Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele MartinezZ k tomuto seriálu (2)

Richard II (2012) (S01E01) 

Herecký koncert, ačkoliv Shakespearovským rýmům a ukecanosti asi nikdy nepřijdu úplně na chuť. Viděna verze s českými titulky a ačkoliv mi jejich překlad ne vždy odpovídal tomu, co jsem slyšel, jsem za ně rád, protože tohle bych bych jejich pomoci nedal. Docela se těším na Henry IV (2012), musím uznat že poměrně nečekaně. ~~~ After many words that was spoken, after many words that I can still hear, I must, now and immediately, pee. (140 minut květnaté angličtiny) ()

Jindřich V. (2012) (S01E04) 

Musím uznat, že Shakespear mě vždy míjel a nijak jsem k němu ani netíhnul a ani se o něj nijak zvlášť nezajímal, co by divadelního autora. A i případných knižních verzí jeho her jsem zůstal uchráněn. A pak mi spadl do klína Tempest, který mě docela překvapil a tak když se na scéně (ano, až dva roky po skutečném uvedení :) objevil tenhle čtyřdílný cyklus Shakespearových vládců se zajímavými jmény v obsazení, rád jsem tomu dal šanci a docela se těšil, co z toho si vezmu jako filmový zážitek - pouhou akceptaci existence takové filmové verze hry, zklamání nad veršovanou ukecaností nekončících vět nebo potěchu oka i duše nad něčím, co možná samo o sobě je zajímavé a tady díky filmovosti ještě povzneseno o stupnínek výš. A doufal jsem, že se mi to bude líbit (nehledě na divadelní tvorbu jiného autora) stejně, jako O'Toolúv a Stewartův 'Lev v Zimě'. ~~~ A jsem rád a děkuji tvůrcům, že se mi všechny čtyři filmová zpracování do jednoho skutečně zalíbila a stojí za to to nejen poslouchat, ale i na to koukat, protože se skutečně povedlo. ~ A vězte, že poslední větu nebudu mít za těžké si vzít k srdci a autorům i účinkujícím ve všech čtyřech filmech palce nahoru :) ~ "Za všechny, jež svou úlohu zde hráli, prosím, abyste na milost nás vzali." ()

Reklama

Reklama