teasery.  Film 0/4, Bonusy 4/4, Zvuk 3/4, Obraz 4/4 ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Životní příběh respektovaného rapera měl našlápnuto k příčkám nejvyšším, ale Aliho geniální hlášky se rozpouštějí v záplavě stupidit. Ali G zde, bohužel, není vykreslen jako úplný kretén, takže tolik nevynikne jeho zesměšňování "hudebně ukecaných drsňáků", kteří však nepotřebují parodovat, neboť jsou jednoduše směšní svým vystupováním. Chápu, že někdo je z filmu totálně nadšen a rozumím i upřímnému znechucení. Pro mne zůstal snímek někde na půli cesty k mému srdci. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Začínám rozumět srovnávání Sachy Barona Cohena s Peterem Sellersem. Tak jako je Borat vlastně buranskou reinkarnací Sellersova Hrundiho z Večírku, hip-hoper Ali G má leccos společného s inspektorem Clouseauem. Není to tak absurdní přirovnání, jak vypadá, oba charaktery jsou založeny na stejných komediálních principech. Clouseau byl v osobním životě outsider, což si kompenzoval v profesi - zakládal si na imagi neomylného mozku ze Sureté a pečlivě si budoval vlastní kult hvězdy. Ali G maskuje své loserství bohorovnou pózou hip-hopu. Clouseau zas a znovu padal z výšin odvážných dedukcí na ústa díky něčemu zásadnímu, co přehlédl. Sebevědomý projev Aliho G vždy umlčí nějaká trapná mezera ve všeobecném vzdělání (jako třeba posloupnost písmen v abecedě). Dokonce by se dala najít souvislost mezi Clouseauovým frankoanglickým názvoslovím a Aliho hip-hopovou hatmatilkou. ;-) V každém případě je mi na Mr. Cohenovi sympatické, že i když jsou jeho komedie velmi odvázané (a sprosté), nedají se přiřadit po bok filmů Roba Schneidera, Adama Sandlera a jim podobných. Narozdíl od nich Baron nehraje pitvořícího se zhulence. Po vzoru starých mistrů (jako byl třeba právě Sellers) hraje toho idiota s vážnou tváří a o to třeskutěji jeho gagy působí. Rob Schneider nemůže ztratit důstojnost, protože žádnou nemá. Ali G si na ní - tak jako Clouseau - zakládá a proto jsou jeho trapasy (většinou) vtipné. Ale je škoda, že se film vydal cestou kompletně inscenované komedie. Ali G byl původně tak jako Borat mystifikačním médiem. Hosté jeho televizní talk-show věřili, že je reálným idolem puberťáků a že prostřednictvím jeho pořadu jim nalijí do hlav něco chytrého. Blbost moderátora se pak ukázala být neočekávanou překážkou. Radši než film bych proto viděl předlohu, kde se Ali G například zcela vážně ptá katolického kněze, jestli není zvláštní náhoda, že se Ježíš Kristus narodil zrovna o Vánocích... :-D 70% ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

No slátanina všech nesmyslů, které asi Cohena napadli když zrovna měl hodinovku na záchodě. Podle doporučení jsem se těšil na spousta zábavy a kdoví čeho všeho, no ale mě připadaly vtipný tak tři scény, zatímco zbytek (i když nejsem žádný suchar) mi ani trochu nezvedly ústní koutky. Aliho jsem viděl až po Boratovi a Brunovi a můžu naprosto z jistotou říct, že tohle se nepovedlo. Samozřejmě je tady jeden fakt, a že toto je celkově natáčený s herci, zatímco Borat a Bruno jsou jak skryté kamery tak normální nic netušící smrtelníci - to právě dodává podobným filmům správnou dávku komedie. Tady tomu tak není, jednoduše už to nechci nikdy vidět, hodina je v čudu, a já z toho nemám nic. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tým, že hodnotím tento praštený úlet tak, ako ho hodnotím, strácajú všetky filmy svoju dôstojnosť, no akosi nemôžem urobiť inak. Totálne uletený scenár, tak trápne a úchylné vtipy, až sú dobré, Sacha je ten najdebilnejší herec akého som videl, ak si vôbec označenie herec zaslúži, no napriek tomu to bolo neskutočne cool a všetky debilnosti a nechutnosti v jeho podaní mi nevadili, ale bavili ma. 75% & RE5TECP! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Když Ali (Sacha Baron Cohen) protestuje připoutaný k plotu kvůli zavření školy, jeden z reportérů pustí maso do krabičky ve dvou záběrech. (Pepy)
  • Na summitu OSN, na kterém řeší Ali G (Sacha Baron Cohen) a ministerský předseda (Michael Gambon) konflikt v Africe, můžeme vidět mluvit prezidenta USA, vedle nějž sedí zástupce České republiky. V roce 2002 Česká republika předsedala 57. valnému shromáždění OSN. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama